Снимки и Видео на вашите машини

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Снимки и Видео на вашите машини

Мнениеот eduarrd » 14 Май 2017, 21:29

Идеята ми с това легнало положение е да топлоотдават чрез гърба си към металната кутия. Наистина според мен има ефект, защото всички карти върху кутиите са с температури до 65градуса и перките на около 1600rpm
Последна промяна eduarrd на 14 Май 2017, 21:43, променена общо 1 път
Аватар
eduarrd

Мнениеот Sando_83 » 14 Май 2017, 21:30

Колега нищо лично ама това с тоя разхвърлян хардуер ми изглежда не малко а много несериозно а като дойде истинската жега и навън стане 30тина градуса на сянка не искам да съм на твое място няма да ти се иска да се прибереш в вас трябва да търсиш начин да ги забодеш в помещение което не ползваш за да не ти шумят и да е добре проветрено защото в противен случай мисля че до месец ще ти се наложи да ги спреш всичките. Според мен майнинга не е само да наметкаш некакви карти където и да е
Sando_83

Мнениеот eduarrd » 14 Май 2017, 21:37

Че няма да ги спра няма, крайният вариант за лятото който виждам е да минат на монеро повечето, при него разликата е около 10градуса надолу. Ще видим, предизвикателството да се справя с топлината през лятото си остава, никога не съм мислил, че ще искам да дойде зимата по-скоро. След като си ползвам цялата жилищна площ, няма как да не е разхвърлян навсякъде хардуера, защото съсредоточа ли го на едно място ще е не 30 ами 40-50 градуса в стаята пък и нямам стая, която да заделя само за това. Ще заредя всички с търпение вкъщи и ще преживеем някак това лято.
Аватар
eduarrd

Мнениеот mitice » 14 Май 2017, 22:39

olele написа:Така сложени(легнали на едната си страна) картите изобщо не е идейно. Мисли търси променяй. И тая история със терасата хич не ти я препоръчвам.
Утре ако не забравя ще снимам част от моята ферма и ако отрия как ще кача снимки тука

Чакаме чакаме :D
mitice

Мнениеот Metamorph » 14 Май 2017, 22:51

eduarrd, много хубаво , че имаш RX карти, че те си греят по-малко. Ама пък откъм бройката пак резултата клони към "парников ефект" :)
За терасата ще кажа, че зависи от изложението и. Ако не я напича слънце и не е остъклена - чудо , да си действат. Ако пък е остъклена - вадиш горно стъкло, монтираш дъска с вентилатори. Вадят топлия въздух- свиркаш си.
Добрите стари кутии могат да поемат поне 3 добри RX карти. Ама си трябва главен вентилатор инак не става. С компромиси може да се пусне на малък волтаж. Аз имам кутия с две 280х с два вентилатора на по 5 волта всеки - не се чуват въобще а движат въздух доста. Някъде към 60 градуса държат. И трета бих сложил ама дъното отказа поръчката :)
Казвам го това, защото хич не ми харесва идеята за допълнителната трета карта стояща върху кутията с всички тия мандахерцащи се кабели .
Жалко , че няма кутии предвидени за по 3-4 карти. Или поне аз не съм видял такава (или пък е на цена над 300 лв. :)
Относно шума , всичко е до лична преценка. Мен не ми прави впечатление някакво си фучене. Щом няма виене, всичко е наред. Определени вентилатори с определени обороти и конструкция на перките , успяват да постигнат виене при работа. Не ги трая хич и с такива гледам да си нямам работа.
При теб не виждам допълнителни вентилатори, явно жената ти е от хората дето не понасят и грам шум . Защото самите перки на картите не са много шумни. Поне до 70% вентилатор.

Охлаждане на помещенията.
Ще си измислиш път на въздуха. Ще има отворени прозорци, врати... Няма как.
Проблема е когато няма никой в къщи и се разрази буря. А понякога дъжда пръска през прозореца и мокри всичко в къщи. Аз блокирам прозорците в определена позиция. Вратите също се залостват за да не се треснат. Когато съм вкъщи отварям входната врата на синджир. Това доста разхлажда ситуацията.

От известно време съм замислил да покрия с бял плат или бяла хартия прозорците на остъклената ми южна тераса. Слънцето много напича, нагрява всичко и става голяма жега там. Дали ще има ефект?
Бих сложил и алуминиево фолио, но отсреща в блока има една баба дето веднага ще довтаса да ми мрънка . Затова само бяло.
Metamorph

Мнениеот 2GOOD » 15 Май 2017, 03:02

Metamorph написа:От известно време съм замислил да покрия с бял плат или бяла хартия прозорците на остъклената ми южна тераса. Слънцето много напича, нагрява всичко и става голяма жега там. Дали ще има ефект?
Бих сложил и алуминиево фолио, но отсреща в блока има една баба дето веднага ще довтаса да ми мрънка . Затова само бяло.

Това е задължително с бялата хартия, от н години слагаме безкончена от принтер, даже по 2-3 пластова да не прозира, ако все пак ти трябва светлина сложи 1 пласт.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот olele » 15 Май 2017, 21:58

http://prikachi.com/images.php?images/565/9121565m.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/568/9121568z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/570/9121570W.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/572/9121572c.jpg

Изображение
http://prikachi.com/images.php?images/573/9121573q.jpg

Както казах помещението е около 3х2. В момента има 8 машини, но искам да ги докарам до 12. На втората снимка се вижда че температурата малко преди вентилатора е 32 градуса като външната е 25-26. Входящият въздух влиза от прозорец точно под тавана но не мисля че това е оптималният вариант. един познат ми разправя за некъв Бангладешки климатик, но нещо не съм убеден че ще има ефект. Бакъп плана ми е ако е много топло под вентилатора да сложа още един такъв( фи35 е този). На една от снимките се вижда и подсигуряването ми ако нещо се случи, термодатчика трябва да изключи на 40 градуса. Има още доста да направя вътре(пуст мързел) и ще се радвам на коментари критики и съвети най вече.Да не забравя разпределителните кутия(по 1 на всяка страна) са на различни електромери да нямам грижи с ток или бушони. Ако имате въпроси питайте
olele

Мнениеот eduarrd » 21 Юли 2017, 08:07

Малко ъпдейт за състоянието на моята ферма.
Лятото дойде с пълна сила и картите ми още не са спирали да работят, че дори се увеличиха с 8бр 380ки, които се оказаха изненадващо добри на етер все още.
Жегата навън се оказа не толкова голям проблем колкото очаквах и с малко изобретателност човек може да поддържа домашната си ферма работеща. Течението което се получава(Metamorph го спомена), ако жилището е от двете страни на блока е чудотворно, с него свалям 10на градуса от картите. В най-големите жеги които бяха преди седмица-две, два от климатиците вкъщи ме спасяваха, остава да преживеем августовските жеги.
Колкото и смешна, разхвърляна, с неидейно разположение на картите и други подобни епитети, с които да беше описано направеното от мен вече се изби - за точно 10месеца. Благодарение на дохода в последните 3 месеца си върнах всичките вложения, които направих за хардуер поетапно в тези 10месеца, така че вече съм чист като момина сълза. Съжалявам хората, които накупиха скъп хардуер точно в тези 3 месеца на еуфория, но всеки си има глава на раменете и си преценява възможностите и точно начинът по който да действа.
Успех на всички желая!
Аватар
eduarrd

Мнениеот blockchain » 21 Юли 2017, 10:34

eduarrd написа:Малко ъпдейт за състоянието на моята ферма.
Лятото дойде с пълна сила и картите ми още не са спирали да работят, че дори се увеличиха с 8бр 380ки, които се оказаха изненадващо добри на етер все още.
Жегата навън се оказа не толкова голям проблем колкото очаквах и с малко изобретателност човек може да поддържа домашната си ферма работеща. Течението което се получава(Metamorph го спомена), ако жилището е от двете страни на блока е чудотворно, с него свалям 10на градуса от картите. В най-големите жеги които бяха преди седмица-две, два от климатиците вкъщи ме спасяваха, остава да преживеем августовските жеги.
Колкото и смешна, разхвърляна, с неидейно разположение на картите и други подобни епитети, с които да беше описано направеното от мен вече се изби - за точно 10месеца. Благодарение на дохода в последните 3 месеца си върнах всичките вложения, които направих за хардуер поетапно в тези 10месеца, така че вече съм чист като момина сълза. Съжалявам хората, които накупиха скъп хардуер точно в тези 3 месеца на еуфория, но всеки си има глава на раменете и си преценява възможностите и точно начинът по който да действа.
Успех на всички желая!

Какъв ти е сетъпа на фермата? Ако не е тайна де :)
blockchain

Мнениеот eduarrd » 21 Юли 2017, 11:04

blockchain написа:Какъв ти е сетъпа на фермата? Ако не е тайна де :)

За съжаление ти доказваш, че тази сфера в която се потопих преди по-малко от година се напълни с хора търсещи лесното, бързото и ако може да е веднага без капка напън от тяхна страна. Съвета ми е щом не можеш да прочетеш две страници по-назад изобщо да не се захващаш с това, не е само да се дават парите и нещата да се случат. Ами не става така. Отговора на всеки въпрос, който имаш можеш да откриеш с четене, ако не го откриеш с четене ще го откриеш с много четене.
За да постигна пълна възвращаемост за 10месеца без да задам нито един тъп въпрос, в който и да било форум ми костваше 1месец изчитане на всички теми в нашите форуми свързани с биткойн и криптовалути, някоя и друга тема в чужди форуми, покупка на 1 брой карта можеща да копае нещо към текущия момент и 1 седмица опити да тръгне въпросното GPU да копае без проблеми.
Необходимо е да си съставите ясна картинка за обема на това, с което искате да се захванете, а това няма да стане със задаване на въпроси, необходимо е вие да осъзнаете с какво точно се захващате, как да го постигнете и как да излезнете сухи от океана от непозната и неясна информация, в който се потапяте.
Аватар
eduarrd

Предишна

Назад към Mining - Общи Дискусии