По колко издържат риговете ви без да забият или без рестарт

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: По колко издържат риговете ви без да забият или без рест

Мнениеот deathxxx » 28 Май 2017, 15:49

А за дъна ползвам различни марки. Гигабит, Асус, Асрок, MSI. С по 4-5-6 слота, различно. Никакъв проблем с кое да е дъно.
Аватар
deathxxx

Мнениеот danisapfirov » 29 Май 2017, 12:00

@deathxxx от Пловдив ли си?
Мисля за следващия риг и може да пробвам с Linux.
Може ли да окажеш съдействие?

Ааа ти си от Стара Загора... това е добре
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот deathxxx » 30 Май 2017, 22:55

danisapfirov написа:@deathxxx от Пловдив ли си?
Мисля за следващия риг и може да пробвам с Linux.
Може ли да окажеш съдействие?

Ааа ти си от Стара Загора... това е добре

Ами това, че използвате Уин... за един вид сървърни дейности, е проблем на ползвателите :)
Аз поне не съм чул до сега, някой Уин-ползвател да каже, че машините му работят безотказно дълго време, а точно обратното.
С Лин., когато се настоят машинките както трябва, всичко работи безотказно, поне от софтуерна страна. Ако вече картите прегреят или се замърсят много - това е друг въпрос.
А за съдействия лично аз не се заемам, освен ако не е за някой приятел. Те много хора все искат съдействия :)
Веднъж започнат ли да ме търсят за нещо, продължават до край. Все нещо няма да им е ясно и все мен питат. И ако нещо не им работи както те искат или не знаят кое как да нагласят или настроят, се започват обвинения :)

А за леко съдействие, мога да предложа флашки с инсталиран и конфигуриран Лин. Готов за ползване. като цената на флашката с линукса ще е 60лв. Флашката ще е 16 или 32ГБ, в зависимост какви имам в момента. Цената ще е една и съща, без значение колко ГБ е флашката. Флашките ще бъдат качествени, така че да нямат I/O проблеми, както се случва обикновено с такива носители.
Който иска, може да му предоставя такива. А вие ако искате си ги копирайте колкото искате. Няма да са защитени от копиране. Ако ли не- всеки си знае какво да прави :)
Аватар
deathxxx

Мнениеот danisapfirov » 31 Май 2017, 07:25

Какво съдържа флашката освен Линукс? Драйвери има ли?
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот deathxxx » 31 Май 2017, 09:36

danisapfirov написа:Какво съдържа флашката освен Линукс? Драйвери има ли?

Нали виждаш какво съм написал. Има всичко необходимо. Щом започва да работи след пускане на системата - какво има?
Работи само с карти на АМД.
Аватар
deathxxx

Мнениеот Zmejsky » 31 Май 2017, 10:09

deathxxx написа:

Нали виждаш какво съм написал. Има всичко необходимо. Щом започва да работи след пускане на системата - какво има?

Доставка с куриер ли или може и лично предаване ?
Аватар
Zmejsky

Мнениеот deathxxx » 31 Май 2017, 12:43

Zmejsky написа:
deathxxx написа:

Доставка с куриер ли или може и лично предаване ?

Може лично или с куриер, като съществува и опция да бъде изпратена системата в дигитален вид, а вие да си я запишите на диск или флаш.
В дигитален вид ще бъде 50лв.
Аватар
deathxxx

Мнениеот Kasmetski » 02 Юни 2017, 15:46

Не искам да се мешам в далаверата на колегата горе, но ми е интересно ако един Линукс не може да подкарате, как смятате с времето да ъпдейтвате драйвери, копачи и т.н.? :D
Makefinity - Unleash Your Creativity
Kasmetski

Мнениеот deathxxx » 02 Юни 2017, 21:15

Kasmetski написа:Не искам да се мешам в далаверата на колегата горе, но ми е интересно ако един Линукс не може да подкарате, как смятате с времето да ъпдейтвате драйвери, копачи и т.н.? :D

То не е само до подкарване :)
Доста четене се иска. Това тук е доста над 'просто подкарване'.
А и всеки линукс е общо взето малко или много по-различен от всеки друг подобен.
По-правилно е - дистрибуция, защото линукс е само ядрото.
Линукса не е труден по принцип, но като не са се занимавали с такъв, би бил доста труден, най-вече за специфичната работа, която не е официално поддържана от кой да е линукс.
Често се налага компилация на сорс кода. Понякога това е най-доброто, което може да се постигне. Все пак там е мястото и времето, когато могат да се зададат определени критерии и съвместимости, като това ще се отрази на работата на самата програма. Не е като един обикновен бинарен(вече компилиран) файл, който е бил компилиран с такива настройки, които да са съвместими с повечето системи, но и те понякога не могат да са съвместими със всичко, така че пак стигаме до точката на компилацията за нашата система.

Ето сега един пример:
Имам една програмка, т.е. сорс кода ѝ. Тя може да се използва и с АМД и с Нвидия. И в зависимост с какви опции съм я компилирал, ще може да се използва с една от двете карти. Може да я компилирам за Нвидия + поддръжка на CUDA или OpenCL, а може да я компилирам за AMD + OpenCL.

Някои програмки се намират само в сорс код, и само с компилация могат да се използват. Като например официалния зкеш клиент.
Аватар
deathxxx

Мнениеот Kasmetski » 03 Юни 2017, 13:01

Използвам Линукс от доста години като основна операционна система на всичките ми компютри и лаптопи, та ми е ясно. Просто ми е чудно човек, който не може да се справи с инсталацията, как ще се оправи с поддръжката, ако реши да преинсталира драйвери, да прекомпилира нещо и т.н., въпреки че реално е доста лесно.

Коментарът ми беше с цел колегите да имат предвид, че ще трябва и да поразцъкат малко ос-а или другият вариант е на абонамент при теб :))
Makefinity - Unleash Your Creativity
Kasmetski

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии