Кой какви портфейли (wallet) ползва?

Всичко за Биткойн, Лайткойн "копането" басейни, хардуер, софтуер...

Модератор: Moderators

Re: Кой какви портфейли (wallet) ползва?

Мнениеот jno » 04 Апр 2014, 11:37

Bitcoin Core 0.9.0
-не иска pass за генериране на нов адрес за получаване, а в предишната версия 0.8.6 искаше - и при вас ли е така ?
( Ясно е, че ги взима прегенерирани, докато има в wallet-a :)

Колеги, никой ли не е минал на 0.9.0 още ? :roll:
jno

Мнениеот DarkmanBg » 04 Апр 2014, 12:00

Най-добре на 2 3 4 места да се съхранява всичко по възможност външен носител. :D
DarkmanBg

Мнениеот marincho » 04 Апр 2014, 13:02

DarkmanBg написа:Най-добре на 2 3 4 места да се съхранява всичко по възможност външен носител. :D

Спамиш из целия форум, за да можеш по възможност да пуснеш обява?
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот ixch » 09 Апр 2014, 13:12

Използваме Multibit - бърз и надежден. Разбира се направили сме допълнително криптиране на личните ключове.
Относно публичните портфейли - не ги одобряваме, но за някои хора може би е удобно, заради кражбите.

Някъде бях чел, че разработчиците на основните клиенти нарочно не са сложили ключовете да се криптират по подразбиране, защото повече са загубите от забравени пароли, отколкото от кражби.
ixch

Мнениеот filchef » 09 Апр 2014, 14:29

ixch написа:Използваме Multibit - бърз и надежден. Разбира се направили сме допълнително криптиране на личните ключове.
Относно публичните портфейли - не ги одобряваме, но за някои хора може би е удобно, заради кражбите.

Някъде бях чел, че разработчиците на основните клиенти нарочно не са сложили ключовете да се криптират по подразбиране, защото повече са загубите от забравени пароли, отколкото от кражби.

Мултибит е едно лайно - виж тук https://bitcointalk.org/index.php?board=99.0 колко хора са си загубили койните заради него - аз ползвам Електрум - и той си има недостатъци в предвид малкото адреси за получаване на койни , които можеш да ползваш но няма пълно щастие още повече ,че от сиида в Електрум винаги можеш да си възстановиш коините даже и да си си забравил паролата.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот ZAX » 09 Апр 2014, 15:03

Всеки с вкуса си, аз пък смятам че няма по гадно лайно от електрум. Най много ми харесва оригиналния клиент, ама на SSD-то никак не му харесва, като е само 60GB и 20 за ОС, а 40 за портфейл, нещо не ми е никак удобно, така че ща не ща съм с мултибит, но уж ползвам и трите. Най неудобния за мен е електрум. Направен от криворъки програмисти и неудобен във всеки един аспект.

На мултибита ме дразни само че трябва да въвеждаш сумата на ръка и най вече скапаната им запетайка вместо точка. Да не говорим че той е единствения наистина портабъл. Слагаш го на флашка и го ползваш където си искаш без да дриска и оставя следи които да се налага да чистиш както при останалите.

Аз защо не съм си загубил коините с него?
ZAX
Spammer

Мнениеот vmuser » 09 Апр 2014, 15:52

Всички портфейли са портативни. Поне тези (10-15+), които ми се е налагало да ползвам. Ако им е необходима инсталация, ги инсталирам вземам папката и си я правя на портативен архив. Могат да се пускат от всякъде като конфигурационните директории са си вътре в инсталационната папка и това цялото нещо можеш да го местиш навсякъде без никакви проблеми
Аватар
vmuser

Мнениеот ZAX » 09 Апр 2014, 16:18

Значи първо аз папката на оригиналния клиент така и не успях да я сменя, но и да беше възможно, нямам 64GB флашка...

И все пак, понеже си много убеден в себе си. Искам да си инсталираш един портфейл на един компютър, друг на друг и след това да пробваш, да видиш как няма да ти се получи на втория да отвориш първия. Т.е. това дето си мислиш че ти слага инсталацията в еди коя си папка по твой избор, това съвсем не е всичко. То и за това се нарича инсталация, а не разархивиране.
ZAX
Spammer

Мнениеот vmuser » 09 Апр 2014, 16:54

Ами аз ги местя от едно ХДД на друго. До сега съм имал инсталирани 5+ на един диск (ОС), местени са на NAS, оттам на флашка, оттам на друг ХДД (ОС). Работят без проблем. Гледал съм при инсталация какво се променя - портфейлите в най-добрия случай са едно компилирано ЕХЕ (за Уиндоус говорим), в другия случай има и някакви бибилиотеки, които просто трябва да са в същата директория като изпълнимия файл. Инсталацията за Уиндоус я правят, защото повечето хора като видят ЕХЕ и не знаят какво да го правят, еле па за някакъв архив с файлове и директории вътре. Като има инсталация и ти слага в Програм Файлс и т.н. се създава лъжливото усещане, че там трябва да седят нещата и има нещо специално зад инсталацията. За някои програми това е вярно - с регистри ключве и пътища към споделени динамични библиотеки. За портфейлите това не е така тъй като те са просто един архив сложен в един прост инсталатор, който ти разархивира и най-много да ти сложи шорткъти по менюта и т.н. или пък автоматично стартиране в регистрите.
И да нарича се инсталация (за някои портфейли, които се имат за по-важни; вместо просто да ти дадат един архив), но това което инсталира е точно това, което виждаш и ти трябва.
Аватар
vmuser

Мнениеот ZAX » 09 Апр 2014, 17:35

Именно, излишно са се направили на важни.

Да, ти можеш да си преместиш само wallet.dat или дори цялата папка с всички л@йна, но няма да стане. Говоря за оригиналния клиент. Но нека да прескочим това за миг и да ми обясниш как да кача синхронизиран BTC или LTC портфейл на 4GB флашка например.

Има няколко монетки които умишлено са направени да не дрискат никъде другаде освен в папката в която си ги инсталирал (да те в случая наистина са само разархивирани), всички останали са инсталирани и то не особено интелигентно.
ZAX
Spammer

ПредишнаСледваща

Назад към Mining - Общи Дискусии