Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Информация за различни модели видео карти за копане, проблеми, решения, настройки

Модератори: Spoon.Net, Moderators

Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот RadTeo » 22 Мар 2020, 08:27

Здравейте!
Обръщам се към вас за помощ.
Наскоро направих риг със следната конфигурация:
Захранване: EVGA Supernova 1200 P2
Дъно: Asus prime Z270-p
Видеокарти: Asrock phantom gaming Radeon RX590, 8 GB – 6 броя.
Процесор: Intel Celeron G3900
SSD:Kingston 120 GB
DDR: Adata DDR4, 2400Mh – 2x4GB
OS: Windows 10

Имам следният проблем:
При поставени 6 броя видеокарти Windows-а въобще не стартира. Дъното тръгва (на монитора се изписва марката на дъното и възможността да се влезне в BIOS-а), но след това екрана минава в Entering Sleep Mode, после се включва все едно ще зарежда Windows, след секунди отново Entering Sleep Mode и така до безкрай. Междувременно вентилаторите на картите си въртят. Когато откача последните 2 карти от слотовете (5-ти и 6-ти съм си ги кръстила), тогава Windows-а зарежда и системата отчита наличието на 4 броя карти. Когато закачам поединично карта на даден слот, тогава Windows-а си зарежда без проблем и си намира модела на видеокартата, включително и на 5-ти и 6-ти слот, но само по една карта в риг-а.
Опитах се да пусна риг-а с 4-те броя видеокарти, с които Windows-а стартира, но тук идва и 2-рия проблем. В дадения pool картите (всеки път различна) започва да свети в червено и изписва: DEAD. Отделно от това самите карти вдигат температура около 75-78 градуса. Опитах с по-стари драйвери, опитах и с по-нови драйвери на видеокартите – все тая. Картите не са овърклокнати. BIOS-а на дъното е последната версия. Настойките на дъното съм ги гледала от Youtube: (Primary Disply-GPU Graphic; Above 4G Decoding-Enable; DMI max Link Speed-Gen2; PCIEX16_1 Link Speed-Gen2; PCIe Speed-Gen2; M.2_1 Configuration-PCIE)
Някой може ли да ми окаже помощ, че изгледах и изчетох безброй клипове и материали и не мога да осъзная къде греша.
RadTeo
 
Мнения: 26
Регистриран на: 22 Мар 2020, 08:16

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот milenm » 22 Мар 2020, 09:56

Първо пиши дали имаш опит или сега започваш за да не пишем излишни глупости.Може би трябва да провериш захранващите кабели за рейзърите.Ако са разделени на зх2погледни кабела на последните карти дали е еднакъв с другите два сата кабела.Имаше в гугъл една статия майнинг хелп,но от известно време е свалена,ако някой колега я е запазил ,може да ти спести много главоболия.
milenm
 
Мнения: 26
Регистриран на: 04 Мар 2018, 10:32

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот RadTeo » 22 Мар 2020, 10:18

Нямам опит. Сега започвам да чета и гледам различни материали. Всички кабели са чисто нови и проверени - и на рейзърите, и към захранването. Картите поставени сами в рига тръгват без проблем.
RadTeo
 
Мнения: 26
Регистриран на: 22 Мар 2020, 08:16

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот milenm » 22 Мар 2020, 10:33

първо размени сата кабелите,ако се получи проблем с други две карти погледни пиновете дали са на еднакви позиции.Понеже знам,че захранванията ги продават с по два сата кабела да не би третия да е за друго захранване
milenm
 
Мнения: 26
Регистриран на: 04 Мар 2018, 10:32

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот milenm » 22 Мар 2020, 11:16

В дивайс мениджър трябва да виждаш 6 карти и да няма триъгълници по тях
milenm
 
Мнения: 26
Регистриран на: 04 Мар 2018, 10:32

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот RadTeo » 22 Мар 2020, 12:09

Смених SATA кабела с този от SSD-то. Нещата стоят по същият начин. Кабелите са еднакви и оригинални. В кутията на захранването има 4 броя SATA кабели.
Сега ще кача снимки на това, което се случва.
RadTeo
 
Мнения: 26
Регистриран на: 22 Мар 2020, 08:16

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот RadTeo » 22 Мар 2020, 12:12

Ето първа част от снимките!
Прикачени файлове
1_4 karti.jpg
1_4 karti.jpg (185.24 KiB) Прегледано 3143 пъти
1a_4 karti.jpg
1a_4 karti.jpg (189.66 KiB) Прегледано 3143 пъти
2_5-ta karta.jpg
2_5-ta karta.jpg (190.37 KiB) Прегледано 3143 пъти
2a_5-ta karta.jpg
2a_5-ta karta.jpg (181.18 KiB) Прегледано 3143 пъти
2b_5-ta karta.jpg
2b_5-ta karta.jpg (171.94 KiB) Прегледано 3143 пъти
3_6-ta karta.jpg
3_6-ta karta.jpg (162.73 KiB) Прегледано 3143 пъти
3а_6-ta karta.jpg
3а_6-ta karta.jpg (151.96 KiB) Прегледано 3143 пъти
RadTeo
 
Мнения: 26
Регистриран на: 22 Мар 2020, 08:16

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот RadTeo » 22 Мар 2020, 12:14

Ето и втората част от снимките
Прикачени файлове
4_5-ta i 6-ta karta.jpg
4_5-ta i 6-ta karta.jpg (189.73 KiB) Прегледано 3141 пъти
4a_5-ta i 6-ta karta.jpg
4a_5-ta i 6-ta karta.jpg (169.24 KiB) Прегледано 3141 пъти
4b_5-ta i 6-ta karta.jpg
4b_5-ta i 6-ta karta.jpg (185.31 KiB) Прегледано 3141 пъти
5_6 karti.jpg
5_6 karti.jpg (195.11 KiB) Прегледано 3141 пъти
5a_6 karti.jpg
5a_6 karti.jpg (194.47 KiB) Прегледано 3141 пъти
5b_6 karti.jpg
5b_6 karti.jpg (175.68 KiB) Прегледано 3141 пъти
RadTeo
 
Мнения: 26
Регистриран на: 22 Мар 2020, 08:16

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот milenm » 22 Мар 2020, 12:41

Изтегли DDU uninstaler почисти драйвърите и изключи комп.Остави само първа карта,която според мен трябва да е на основния -широкия слот.Изтегли амд драйвър,прочети внимателно в страницата им ,че предпоследния драйвъри дават черен екран.След сваляне инсталирай само с първа карта и рестарт-дивайс мениджър 1карта, след това изключване и нареждане на всички карти-дивайс мениджър- 6 карти
milenm
 
Мнения: 26
Регистриран на: 04 Мар 2018, 10:32

Re: Asrock rx580+Asus z270-p - проблем?

Мнениеот RadTeo » 22 Мар 2020, 12:47

Това го направих поне 15 пъти, като непрекъснато сменям версиите на драйвъра на AMD. Преди това почиствам с DDU в Safe Mode на Windows.
До четвъртата карта всичко върви перфектно и в момента, в който сложа 5-та и 6-та карта става това, което качих по-горе като снимки.
RadTeo
 
Мнения: 26
Регистриран на: 22 Мар 2020, 08:16

Следваща

Назад към GPU Mining /Копане с Видео карти/

Кой е на линия

Регистрирани потребители: ActionMode, Bing [Bot], bisser66, Google [Bot], gorgar, Samuil, Shmitkata, shulio, Spenchoni