Минимални параметри на РИГ

Информация за различни модели видео карти за копане, проблеми, решения, настройки

Модератори: Spoon.Net, Moderators

Минимални параметри на РИГ

Мнениеот maxaffey » 16 Авг 2017, 13:09

Здравейте,

Какви са минималните параметри за РИГ ( в моя случай настолно PC) с две видео карти.

Питам защото незнам дали мога да ъпгреътна нещо с цел повишаване на добива.

Значи машините са ми с по 8 гб рам и захранване от 500 w китайско. Ползвам на тях по 2 бр GTX 1050Ti и ми дават общооколо 22- 24 Mhash на копаене етериум и разход на енергия около 200 вата (с фабрични настройки)

На същиге машини слагам и по 2 карти RX 460 или RX 560 като ми копаят по 21 Mhash на етериум и харчат около 210 w (на фабрични настройки)

Единя проблем е че отвреме на време ми изгарят захранванията, което ме озадачава защото реално им ползвам 50% от капацитета им но явно защото са китайски. Верно не е голям проблем защото са 30 лева, но не е хриятно все пак. Според вас това нормално ли е?

Второ : колко рам на карта трябва да смятам според вас (за конкретните мои карти)? Т.е. с тези 8 гб рам на компютър ако сменя захранването ще мога ли да сложа по 4 карти на риг?

Мерси предварително
maxaffey

Re: Минимални параметри на РИГ

Мнениеот stylius » 16 Авг 2017, 13:20

Параметрите ти са добри, но разкарай китайските захранвания. Дори да не горяха, няма да имаш стабилни копачки с тях. Гледай нещо сертифицирано по 80Plus, като Bronze е абсолютен минимум. С FSP (Fortron), EVGA и Corsair е малък шанса да сбъркаш. За Cooler Master, BeQuiet и Antec нямам данни.

Колкото до минимални характеристики необходими за копачка с 6 карти: 4GB RAM, процесор Celeron, минимум 1000W, по възможност 1200-1300W захранване или 2х600 / 2х700W захранване, според картите. Абсолютен минимум (не се препоръчва) 3GB VRAM на картите, по възможност поне 4GB, най-добре 8GB.
stylius

Мнениеот pehoko » 16 Авг 2017, 17:49

Плюс това, че скапано китайско захранване може да ти повреди и останалият хардуер. Или както казват "качественото захранване е основа на цялата система".
Аватар
pehoko

Мнениеот zigzag » 16 Авг 2017, 22:49

maxaffey написа:Здравейте,

...

Единя проблем е че отвреме на време ми изгарят захранванията, което ме озадачава защото реално им ползвам 50% от капацитета им но явно защото са китайски. Верно не е голям проблем защото са 30 лева, но не е хриятно все пак. Според вас това нормално ли е?

Нормално е да горят. Реално издържат до 150 вата и имат много ниска ефективност. От евтинджоса е най-добре Cooler Master. Те също са китайски но са добри.

Второ : колко рам на карта трябва да смятам според вас (за конкретните мои карти)? Т.е. с тези 8 гб рам на компютър ако сменя захранването ще мога ли да сложа по 4 карти на риг?

Мерси предварително

Слагай смело. За 6 карти са достатъчни 8гб. За повече незнам. Но си увеличи виртуалната памат на 16 гб поне.
zigzag

Мнениеот 2GOOD » 16 Авг 2017, 23:22

pehoko написа:Плюс това, че скапано китайско захранване може да ти повреди и останалият хардуер. Или както казват "качественото захранване е основа на цялата система".

Слушай стария миньор.... и не се скъпи за захранване ;)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот maxaffey » 17 Авг 2017, 12:54

Благодаря на всички за вързите отговори.

Значи захранванията са в основата на всичко, аз си мислех че РАМ паметта ама верно се оказа че не е тя.

Сега ще разгледам захранвания. Имам и още едно питане,

имам един РИГ с 5 карти GTX 1050Ti 4GB, с хубаво дъно е за копаене ASROCK H81 PRO BTC и хубаво захранване - corsair RM 750x и 8 ГБ РАМ, проблема е че ми дава много плаващи MHash/s на етериум - от 45 до 55 MHash/s ( а попринцип когато сложа само 2 такива карти на китайсите компютри ми дава 22-24 MHash/s, т.е 11-12 MHash/s на карта и това значи че на РИГ-а трабва да са от 55 до 60 MHash/s но никога не ми е надвишавал 55 MHash/s ? (Това всичко на производствени настройки). Къде бъркам и защо ми пада чак до 45 MHash/s, като това е по 9MHash/s на карта?

Забелявал съм че и консумацията на РИГ-а пада когато копае с 45 MHash/s на 290 вата а когато е на 55MHash/s косумацията е 330 вата.
maxaffey

Назад към GPU Mining /Копане с Видео карти/