Инвестиция

Информация за различни модели видео карти за копане, проблеми, решения, настройки

Модератори: Spoon.Net, Moderators

Инвестиция

Мнениеот sasho043 » 15 Авг 2017, 12:04

Здравейте,
обмислям инвестиране в Етериум, но все още се чудя дали да закупя валута или така наречените копачки. За сега съм се спрял на тази конфигурация: http://www.dig.bg/product_info.php?cPat ... s_id=52088
Мисля да купя 2 такива машини, като се надявам до 10тия месец най-късно да съм се избил.
Как мислите, кое е по-добрата инвестиция.
sasho043

Re: Инвестиция

Мнениеот mincho » 15 Авг 2017, 13:34

Вярно е :)
Аз когато проучвах, преди да си купия моите консерви, BTC нямаше и 1800$
Да си бях купил тогава 3 BTC сега щях да съм по-усмихнат, а не да вися по форуми и да не виждам слънце :)

Поздрави...
mincho

Мнениеот SkyLLeNd » 18 Авг 2017, 04:29

plamboniy написа:Вярно е :)
Аз когато проучвах, преди да си купия моите консерви, BTC нямаше и 1800$
Да си бях купил тогава 3 BTC сега щях да съм по-усмихнат, а не да вися по форуми и да не виждам слънце :)

Поздрави...

Аз когато купувах карти BTC Беше 400-600$

ПС: плаче ми се :D
Against the system!
Аватар
SkyLLeNd

Мнениеот maxaffey » 18 Авг 2017, 14:52

Всеки си има виждане. Да когато сте купували оборудване може цената да е бил 200 или 1200 долара а сега е над 4000 долара, но сега можеше да е и 5 долара нали така? Така че винаги има риск в каквато и да е инвестиция а с купени карти днес копаеш биткойн, утре етериум - в други ден каквото си поискаш, така че и в тази инвестиция има резон! Качващата се цена е плюс и за копача, аз като смятах да инвестирам в оборудване за копаене на етериум го смятах да го избия за 8 месеца при цена на етериума от 180 долара а сега цената е 300 долара, така че и при мен инвестицията ще се избие за 5 месеца вече а и те повечето минаха вече :).

Според мен най-добре "диверсифицирай" риска като направиш и двете - купи си вместо 2 машини вземи една а със сумата за втората машина си купи етериум.

Аз и машини си купих и криптовалути си купих - според мен така е правилно. Аз и сега от изкопаното част от сумата си я остявам в етериум, част от сумата я обръщам в друга криптовалута, част от сумата я реинвестирам в ново оборудване за копаене и част от сумата вадя, за да си връщам вложеното.

Всеки сам си избира начина. Аз някъде бях смятал че ако ежедневно реинвестираш изкараното от копаене в ново оборудване (т.е. добиваш днес 100 лева, теглиш и купуваш оборудване за него) така за една година си увеличаваш приходите 6 пъти (600%). т.е. има го начина и ако имаш някакви свободни пари да ги реинвестираш ежедневно и така ще получиш доста добър добив след време. Така за една година от 100 лева на ден в началото след година ще имаш 600 лева на ден а след 2 години 3600 лева на ден !!!!!! ТОВА ВСИЧКО ПРИ УСЛОВИЕТО ЧЕ ЦЕНАТА НА КРИПТОВАЛУТАТА КОЯТО КОПАЕШ НЕ ПАДА!!!
maxaffey

Мнениеот zwickyto » 18 Авг 2017, 16:01

maxaffey написа:ТОВА ВСИЧКО ПРИ УСЛОВИЕТО ЧЕ ЦЕНАТА НА КРИПТОВАЛУТАТА КОЯТО КОПАЕШ НЕ ПАДА!!

И ако трудността не се покачва разбира се :)
zwickyto

Мнениеот maxaffey » 18 Авг 2017, 17:31

zwickyto написа:
maxaffey написа:ТОВА ВСИЧКО ПРИ УСЛОВИЕТО ЧЕ ЦЕНАТА НА КРИПТОВАЛУТАТА КОЯТО КОПАЕШ НЕ ПАДА!!

Е това поне може-да се сметне и да знаеш колко ще е след година, две за разлика от самата цена на криптовалутите
maxaffey

Мнениеот maxaffey » 19 Авг 2017, 08:15

rgcoins написа:
maxaffey написа:
zwickyto написа:

Е това поне може-да се сметне и да знаеш колко ще е след година, две за разлика от самата цена на криптовалутите

Колега трудността ли можеш да сметнеш, питай някой от старите копачи какво показва калкулатора и какво живия живот след това.

Прав си, на пак можеш да имаш някакви що годе сметки ако се застраховаш, примерно ако получените стойности от калкулатора ги намалиш с някакъв процент.

Аз пак казвам че всичко това си е МНОГО рискова инвестиция, защото колкото и да изкопаеш и на каквато и трудност да го изкопаеш ако цената му стане 0 долара за бройка, всичките ти бройки ще са равни на 0 !!!
maxaffey

Назад към GPU Mining /Копане с Видео карти/