Всеки си има виждане. Да когато сте купували оборудване може цената да е бил 200 или 1200 долара а сега е над 4000 долара, но сега можеше да е и 5 долара нали така? Така че винаги има риск в каквато и да е инвестиция а с купени карти днес копаеш биткойн, утре етериум - в други ден каквото си поискаш, така че и в тази инвестиция има резон! Качващата се цена е плюс и за копача, аз като смятах да инвестирам в оборудване за копаене на етериум го смятах да го избия за 8 месеца при цена на етериума от 180 долара а сега цената е 300 долара, така че и при мен инвестицията ще се избие за 5 месеца вече а и те повечето минаха вече

.
Според мен най-добре "диверсифицирай" риска като направиш и двете - купи си вместо 2 машини вземи една а със сумата за втората машина си купи етериум.
Аз и машини си купих и криптовалути си купих - според мен така е правилно. Аз и сега от изкопаното част от сумата си я остявам в етериум, част от сумата я обръщам в друга криптовалута, част от сумата я реинвестирам в ново оборудване за копаене и част от сумата вадя, за да си връщам вложеното.
Всеки сам си избира начина. Аз някъде бях смятал че ако ежедневно реинвестираш изкараното от копаене в ново оборудване (т.е. добиваш днес 100 лева, теглиш и купуваш оборудване за него) така за една година си увеличаваш приходите 6 пъти (600%). т.е. има го начина и ако имаш някакви свободни пари да ги реинвестираш ежедневно и така ще получиш доста добър добив след време. Така за една година от 100 лева на ден в началото след година ще имаш 600 лева на ден а след 2 години 3600 лева на ден !!!!!! ТОВА ВСИЧКО ПРИ УСЛОВИЕТО ЧЕ ЦЕНАТА НА КРИПТОВАЛУТАТА КОЯТО КОПАЕШ НЕ ПАДА!!!