Моля за помощ.Как да рестартирам копач от разстояние

Информация за различни модели видео карти за копане, проблеми, решения, настройки

Модератори: Spoon.Net, Moderators

Моля за помощ.Как да рестартирам копач от разстояние

Мнениеот Grozdevm » 16 Мар 2017, 21:55

Дочух за някакво устройство което може да рестартира няколко машини от разстояние.Някой знае ли какво е и как се използва.Не говоря за рестартиране през теймвю.Интересува ме ако не виждам машината изобщо през телефона си. Благодаря предварително.
Grozdevm

Re: Моля за помощ.Как да рестартирам копач от разстояние

Мнениеот ekrem » 16 Мар 2017, 22:38

Вземаш един обикновен стар GSM махаш му бъзера/тонколоната извеждаш 2 жици от пиновете където е правела връзка бъзера и тези 2 жици ги връзваш към power или reset бутона на компа слагаш сим карта в телефона изключваш известяванията за SMS евентуално ако получи някакъв глупав sms от оператор за да не се задейства рестарта и си готов.Когато изгубиш компа му звънкаш
Аватар
ekrem

Мнениеот andrianski » 17 Мар 2017, 07:30

С ардуино става и няма нужда от сим карти
Аватар
andrianski

Мнениеот Kasmetski » 17 Мар 2017, 16:57

По-добре с Raspberry Pi, на него освен, че можеш да си напишеш елементарен скрипт, който автоматично да ги рестартира, можеш да влизаш и remote да си пипаш нещо чрез ssh, teeamviewer или каквото ти е кеф ;)
Makefinity - Unleash Your Creativity
Kasmetski

Мнениеот s0ngangel » 18 Мар 2017, 16:13

Всъщност отдавна има устройство, създадено с цел отдалечен мониторинг и рестарт на други устройства.
Едно PicoIP в комбинация с 4 платки с по 4 релета може да ти рестартира 16 рига. За съжаление автоматичен рестарт може да прави само на 1 от тях, а останалите може да рестартираш ръчно като осъществиш достъп до PicoIP през вградения браузър или през клиентски софтуер.
Лично аз ползвам PicoIP, което е вградено в разклонител и спира фазата на което и да било гнездо, но може и по-прост вариант, като свържеш всяко реле към RST пиновете на дънната платка и все едно си натиснал бутона RESET на дадения риг.
s0ngangel

Мнениеот peshan » 18 Мар 2017, 17:59

Най-евтиното и 100% работещо решение на проблема е тази гадинка - https://www.aliexpress.com/item/Updated ... f6510706f7

Можеш да си вземеш няколко броя и да си управляваш от телефона всеки риг индивидуално. Единствения проблем е ако по някаква причина спре cloud сървъра, където се връзва устройството. Тогава нямаш достъп до него, но не е често явление и е за кратко.
SHA256 - 9 еруптера + 5 Lancelot-a + Antminer S1 , Scrypt - 6 x ZEUS blizzard 8.4 MH
Аватар
peshan

Мнениеот joyrex » 21 Мар 2017, 12:53

Аз съм с един от тези контролери

https://denkovi.com/
Ресетвам през телефона, или през компа в нас
joyrex

Мнениеот Sando_83 » 21 Мар 2017, 14:54

Тия контролери на денкови всичките са чуждо производство тези са самозванковци и крадци единия от модулите им е именно пико ип на неомонтана
Sando_83

Мнениеот kmetax » 27 Мар 2017, 00:35

:lol: :lol: :lol: Страшни мизерници са, ама не ми се отваряше въпроса.Така ги нахраних, че накрая ми върнаха парите защото исках гаранция.Разговорите бяха безумни, но така и не разбраха, че не искам кинити а гаранция за нещо,което ще използвам.Истината е че са си селяци.(не селяни :-) )
Ако ме удари селянин важи ли ми гражданската отговорност?
Аватар
kmetax

Мнениеот bruter » 27 Мар 2017, 13:46

Ползвах този GSM-SMS-ETH Controller около 3 години и работеше безотказно. Може да превключваш релетата и с SMS и през Internet. А и си е BG производство.

http://www.elexim.com/producten.php?p=241
На прос човек мое да му набиеш само един .Ур, акъл нема как да му набиеш
bruter
Bitcoin Fanatic

Следваща

Назад към GPU Mining /Копане с Видео карти/