Дочух за някакво устройство което може да рестартира няколко машини от разстояние.Някой знае ли какво е и как се използва.Не говоря за рестартиране през теймвю.Интересува ме ако не виждам машината изобщо през телефона си. Благодаря предварително.
Вземаш един обикновен стар GSM махаш му бъзера/тонколоната извеждаш 2 жици от пиновете където е правела връзка бъзера и тези 2 жици ги връзваш към power или reset бутона на компа слагаш сим карта в телефона изключваш известяванията за SMS евентуално ако получи някакъв глупав sms от оператор за да не се задейства рестарта и си готов.Когато изгубиш компа му звънкаш
По-добре с Raspberry Pi, на него освен, че можеш да си напишеш елементарен скрипт, който автоматично да ги рестартира, можеш да влизаш и remote да си пипаш нещо чрез ssh, teeamviewer или каквото ти е кеф
Всъщност отдавна има устройство, създадено с цел отдалечен мониторинг и рестарт на други устройства. Едно PicoIP в комбинация с 4 платки с по 4 релета може да ти рестартира 16 рига. За съжаление автоматичен рестарт може да прави само на 1 от тях, а останалите може да рестартираш ръчно като осъществиш достъп до PicoIP през вградения браузър или през клиентски софтуер. Лично аз ползвам PicoIP, което е вградено в разклонител и спира фазата на което и да било гнездо, но може и по-прост вариант, като свържеш всяко реле към RST пиновете на дънната платка и все едно си натиснал бутона RESET на дадения риг.
Можеш да си вземеш няколко броя и да си управляваш от телефона всеки риг индивидуално. Единствения проблем е ако по някаква причина спре cloud сървъра, където се връзва устройството. Тогава нямаш достъп до него, но не е често явление и е за кратко.
SHA256 - 9 еруптера + 5 Lancelot-a + Antminer S1 , Scrypt - 6 x ZEUS blizzard 8.4 MH
Страшни мизерници са, ама не ми се отваряше въпроса.Така ги нахраних, че накрая ми върнаха парите защото исках гаранция.Разговорите бяха безумни, но така и не разбраха, че не искам кинити а гаранция за нещо,което ще използвам.Истината е че са си селяци.(не селяни )
Ако ме удари селянин важи ли ми гражданската отговорност?
Ползвах този GSM-SMS-ETH Controller около 3 години и работеше безотказно. Може да превключваш релетата и с SMS и през Internet. А и си е BG производство.