Sapphire Radeon HD 7970 Dual X OC - вентилатори

Информация за различни модели видео карти за копане, проблеми, решения, настройки

Модератори: Spoon.Net, Moderators

Re: Sapphire Radeon HD 7970 Dual X OC - вентилатори

Мнениеот axander » 29 Фев 2016, 14:17

Ми не копая вече по предназначение я ползвам в момента аз случайно забелязах за малко изпуснах гаранцията.Има някакъв човек ги ремонтирал, но по 10 лв на вентилатор и ми се струва безмислено направо от Али-то чисто нови ако тука не изкочи някой да продава.
axander

Мнениеот mosler » 04 Мар 2016, 20:56

axander написа:Ми не копая вече по предназначение я ползвам в момента аз случайно забелязах за малко изпуснах гаранцията.Има някакъв човек ги ремонтирал, но по 10 лв на вентилатор и ми се струва безмислено направо от Али-то чисто нови ако тука не изкочи някой да продава.

Той неги ремонтира колега,ами само им прави по 1 дупка и им слага малко масло,което помага до някъде де.Но ако вентилаторите са заминали вече ,нищо не става от тях и се заменят с нови.,Освен ако не искаш ти замине и цялата карта.
mosler

Мнениеот zigzag » 06 Мар 2016, 11:04

Срамота за производителите да слагат вентилатори ментета на скъпи компоненти. Резервните са доста скъпи и след като се сменят отново ще изкарат максимум година. Нормално е да струват 5-6 долара и да са качествени. Общо взето се ползват едни и същи марки от всички производители. Основно FirstD прозводство на Spire и Power logic.

https://www.youtube.com/watch?v=3r4dYB6_1f0
Не се вижда добре това втулков лагер ли е? Някой разбивал ли е перка? Какъв е лагера вътре.

Едно интересно ревю.
http://www.xbitlabs.com/articles/graphi ... 660_4.html

"Their speed is PWM-regulated from 1400 to 3500 RPM. The sleeve bearing is specified to last 40,000 hours while the peak power consumption of each fan is no higher than 4.2 watts.
...
With the fans regulated automatically, the GPU of the Zotac card was 66°C hot and the fans accelerated from 1400 to 2220 RPM. At the maximum speed of 3500 RPM, the GPU was only 54°C hot, which is very good for such a modest cooler. Of course, the card is noisy in the latter case, but no cooler can be quiet at such a high speed. Well, let’s discuss the noise factor in the next section."

Според мен най-разумно е да се нагодят други вентилатори. Да се подбере нещо читаво. А "ремонта" с дупката не е решение. Всеки месец два трябва да се слага смазка да го е. Много тъпо се получава.
zigzag

Мнениеот dob » 06 Мар 2016, 20:12

zig zag каква е смазката и централно отгоре ли се дупчи?
dob

Мнениеот mosler » 10 Мар 2016, 20:52

dob написа:zig zag каква е смазката и централно отгоре ли се дупчи?

Аз една моя карта стара я бях смазал преди време ,вентилаторите с високо оборотна грес но след половин година се прецакаха пак и ги смених с други. Прави се една дупка точно в центъра и се вкарва малко грес,вентилаторите са на някаква втулка,ако бяха на лагер ,едва ли ще има проблеми.Ако се ползва за игри ,няма се разбият бързо но за копане си трябва друго решение.
mosler

Мнениеот mosler » 28 Май 2016, 18:40

Гледайте колеги на каква обява попаднах в олх.Не знам колко е реална и сполучлива тази процедура но човека каза че после вентилаторите работили дълго време без особени ядове по тях.

http://olx.bg/ad/zamyana-na-vtulka-vtul ... 1b331fb66e
mosler

Предишна

Назад към GPU Mining /Копане с Видео карти/