от Mateev » 08 Яну 2018, 19:44
Благодаря за информацията. След 2 денонощия плотване на около 20 компютъра се наложи да изтрия всичко и да започна отначало. Твоята информация вече я намерих на 2-3 места в интернет, така че сега получавам само потвърждение, че 2 денонощия съм плотвал по грешния начин.
За да не стават повече грешки реших да подходя по друг начин. Реших да се откажа от програмата за плотване на графичния клиент, и да я ползвам същата, но под Command Prompt. Така мога да контролирам стартовия Nonce и броя на Nonce-тата във всеки един файл. Реших да правя всички файлове еднакви, и във всеки един от тях да има точно по 1 милион nonce-та. Получават се файлове по 250 GB, което ме устройва като размер на единичния файл.
Създадох си таблица на Excel, в която записвам всеки един файл на кой компютър се намира и какво е неговото стартово Nonce. И понеже Nonce-тата във всеки един файл винаги са по 1 милион, този файл се води и поддържа много лесно, и си имам пълна гаранция, че в нито един компютър няма да дублирам вече изчислени Nonce-та. Самите Nonce-та ги генерирам на 50-60 компютъра, някои от които са много мощни и бързи (с по 32 или 64 ядра). После ги места през мрежата на съответния компютър, който ще се занимава с копане. Предвидил съм десетина такива компютъра, в които има големи обеми свободно дисково пространство. Например двата DPM сървъра имат по 20-30 TB свободно пространство, и поне още 10 съевъра имат по 5-6 TB. Като цяло си мисля, че като стръскам всички компютри във фирмата, ще събера поне 100 TB свободно дисково пространство, без при това да преча на нормалната работа на хората.
Самото пускане на портфейла и на копачката ще го правя по един много хитър начин, за който не знам дали сте се досещали. Ще използвам Comand Promt версиите на двете програми и ще ги пускам да работят с Task Manger-а на Window-а. Създава се Task, който работи под управлението на акаунта System. Таска се пуска да работи с шедуле On Startup, а не On Logon. Програмата си тръгва веднага след рестартиране на компютъра и е напълно скрита от очите на хората, които се логват на сървъра. Нейното присъствие и работа може да се забележи само ако се разгледа натоварването на процесора. Това вече го правя с други копачки по други валути, и трябва да ви кажа, че работи безпроблемно. Съевъра си копае без никой User да разбере, че това се случва. За администраторите пък отпадат всякакви проблеми по подръжката - един път настроено, това ще си работи вечно.
Та в момента плотвам стотици файлове и ги подмятам насам-натам между компютрите, а утре вечер или най-късно вдруги ден ще пусна няколко сървъра да копаят с тези плот файлове. И после ще забравя за BURST-а и ще се концентрирам да работя по нещо друго. Надявам се с тези 3-4 дена работа да си изкарам поне 5-6 хиляди долара в годишен план, паднали хей така от небето, и без да ми се натоварват процесорите на сървърите, които ще ги пусна допълнително да копаят нещо друго (например Monero).