от ZAX » 21 Юни 2013, 19:03
Не съвсем, ако трябва да сме дребнави, понеже няма как по друг начин да дадем поне едно допълнително плюсче на асик майнърите, освен основния, че идват веднага. Ако вземем предвид факта, че авалонските са обявени на 280, а другите флашки на 320 излиза че всъщност точно 8 авалонски се равняват на точно 7 от другите. Разбира се ще има леки разминавания, но общо взето ще е така, нали?
Марто каза че крайната цена на К16 ще е около 300 лева, което прави 14 флашки, всяка на цена дори малко по висока от 300 лева... Което да кажем че прави авалонските поне 15 пъти по-евтини при по-големи количества. Не знам само 1 флашка с авалонски чип колко ще й е крайната цена, но със сигурност ще е повече от 10 пъти по-евтина, това е и причината да не си върна видео картата, защото с тези пари мога да взема само 1 флашка като ми съдерат кожата по борсите за 2.10 BTC и накрая дори ще ми копае по-слабо. Както вече беше казано, печели се само тишина, но и това не е вярно, понеже за тези пари и с тази скорост, може да се копае и без охлаждане с правилната карта. Печелят се само 9 седмици копане с тези флашки, което не е никак малко, стига да имаш неограничени средстава и то в BTC... Но както и да го гледам, за по-малко от 4 флашки не си струва. Ето затова аз предпочитам да си чакам авалончетата, а да си харча парите за видеокарти, които после ще мога да продам по-изгодно от флашките или какво съм само с една за сега, да си я запазя за игри. А какво ще правите с asicminer-ите след 3 месеца когато дойдат авалоните със сигурност, дори може би bfl след още някой и друг месец? Една флашка по колко 40 лева изкарва на месец? Че те не си избиват парите за по-малко от година и то ако трудноста не мърдаше... Просто не разбирам за какво му е на някой да инвестира в другите флашки, а не в авалонските. Независимо има или няма пари...
Както и да го въртя не виждам да излиза на сметка за никаква бройка. Освен да си вземеш една флашка ей така за колекцията, ако имаш едни 300-400 излишни лева... Но как да ги дам за това, като с тези пари мога да взема K16, съответно ако имам по-малко авалон флашки. поправете ме ако бъркам някъде.