HEX16A с чипове от Авалон - проблеми и решения

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: HEX16A с чипове от Авалон - проблеми и решения

Мнениеот skrubalov » 18 Окт 2013, 10:00

На windows 7 всичко си работи.
skrubalov

Мнениеот ZAX » 18 Окт 2013, 10:45

Сигурен съм в това... Въпреки че не виждам нито драйвърите, нито патчовете как ще тръгнат там от самосебе си, предполагам просто хексмайнъра си работи там без проблем. Но сега трябва ли на дълго и на широко да обяснявам причините поради които съм с XP или ще прескочим безсмисления спам и направоо ще потърсим решение за XP. Всъщност ако още някой ми отговори по този начин, ще му обясня :mrgreen:
ZAX
Spammer

Мнениеот crab » 18 Окт 2013, 10:49

ZAX написа:Сигурен съм в това... Въпреки че не виждам нито драйвърите, нито патчовете как ще тръгнат там от самосебе си, предполагам просто хексмайнъра си работи там без проблем. Но сега трябва ли на дълго и на широко да обяснявам причините поради които съм с XP или ще прескочим безсмисления спам и направоо ще потърсим решение за XP. Всъщност ако още някой ми отговори по този начин, ще му обясня :mrgreen:

ако е слаба машината ти предлагам убунту с графична среда :). За съжаление MS най-накрая спират подръжката на ХП от началото на новата година и трудно ще накараш някой да се занимава с поддръжката за тази система. Това е като при браузърите, никой не ще да поддържа версия 6.0 на IE въпреки че е дефоутният на XP.
crab

Мнениеот marto74 » 18 Окт 2013, 10:53

ZAX написа:Сигурен съм в това... Въпреки че не виждам нито драйвърите, нито патчовете как ще тръгнат там от самосебе си, предполагам просто хексмайнъра си работи там без проблем. Но сега трябва ли на дълго и на широко да обяснявам причините поради които съм с XP или ще прескочим безсмисления спам и направоо ще потърсим решение за XP. Всъщност ако още някой ми отговори по този начин, ще му обясня :mrgreen:

Пич при мен работи и на XP home
Просто ти требе net framework , можеш от сайта на чичо Гейтс да си го дръпнеш
А требе и драйвери от нашия сайт да свалиш и така
ама тия работи са стандартни за Виндоус , нали
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 18 Окт 2013, 11:09

crab написа:

ако е слаба машината ти предлагам убунту с графична среда :). За съжаление MS най-накрая спират подръжката на ХП от началото на новата година и трудно ще накараш някой да се занимава с поддръжката за тази система. Това е като при браузърите, никой не ще да поддържа версия 6.0 на IE въпреки че е дефоутният на XP.

Я, ето и един разумен колега, който се сеща за какво става дума. Или може би не всеки мисли преди да си е изпил сутрешното кафе, знам ли ;)

Да, за съжаление ще спре поддръжката на XP, запознат съм с тази идиотска постъпка на микромеките. Всъщност дори XP да беше най-скапаният им продукт, факта че хората са си го купили, ги задължава да могат да го ползват колкото си искат. И в този ред на мисли, ето това е причината поради която никога няма да си платя за windows, въпреки че по една или друга причина, без да плащам но все пак легално и законно съм се сдобил без пари с повече от 1 оригинални лиценза специално за XP. Конкретно в случая разполагам с нетбук, на който не знам как са си въобразили че 4GB ще му стигат за XP-то... Да, наистина те стигат, но само за това и нищо повече... Е съжалявам но 7 няма как да помоестя тук, мисля че би се счупил още при инсталацията, да не говрим как би вървял, ако можеше да се побере. Хайде сега разбиращите и гениални хакери тук, залейте ме с помия и ми обяснете колко съм прост, за дето не мога да си направя собствена дистрибуция и да си орежа седма версия на бозичката за под 4GB. Или може би трябва да отида и да изкормя нетбука и сам да подменя устройството набедено за диск на тази машинка, ама нищо че не е предвидена възможност за ъпгрейд от производителя, то вероятно си има начин и за това...

От друга страна ползвай линукс е следващия отговор който не бих желал да получа, поради простичката причина, че няма как да се науча да го ползвам от днес за вчера. А едва ли някой ще ми предостави готова дистрибуция "plug and play", ест. мога просто да си купя рутер за 80 лева, няма проблем, колко ли съм прост че все още не съм го направил?!

Ест. мога просто да си купя нов лаптоп, нали :mrgreen:

Останаха ли други варианти или да се върнем на нетбука (струващ ми 10 лева и разполагащ само с XP)?
ZAX
Spammer

Мнениеот ZAX » 18 Окт 2013, 11:18

marto74 написа:

Пич при мен работи и на XP home
Просто ти требе net framework , можеш от сайта на чичо Гейтс да си го дръпнеш
А требе и драйвери от нашия сайт да свалиш и така
ама тия работи са стандартни за Виндоус , нали

Да, това вече е отговор на въпросът ми. Благодаря!

Само ако може и линкове, защото това което свалих от сайта не става...

Няма линк за net framework, не знам коя версия ми трябва и т.н.

Също така е възможно да е необходимо кратко упътване на български език, какво по дяволите се прави с файлове от сорта на cgminer_3_6_1_rev_fe5da9672767e18116444dad18db54638936490a.patch тъй като това със сигурност не е стандартен формат за windows. Пробвах да му сменя името и да припокрия файла който сметнах че трябва да замести, но и така нищо не стана. Разбира се някак ще ми е по-лесно някой да обясни какво се прави, вместо да трябва да налучквам и да откривам топлата вода. Също така когато избера инстал на mchpcdc.inf не се случва нищо, а когато го отворя като текстов файл, не съумявам да получа знанието как по дяволите се инсталира този драйвър. Обикновено драйверите идват в изпълним файл... Цъкаш си екзето, разархивира си, инсталира си и не те занимава с твърде много глупости освен няколкото супер трудни избора между ок и yes.
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 18 Окт 2013, 11:32

Май ти трябва курс за напреднали потребители и на Уиндоус.
Свързваш USB кабела между платката и компа и той ще те пита за драйвери.
Тогава го насочваш към този файл.
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 18 Окт 2013, 11:53

marto74 написа:Май ти трябва курс за напреднали потребители и на Уиндоус.
Свързваш USB кабела между платката и компа и той ще те пита за драйвери.
Тогава го насочваш към този файл.

Да, това вече го направих. Въпреки че определено е за напреднали, понеже по нищо не става ясно кое е устройството (в случая го разпознава като CD), след това не е особено лесно да му кажеш "ако обичаш не ме насочвай грешно, а просто инсталирай ето това". И след това какво? Инсталирането на драйвера не ми помогна с абсолютно нищо, все още устройството не може да бъде разпознато от cgminer, защото не знам как да го пачна и все още не мога да пусна hexminer, защото нямам и няма линк за net framework. Да си го потърся ли сам и да си омажа windows-а ако не уцеля версията? Това в случай че не съм го омазал вече докато се оптвам да инсталирам драйвъра...
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 18 Окт 2013, 12:02

Яснооо
Просто качваш най-актуалния за твоята операционна система нет фрамеуорк
Или си купи един рутер и хъб флашвай го и действай.
Отново предлагам върни ми платките ще ти върна парите и чиповете
Нямам време за безкрайни писаници.
Явно не сме подходящи за клиент като теб, за което съжелявам.
Осъзнавам че съпорта не ни е на ниво , но при тези цени не мога да си го позволя.
Все пак ако искаш кутия , която да включиш в контакта и да копа не сме ние доставчика.
Виж при конкуренцията

Поздрави Мартин
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 18 Окт 2013, 12:45

Не се засягай и не се чувствай длъжен да осигуриш нужния съпорт, щом не е включен в цената. Ще се помъча още малко... Ще намеря някой с windows 7, който не си спира компа и е съгласен да седи при него, ако не ще си купя рутер и така...

Но тук мисля че е важно да уточним нещо. Казаха ми че:

НО ! РУТЕРА ТР ДА СЕ ЗАХРАНИ ОТ СЪЩОТО PSU или от нетбука през УСБ порт ,НЕ ОТ АДАПТЕРА МУ ЗА ДА НЕ ГРЪМНЕ ПЛАТКАТА

Ако това е така, моля помести тази информация някъде където ще бъде видяна от хората които ще си купят рутер. Благодаря!

Сега за моя проблем:

NFF.PNG
NFF.PNG (11.15 KiB) Прегледано 1873 пъти

Явно не уцелих версията, надявам се грешката ми да е лесно поправима. Например ще съм безкрайно благодарен ако някой просто ми каже коя версия да сваля...
ZAX
Spammer

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит