Монтаж на платки с чипове от Авалон

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: Монтаж на платки с чипове от Авалон

Мнениеот marto74 » 20 Юли 2013, 08:38

vellen написа:Поздравления и от мен!
П.С. Кога ще можеш да дадеш окончателна цена за К16? Срокове за плащане?

За К16 остана цена и наличност на осцилатора.
И проба на бета версията.
За нашата платка правим лек редизайн на захранването с цел клок
marto74
Hardware Developer

Мнениеот deforse » 20 Юли 2013, 09:20

а К1?
1KADfjpiccXcgrd57CEbotiAg6adB3ungE
Аватар
deforse

Мнениеот 2GOOD » 20 Юли 2013, 10:43

deforse написа:а К1?

До колкото разрбах K1 ще иска специален хъб, понеже тока от USB там ще е много голям
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот jkminkov » 20 Юли 2013, 12:05

чиповете не бяха ли 2W, 2/5=0.4<=0.5A
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

Мнениеот 2GOOD » 20 Юли 2013, 12:14

jkminkov написа:чиповете не бяха ли 2W, 2/5=0.4<=0.5A

Да прав си, сега гледам Burnin какво е постнал:
170Mhash/watt undervolting
stock 122Mhash/Watt
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот marto74 » 20 Юли 2013, 12:29

К1 ще си е дирактно дизайна на БКК
в момента го бори още заради
дват НОР гейта
Нашия фокус е в ХЕКС 16 ;)
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 22 Юли 2013, 12:48

marto74 написа:
ZAX написа:Питам, защото приятел който иска а си поръча и е ебаси параноика ми зададе следния въпрос: И какво ще стане ако ми дойдат куките на обиск и ми приберат копачите защото нямам с какво да докажа че тези неща са мои...

Друг ме пита: Давам пари на някакви хора в някакъв форум и после как ще докажа че съм им ги дал и за какво съм ги дал...

Ами твоя приятел има решение плаща с банков превод и готово.

1. Имам поръчани 32 чипа (16 от които за мой приятел). Т.е. сме 50 на 50 с него, но съм му дал лична гаранция, която наричам риск 0 (каквото и да стане, включително всичко да е наред но BTC да умре, аз пак ще му върна поне парите които е инвестирал и ще го ям само аз...). Същия ме пита, ако станат нещата може ли после като си купим още 6хK16 да ги сглобим 8хК16 или нови 8 ще ни трябват? Мисля че в някоя тема вече бях задал този въпрос, но все още нямам отговор... Той също иска документ за собственост... Аз нямам претенции, въпреки че започвам да се замислям след като се запознах с човек на който са му прибрали цялата ферма при обиск...

2. Друг иска да си поръча чипове за 2000 лева, аз не мога да гарантирам за подобна сума по никакъв начин... После и той ще иска да може да докаже собствеността си ако се наложи.

3. А четвърти човек иска между 2000 и 5000 чипа. Ако излезе сериозен предполагам на база неговата заявка можем да почнем да събираме за нова поръчка?

И тримата няма да искат да хостват при който и да било, иначе аз бих си ги хостнал при теб (понеже каза че ще предлагаш подобна услуга) и не бих се притеснявал за нищо от гореизброените. И понеже тук се плаща в монетки, после на база поне плащането на монтажа могат ли да се изготвят някакви документи за собственост?

П.П. Никой не е казал че трябва в документите да пише реална стойност или въобще някаква стойност. Всъщност аз не знам как стоят нещата със собствеността, понеже не притежавам нищо освен малко хардуер, чиито документи са гаранционните карти, ако не греша.
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 22 Юли 2013, 16:04

Такаааааа.
Това с хилядите чипове......................................................ОК
За нещо което се купува в койни , не мога да приемам плащания в евро или лева, щото ако влезна в твоя стил ще ме питат данъчните що по-големи суми ги вземам и ги превеждам в чужбина за да си купя койни и какво е това ит.н.т
За документ за собственост за готовите миньори , няма проблем да ви издам опростени фактури за по 10 лв на платка , но ще трябва да ми ги преведете , щото не ми се взима и касов апарат, тъкмо да покриеме кафетата на счетоводителите :)
Отново подчертавам преценката за инвестиция в оборудване за копане и въобще в нещо свързано с биткойн , както и всички следващи от това рискове са работа на всеки за неговите си инвестиции. Моята работа е да доставя услуга по изработка на платки , монтаж и проверка , за да има всеки възможност да ползва по предназначение чиповете , които е преценил да си купи. По отношение на тази услуга предоставям при поискване фактура , както на юридически , така и на физически лица , стига плащането да е по банков път . Груповата поръчка за чипове е с цел да се обединим за да можем заедно да прескочим бариерата от 10к чипа , както и да облекчим логистиката , за тези които ще ползват нашата услуга по монтажа на миньорите
Това предполагам решава проблема.
По отношение въпроса 2 бр К 16 сега и после в 8хК16 - може но трябва да си купиш от мен други радиатори , защото са различни.

Поздрави
Мартин
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 22 Юли 2013, 16:36

Тези 10 лева на платка напълно решават проблема. Вече мога спокойно да казвам на всеки който поиска документ, че просто ще му струва 10 лева на платка (0.004 BTC на чип) отгоре и това е ;)

А сега на моя въпрос: Събрали сме примерно вече 4 устройства и решаваме да си поръчаме чипове за още 4. Когато пристигнат, носим старите и колко доплащаме за различните радиатори?
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 22 Юли 2013, 17:33

ZAX написа:Тези 10 лева на платка напълно решават проблема. Вече мога спокойно да казвам на всеки който поиска документ, че просто ще му струва 10 лева на платка (0.004 BTC на чип) отгоре и това е ;)

А сега на моя въпрос: Събрали сме примерно вече 4 устройства и решаваме да си поръчаме чипове за още 4. Когато пристигнат, носим старите и колко доплащаме за различните радиатори?

Колкото струват :)
Майтапа на страна не съм готов с цената , защото нямам потвърждение за цената на количество за 205 мм профил
Имам само мострени цени
Освен това имаш и цена на кутия
Поздрави
marto74
Hardware Developer

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит