Групова поръчка чипове от BFL

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: [OPEN] Групова поръчка чипове от BFL -Доплащане втора по

Мнениеот Странник » 04 Ное 2013, 08:30

Допускам че вашата версия която разработвате е овърклокната и това предполага високо температурните изисквания.
Ако е така логично е и да бъда по скъпо.
Оригиналните платки на BFL за които имате документация и те ли са с такива високо температурни изисквания?
Идеята ми е все пак да има някакви платки на поносима цена за да се приключва всичко това и да има някакъв избор.
В крайна сметка ако помня добре един чип дава 4 GH/s ,а вие искате да изкарате 7 GH/s от него което и логично води до прегряване и всички усложнения от това.
Няма ли вариант за производство на евтина платка за 4 GH/s скорост на чип без оскъпяването от високо температурния грейд?
Ако е така - каква ще е цената приблизително?
Аватар
Странник

Мнениеот marto74 » 04 Ное 2013, 09:04

Оригиналната БФЛ платка е по-скъпа , тя е 10 слойна , тази на Мр. Тийл е 6 слойна.
Това със 7 ГХаша от къде дойде.
Греенето е проблем на архитектурата на чипа на БФЛ , не на клока.
Нещо аз не пиша ясно явно.
Големя проблем е ниския тираж и късото време . Същата платка при 300-500 бр и 4 седмици поръчка ще е съвсем друга цена под 1/3 от цената.
Компонентите при 4 седмици и над 300-400 к-та пада наполвина.
Както и с другите продукти нямаме такова време.
Един колега тук я беше смятал , предложих му да се заеме с изработката той, ще му дам и моите чипове да насити.
Даже и голи платки ще му доставя
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 04 Ное 2013, 12:21

1. На всички е ясно че забавянето няма да свали цената, а ще я качи. Защото даже да имаше как да се свали цената (или поне да не се качваше...) то времето което ще отнеме, ще доведе до по-големи загуби от пропуснати ползи.

2. Не ти се занимава с безсмислени неща, разбирам. Предпочиташ да предложиш каквото има, разбирам.

3. Цената е твърде висока за повечето ти клиенти.

4. Така или иначе си поръчал някакви платки, да има...

От 1, 2, 3 и 4 следва че нищо не ти коства да организираш разсроченото плащане с хостинг при теб. Ако те е домързяло да ми прочетеш дългия пост, ей ти го на 1 ред.

Стига разбира се и клиентите да са съгласни.
ZAX
Spammer

Мнениеот xaocbg » 04 Ное 2013, 17:43

Това май няма да може нито да го произведеме платка, нито да я избием ... нито пък да се продадат чиповете. Аз имам 4 чипа, които не си заслужата да ги прая каквото и да е. Платих само за да съм коректен към поръчката. То беше ясно, че нищо няма да излезе.
xaocbg

Мнениеот BanjoManjo » 04 Ное 2013, 20:39

А третата поръчка, БФЛ да не би случайно да са решили да я спрат и да я рефънднат (хахаха.....) :) Ако не - здраве да е, "черпя" Марто (полвин) 8 чипа.

P.S. Който хейтва Марто по какъвто и да е повод е малоумен...
BanjoManjo

Мнениеот marto74 » 04 Ное 2013, 21:03

BanjoManjo написа:А третата поръчка, БФЛ да не би случайно да са решили да я спрат и да я рефънднат (хахаха.....) :) Ако не - здраве да е, "черпя" Марто (полвин) 8 чипа.

P.S. Който хейтва Марто по какъвто и да е повод е малоумен...

третата я пуснах първа без отстъпки , 80% от нея са мои чипове.
Доплатих я и нея - тя е по банка , още не са я потвърдили в сайта че е шипната
Благодаря
Последна промяна marto74 на 04 Ное 2013, 21:07, променена общо 1 път
marto74
Hardware Developer

Мнениеот Странник » 05 Ное 2013, 01:07

И аз се придържах към това да бъда коректен въпреки загубата от закъснението.Но уви вече и с платката вече ми идва в повече всичко.За съжаление си мислех че цената ще е до 100 евро поне.Но явно това няма как да стане по никой начин.Така че дотук сме явно.Вече стигнахме май точката на насищане за което бях споменал по-рано.
Аватар
Странник

Мнениеот vesmes » 05 Ное 2013, 02:58

Колеги мили, Марто Не е виновен! Ние сме си виновни. Кви хубави ни бяха сметките в юни ..а ? Ох...котьооо :btc: :btc:

Марто, кажи ми моля те. Ти защо плати поръчка която уж е Групова и го направи при положение, че нямаш работеща платка, нямаш и цена... ?
Притесняваше се много да не си развалиш отношенията с BFL - ли ? :)
Нормално е да попиташ хората в тази групова поръчка ..даващи парите ...като "по-близки" уж .. дет са вика ...какво да правим ?

Сега стана ..стоката е на митницата..платката е скъпа ...Вие не я искате !? хммм

Ситуацията е :whistle:

Изображение

И да, можехме да искаме Групово...намаляне на цена, връщане на пари, съдебно дело (ми кво, то може да е по-евтино от доплащане + платки ..пък и ще има Глобален ефект!).... Дружно групово напиване празнувайки лоша инвестиция :dance:
Но решението щеше да е на Групата!
Марто, Ти ми отне Вота :clap: :lol:
vesmes

Мнениеот ZAX » 05 Ное 2013, 11:00

Ето някой най-после го каза както трябва. В случай че не съм бил разбран правилно. И моят основен упрек към Марто е именно фактът че взима еднолични решения винаги и напълно не зачита мнението и желанията на клиентите си. И още повече, прави го дори за груповите поръчки, където уж сме били равни и нямало как да поема отговорност. Което прави поръчките негови и отговорността негова.

Поръчките щяха да са общи, ако се съобразяваше. Чиповете щяха да са наши, ако ни беше питал дали все още желаем да си ги купим. От 3 поръчки спокойно можеше да плати само неговата и да пита и чака за останалите, гаранция че 99% нямаше да го карат да чака дълго или поне със сигурност не колкото всички го чакат него.

Само не ми стана ясно как стана първата трета.

В крайна сметка аз бях предложил да му изкупя всичкия останал брак, като очаквах да се бия с колегите за единични бройчици... Е определено предаде доверието на всички нас, но бизнеса си е бизнес и офертата ми стои. За което няма място да го пусне да му копае при него и при личните хора също :mrgreen:
ZAX
Spammer

Мнениеот ggeorgiev » 05 Ное 2013, 11:09

ZAX написа:.....

В крайна сметка аз бях предложил да му изкупя всичкия останал брак, като очаквах да се бия с колегите за единични бройчици... Е определено предаде доверието на всички нас, но бизнеса си е бизнес и офертата ми стои. За което няма място да го пусне да му копае при него и при личните хора също :mrgreen:

Аз понеже имам поръчан само 1 чип от 1-ва поръчка (ей така за спорта го поръчах), първо мислех да си поиграя с него - да се пробвам да го пусна на USB в домашни условия, но тъй като в момента няма как да седя с часове на масата и да си играя с платки и поялници - чакам оферта от теб за тоя самотен чип. Ако не - другата седмица пиша на Марто да ми го изпрати и го засилвам в ибей, и там каквото стане.
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит