I. Аз имам една идея. И моля без глупости! Ако не е добра не е и това е:
1. Има ли софтуер с който да могат да се сменя автоматично къде да ти копаят платките. Но това да се случва без загуби. Като аз всъщност не знам кога има и няма загуби. Ако има кажете го и дали може да се интегрира направо към софтуера който използваме сега.
2. Ако няма такъв софтуер, програмистите на Марто могат ли да напишат?
3. Ако не могат или по-скоро не искат, аз ще се пробвам.
4. Платка/и си копае/ят някъде докато не намерят блок. При намирането на блок, независимо от това дали са на соло или в пул и каква система за оценяване на наградата се ползва, то няма никакви загуби ако работата се прекъсне веднага след това, но не и преди това. Затова след намирането на блок се проверява например в coinwarz.com какво е положението в момента.
5. Ще има проблем с това ако сте избрали слаби пулове и копаете биткоин, а пула не може да намери с дни... Същото важи и за всички останали монетки, но за момента не е проблем, дори по-скоро е обратното и освен при намерен блок, може би ще е добре да не се проверява по-често от час примерно.
6. Ако някоя монетка е "изплувала" над тази която се копае в момента, се сменя автоматично и се рестартира миньора.
7. В противен случай не се предприема никакво действие и продължава да си копае настоящата
8. Връщаме се на точка 4
9. Всъщност аз вече ви написах програмката, остава само да я преведете на съответния език.
Смятам че това е най-доброто което може да се направи откъм повишаване доходността, на това което така или иначе вече имаме. И е по-добре вместо да се караме, да сведем загубите до минимум.
II. Откъм хардуер. Цените са твърде високи, няма да натяквам какви бяха обещаните, но ще предложа разсрочено плащане с първоначална такса обещаната цена от не повече от 100 лева на платка и доплащане всеки месец при стъпки не повече от 50% на това което може да изкара съответния хардуер. Така хората ще могат да си плащат разликата с изработеното, а загубите ще бъдат разпределени и дори компенсирани от покачването на биткоина.
1. Марто дали може да си го позволи?
2. Дали всички ще са коректни и ще си плащат?
3. Предполагам че трябва да плаща заплати. Децата на програмистите също трябва да ядат, така че не може да не си сложи никаква печалба. Но няма нужда от изнудване, за хората които не могат да извадят повече от предвиденото.
4. Всъщност за да няма риск за Марто. Той и без това предлага хостинг. И ако може да си позволи този жест, спокойно може да предложи безплатен хостинг, докато чиповете си избият платките. Това за хората които не могат да си ги платят. Но пак при 50 на 50. След което да им ги прати.
5. Или да минат на платен хостинг когато вече са на печалба, но не преди това.
6. Така бих постъпил аз на негово място.
III. Не ангажирам никой с мнението си. Просто се опитвам да помогна с идеи. Аз имам поръчан само 1 чип, за който със сигурност няма да си купя цяла платка за 8 чипа, щом няма да има флашки. Имам и 102 отстъпки като по време на поръчките бяха само 16, за които бях платил 0.80 BTC и бях приготвил парички и за чиповете, но Марто не ми ги прие защото бяха приключили поръчките в които се приемаха отстъпки. Което беше и единствената причина да се откажа от BFL. И в момента не мога да скрия че се радвам че не съм се набутал повече, макар че 0.80 BTC за мен да не са никак малко. Да не говорим колко съм дал докато станат 100 и добре че не взех на заем да поръчам 100 чипа сам, че тогава вече наистина нямаше да има на кой да се сърдя
П.П. Това са моите 5 стотинки. Надявам се да съм бил полезен.