Групова поръчка чипове от BFL

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: [OPEN] Групова поръчка чипове от BFL -Доплащане втора по

Мнениеот Странник » 03 Ное 2013, 20:32

Да направим равносметка:
-чакахме повече от 100 дни чипове ( днес е 138 ден смятано от 18.06.2013 когато направена поръчката към BFL - справки : http://www.bitcoinbg.eu/forum/viewtopic.php?f=21&t=62&start=100 )
-трудността се вдигна толкова че вече обезмисля чиповете
-няма вариант за връщане на вложени пари
-дизайна на Технобит за платка BFL чиповете пропадна и се стигна до компромисен вариант за чужда разработка
-цената на чуждата платка е меко казано неприемлива на този етап с тенденция във времето да е още по-неприемлива с вдигане на трудността
-Марто има платка с която имаше технически проблеми

Очевидно сме в патова ситуация поради следните причини:
-BFL пресрочиха сроковете си
-Марто не може (?) да върне парите на вложителите
-платката на Технобит не е готова
-на никой не му се чака повече
-висока цена на предлаганата за тези чипове платка чужд дизайн с такси

Възможни варианти за решаване на проблема:
-който иска си плаща скъпата платка
-който иска чака Марто и компания за по евтин вариант на тяхна платка ако е възможен такъв въобще (тук Марто има думата от техническа гледна точка)
-Марто връща парите на всички

Мисля че е необходимо да се намери компромисен вариант за всички ни за да се излезе от патовата ситуация.
За мен лично тази скъпа платка просто даже и не я помислям.
Устройва ме вариант да дам шанс на екипа на Технобит да си завършат платката или да ми върнат парите.
Моля допълвайте,коментирайте и да решаваме заедно нещо.
Ако нещо греша някъде - поправете ме - не е съзнателно.
Аватар
Странник

Мнениеот marto74 » 03 Ное 2013, 20:54

Само едно чиповете са тук и БФЛ няма да дадат рефънд, т.е. и аз няма как да те рефъндвам.
Въобще всичките тея групови поръчки на чипове станаха една боза....
Отворен съм на всякакви други варианти.
За съжаление работещ се оказа само един проект в цялата общност
marto74
Hardware Developer

Мнениеот Странник » 03 Ное 2013, 21:39

Марто има ли вариант за работеща ваша платка ако ви се даде време?
Надявам се че разбираш и очакванията да бъде и по-евтина.
Аватар
Странник

Мнениеот georgebg » 03 Ное 2013, 22:03

ами и аз не знам но това с такава цена е меко казано изнудване...
мен ме интересува защо при бач 2 на асикминер чиповете имаше тама за рефънд а тук ни забаломосаха без никакво обсъждане да ни пробутат 50% забнавяне в сроковете без НЕУСТОЙКИ.
Аз лично за парите преведени по банков път смятам да си търся или стока или връщане на средствата поради недоставяне на зявена стока...
Мен китайци не ме интересуват аз съм превел пари на МАРТО и току що намерих къде е официалния офис смятам да се командировам до там :)
Всеки организатор на обща поръчка след като е начислил комисион за това че се занимава с това (при обикновени обстоятелства е нормално) и не е изпълнил поетите ангажименти като сркове и т.н. следва да обезщети хората които саму се доверили.
Предлагам :
- крайна цена на която да ПЛАТИМ - 75$ - 50% от отстъпките на тези на които е обещал, защото без наше плащане, хората които чакат осребряване на отстъпки никога нямаше да могат да ги осребрят !
ТОВА ЗА МЕН Е СПРАВЕДЛИВО РЕПШЕНИЕ И ОЧАКВАМ ПОД НЯКАКВА ФОРМА ДА СЕ ПОДЛОЖИ НА ГЛАСУВАНЕ!
Иначе аз специално съм платил 50% от 16 чипа (2-ма човека сме платили) , което както и да го смятах е 8 цели чипа !!! и ще си ги търся ! независиомо от обстоятелствата ......

Предлагам да се организира гласуване и да се вземе решение, защото взе да ми писва от измамници ...
georgebg

Мнениеот 2GOOD » 03 Ное 2013, 22:06

Колеги, напълно ви разбирам как се чувствате, дето се вика в една лодка сме. Но реално Марто има чиповете и ние сме платили чиповете и ако той пожелае или ако ние пожелаем можем да си ги вземем по всяко време и какво от това. Аз сега превъртях пак калкулаторите и излиза, че реално само чиповете никога няма да си избият вложението, отделно само платките също (като биткойни говоря).

Според мен единственото, което може да направи Марто е да намали цената до нулева или минимална печалба за него, но това самия той трябва да реши дали може да си го позволи. Или тези които имат поръчани чипове през неговата групова да ползват някакъв вид отстъпка, така той няма да чупи цената на Американеца и всички ще са доволни, доколкото това въобще е възможно.

Аз за мен си реших, че ще си взема платката въпреки че май ще е на загуба сама по себе си, но като съм се хванал на хорото... иначе тия чипове какво да ги правя...

Надявам се поне бързо да се случат нещата, че следващата трудност пак 30+ процента.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Странник » 03 Ное 2013, 23:04

Предвид че няма как да има връщане на пари остава само Технобит да продължат работа по платката си докато успеят при положение че е на приемливи цени.
И на мен ми трябва платка,но тази която се предлага в момента е меко казано скъпа...още повече на фона на тенденцията за растяща трудност и очакваното
ново поколение чипове.
В най-обобщен смисъл тези чипове са последните от тази архитектура и скоро вероятно няма да се предлагат повече.
Аватар
Странник

Мнениеот ZAX » 03 Ное 2013, 23:38

I. Аз имам една идея. И моля без глупости! Ако не е добра не е и това е:

1. Има ли софтуер с който да могат да се сменя автоматично къде да ти копаят платките. Но това да се случва без загуби. Като аз всъщност не знам кога има и няма загуби. Ако има кажете го и дали може да се интегрира направо към софтуера който използваме сега.

2. Ако няма такъв софтуер, програмистите на Марто могат ли да напишат?

3. Ако не могат или по-скоро не искат, аз ще се пробвам.

4. Платка/и си копае/ят някъде докато не намерят блок. При намирането на блок, независимо от това дали са на соло или в пул и каква система за оценяване на наградата се ползва, то няма никакви загуби ако работата се прекъсне веднага след това, но не и преди това. Затова след намирането на блок се проверява например в coinwarz.com какво е положението в момента.

5. Ще има проблем с това ако сте избрали слаби пулове и копаете биткоин, а пула не може да намери с дни... Същото важи и за всички останали монетки, но за момента не е проблем, дори по-скоро е обратното и освен при намерен блок, може би ще е добре да не се проверява по-често от час примерно.

6. Ако някоя монетка е "изплувала" над тази която се копае в момента, се сменя автоматично и се рестартира миньора.

7. В противен случай не се предприема никакво действие и продължава да си копае настоящата

8. Връщаме се на точка 4

9. Всъщност аз вече ви написах програмката, остава само да я преведете на съответния език.

Смятам че това е най-доброто което може да се направи откъм повишаване доходността, на това което така или иначе вече имаме. И е по-добре вместо да се караме, да сведем загубите до минимум.

II. Откъм хардуер. Цените са твърде високи, няма да натяквам какви бяха обещаните, но ще предложа разсрочено плащане с първоначална такса обещаната цена от не повече от 100 лева на платка и доплащане всеки месец при стъпки не повече от 50% на това което може да изкара съответния хардуер. Така хората ще могат да си плащат разликата с изработеното, а загубите ще бъдат разпределени и дори компенсирани от покачването на биткоина.

1. Марто дали може да си го позволи?

2. Дали всички ще са коректни и ще си плащат?

3. Предполагам че трябва да плаща заплати. Децата на програмистите също трябва да ядат, така че не може да не си сложи никаква печалба. Но няма нужда от изнудване, за хората които не могат да извадят повече от предвиденото.

4. Всъщност за да няма риск за Марто. Той и без това предлага хостинг. И ако може да си позволи този жест, спокойно може да предложи безплатен хостинг, докато чиповете си избият платките. Това за хората които не могат да си ги платят. Но пак при 50 на 50. След което да им ги прати.

5. Или да минат на платен хостинг когато вече са на печалба, но не преди това.

6. Така бих постъпил аз на негово място.

III. Не ангажирам никой с мнението си. Просто се опитвам да помогна с идеи. Аз имам поръчан само 1 чип, за който със сигурност няма да си купя цяла платка за 8 чипа, щом няма да има флашки. Имам и 102 отстъпки като по време на поръчките бяха само 16, за които бях платил 0.80 BTC и бях приготвил парички и за чиповете, но Марто не ми ги прие защото бяха приключили поръчките в които се приемаха отстъпки. Което беше и единствената причина да се откажа от BFL. И в момента не мога да скрия че се радвам че не съм се набутал повече, макар че 0.80 BTC за мен да не са никак малко. Да не говорим колко съм дал докато станат 100 и добре че не взех на заем да поръчам 100 чипа сам, че тогава вече наистина нямаше да има на кой да се сърдя :mrgreen:

П.П. Това са моите 5 стотинки. Надявам се да съм бил полезен.
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 04 Ное 2013, 07:13

georgebg написа:ами и аз не знам но това с такава цена е меко казано изнудване...
мен ме интересува защо при бач 2 на асикминер чиповете имаше тама за рефънд а тук ни забаломосаха без никакво обсъждане да ни пробутат 50% забнавяне в сроковете без НЕУСТОЙКИ.
Аз лично за парите преведени по банков път смятам да си търся или стока или връщане на средствата поради недоставяне на зявена стока...
Мен китайци не ме интересуват аз съм превел пари на МАРТО и току що намерих къде е официалния офис смятам да се командировам до там :)
Всеки организатор на обща поръчка след като е начислил комисион за това че се занимава с това (при обикновени обстоятелства е нормално) и не е изпълнил поетите ангажименти като сркове и т.н. следва да обезщети хората които саму се доверили.
Предлагам :
- крайна цена на която да ПЛАТИМ - 75$ - 50% от отстъпките на тези на които е обещал, защото без наше плащане, хората които чакат осребряване на отстъпки никога нямаше да могат да ги осребрят !
ТОВА ЗА МЕН Е СПРАВЕДЛИВО РЕПШЕНИЕ И ОЧАКВАМ ПОД НЯКАКВА ФОРМА ДА СЕ ПОДЛОЖИ НА ГЛАСУВАНЕ!
Иначе аз специално съм платил 50% от 16 чипа (2-ма човека сме платили) , което както и да го смятах е 8 цели чипа !!! и ще си ги търся ! независиомо от обстоятелствата ......

Предлагам да се организира гласуване и да се вземе решение, защото взе да ми писва от измамници ...
marto74
Hardware Developer

Мнениеот marto74 » 04 Ное 2013, 07:13

Чиповете са ти тук ,
заповядай да ги получиш или дай адрес за доставка.
Честно казано ще ми е по евтино да ти дам чиповете без да си доплатил и да платя отстъпките от моя джоб, отколкото да търча като луд 2 седмици, да изкарам 4-5 безсънни нощи за да излезе продукт в серия 30 -40 бр. и накрая да платя аз за удоволствието.
Само не знам защо ме наричаш измамник.
Всички чипове са платени вече от мен и 1 батч е тук а втори е на митница.
Отново напомням ти участваш в групова поръчка на чипове във форум , като риска от забавяне от страна на БФЛ ти е бил известен, нали?
Превел си аванса на мен като частно лице и ако решиш да доплатиш , пак ще на мен като частно лице.
Отношения с фирмата ми би имал ако ми поръчаш монтаж на платки.
МИР

П.С. За тези които не са ми толкова ядосани. Голите платки са поръчани, групата на Луко има повече бройки , така че поръчах да има.
Така че има вариант за тези които са си доплатили чиповете и поискат устройства
Последна промяна marto74 на 04 Ное 2013, 08:21, променена общо 1 път
marto74
Hardware Developer

Мнениеот marto74 » 04 Ное 2013, 08:08

Странник написа:Марто има ли вариант за работеща ваша платка ако ви се даде време?
Надявам се че разбираш и очакванията да бъде и по-евтина.

Въпроса е колко време.
Може да отнеме и месец и отгоре.
и накрая няма да е 50-100 евра
Щото:
1. Няма тираж
2. Високотемп грейд на материала на PCB.
3. Монатажа на тоя корпус е скъп на СМД-то
marto74
Hardware Developer

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит