Групова поръчка чипове от BFL

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: [OPEN] Групова поръчка чипове от BFL -Доплащане втора по

Мнениеот marto74 » 22 Окт 2013, 07:30

vesmes написа:Марто, давай конкретно. Плащаме ги. Кога ще додат ? Кажи ми, твоя срок за работещо устройство. Как го виждаш в дни ? До края на седмицата вашата ако не стане, поръчвате от другия модел и ..той кога? Аз от онзи линк мога да задам въпроса дето и други задават, какво ще струва това ....350$ минус чиповете. Това нищо не ми обяснява понеже чиповете ми са примерно 616$ . Как може цената да е 350$ минус чиповете ?

И много по-лек въпрос, кога можеш да кажеш Колко ще струва платката и колко чипа са нужни за нея (аз предполагам 8 ..ама)?

Разбери ме добре, не мога да взема нормално..адекватно решение при положение, че не разполагам с информация.
Уважавам труда и нервите ти, пожелавам ти и Бъдещи Успехи ! :btc: :btc:

Така е няма конкретика за платките .
ЩЕ опитам максимално да дам данните които имам .
ЗА нашата платка , въздържал съм се доколкото не е сработила като хората все още.
Тя е за 4 чипа и излиза към 92-98 евро, версията за 8 още не сме тествали. Ако обаче не тръгне до идването на чиповете я зарязваме.
Платаката на Мистър тийл. Имаме уговорка за цената на лиценза и чакам от него БОМ за да си насматям цените и да получа 1 готова платка от него за да тествам как и колко работи. Преди да видя поне активните компоненти не мога да обявя цена. Самите голи платки са ясни и имат цени.
Тази платка е до 8 чипа. 350 Долара е тяхната цена с печалба за разработка и т.н.т На мен ми искат 30 койна за лиценза , ама пазарлъка върви.
Така или иначе говорим за партида от около 50-100 платки макс.
ЗА цена , ако не е сложил извънземни компоненти , като Холандеца цената за платка ще е в рамките на 150-200 Евро, но нека да видя БОМ-а за да мога да смятам
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 22 Окт 2013, 12:31

2GOOD написа:...еиднствено хората платили през PayPal успяха да си вземат рефънд за машините...

Ама иначе ме изядохте с парцалите, защо събирам пари в пейпал и искам така да се плащат общите поръчки?

Май щях да съм единствения който може да направи рефънд и да върне парите на хората, ако нещо се обърка, макар че само при моето предложение всъщност нямаше никакви проблеми с доставката.

О извинете, но забравих че трябва да се мълчи тактично... Та мисля така да направя и да си чакам ритейл продажбите, ако са на разумни цени и ако този път има наистина завършени продукти, мисля точно тук да взема повече. Но също така няма да си връщам вече направата поръчка, само защото има отстраними проблеми, като се надявам че @Marto74 вече е наясно как желая да си получавам платките (снабдени със стандартни конектори, Благодаря!), или трета страна не си е спазила сроковете, което на всички ни беше предварително ясно и не е коректно да прехвърляте отговорността на @Marto74.

Казано накратко, не мога да го подвеждам под отговорност за забавяне на чиповете (не зависи от него), но за всички останали забавяния, включително липса на съпорт е хубаво да се помисли и за компенсация. Аз например имам пропуснати ползи около 100 лева, само от 2 платки и още толкова съм доплатил излишно, само за да мога да ги подкарам. Миньорът му все още не работи на никакъв windows XP и 7, на линукс може и да работи (не съм пробвал), с рутера (излишен разход) работи само в пул, но не и на соло, макар че ако копаеш в повече от 1 пул има бъг в статистиката. Всички тези проблеми ще бъдат ли отстранени при BFL, ще мога ли след като получа това което съм купил, веднага да го пусна да копае или отново ще бъда заринат със същите проблеми?
ZAX
Spammer

Мнениеот kopacha » 22 Окт 2013, 13:10

Прав е закс ако поръчките бяха направени чрез PayPal всички щяха да си върнат парите мисля че е хубаво да се преосмисли всичко и този който организира групови поръчки да го има в предвид, но така или иначе за сега всички сме в киупа всеки знае точноста на бфл така че.... става многооо сложно кои прав кои крив аиде стига толкова съм спамил в темата
kopacha

Мнениеот feniksgod » 23 Окт 2013, 20:34

Знам едно, никой никога мисля не е накарал насила да купува чиповете. Относон сроковете, моля ви вие сериозно ли очаквахте, че BFL ще си изпълнят условията. Хората дето са известни с репутацията си, че бавят нещата. Наистина е, че всички се надявахме, да станат нещата но ето закучиха се. Чудо голямо. Парите вече са вложени и чакаме.

P.S Марто хубаво е да кажеш, кои хора още не са ти платили. За да не стане накрая фал.
feniksgod

Мнениеот marto74 » 23 Окт 2013, 22:31

Днеска шипвахме 99 порценат от поръчките за Авалон 1.
Остават кашите и гранционните.
До две дни ще имам прототип от Мр тийл и ще упдейтвам листа с платилите.
Тях ще помоля за ЛС или тук в познатия формат

Поздрави
marto74
Hardware Developer

Мнениеот renter84 » 23 Окт 2013, 23:07

Марто, какво става - пратили и койните за втората поръчка на БФЛ? Ако си ги пратил моля постни някаква снимка да видим все пак на колко си им ги дал. Щото при това въртене на цената на койните много спекулации може да се получат, нали разбираш. Мерси
Между другото на последното ти мнение нищо не се разбира.
renter84

Мнениеот 2GOOD » 24 Окт 2013, 00:23

Между другото на последното ти мнение нищо не се разбира.[/quote]

Аз го прочетох 2-3 пъти и го схванах, сега ще помагам :)

1. Технобит са изпратили 99% от всики HEX16A платки.
2. Остават такива, които са с купени, продадени, подарени, загубени, отстъпени и т.н. чипове/платки + гаранционни
3. До два дни ще имат прототип на американската разработка за платки, която е със собствен фирм и възможност за стандартно охлаждане. Платката е за 8 чипа.
4. Също до два дни ще оправи листа кой платил и кой не и ще го публикува във форума, като има възможност потребителите да бъдат потърсени на ЛС :)

Поздравите ги разбирате :)

Сега моят коментар за платките на МрТийл е, че са страхотна разработка, винаги гонят максимума - автоматично. Единственото което ме притеснява е цената на използваните елементи и съответно крайната такава. Да не забравяме въпросното право, което Марто трябва да закупи за да произвежда подобни устройства.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ZAX » 24 Окт 2013, 02:12

Съжалявам, но аз няма да платя, преди да обяви крайна цена. Просто един път го ядох вече, втори път не искам. Разбира се ако отново само аз не съм съгласен, той е в пълното право да ми откаже услугите си, няма проблеми.
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 24 Окт 2013, 06:00

renter84 написа:Марто, какво става - пратили и койните за втората поръчка на БФЛ? Ако си ги пратил моля постни някаква снимка да видим все пак на колко си им ги дал. Щото при това въртене на цената на койните много спекулации може да се получат, нали разбираш. Мерси
Между другото на последното ти мнение нищо не се разбира.

Всяка поръчка е доплатена в момента когато пускам покана към вас.
Т.е. не чакам да събера пари и тогава да плащам, за да не се губи време.
Ще дам време до петък за доплащане , за да може всеки да реши сам за себе си.
Недоплатилите до тогава губят права и техните чипове ще се разпределят мужду платилите.
Поздрави
marto74
Hardware Developer

Мнениеот georgebg » 24 Окт 2013, 08:14

Е от четвъртък за петък не е ли малък срока, или като бфл бавят никой не е виновен, а сега се юркаме и заплашваме ...
georgebg

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит