Zmejsky написа: Щото чповете по фактура ще влязат на 75 $ на митницата ,митото е върху цената на фактурата . Ти можеш и подарък да го получиш но митото трябва да се плати по фактура .
Освен ако не убедиш БФЛ да пратят фактура за твойте чипове за по 50 $.
Аааа, я виж ти - някой най-накрая се обади. Очаквах разбира се отговора да го получа от този, който прави поръчката и ще получи бая пари за цялата работа накрая ама найсе, и тъй става - нали пак е нещо.
А сега по темата - нямам нищо против да платя мито върху цената на фактурата - абсолютно нищо против - разбира се документа за платеното мито да ми се покаже - иначе май само ще си приказваме...
Марто, ти и аз(защото и аз си мислех, че може въпреки написаната отстъпка митницата да ги таксува по 75$) много добре знаеме, че не става въпрос само върху каква сума ще си сложи мито митницата, а и върху каква сума ще си сложи таксата посредника. А посредника е написал : Цената ще e :
А когато цената на чипа излиза 50 долара тогава какво правим? Слагаме такса върху 75 ли?Цената на чипа +10 процента моята такса за обработка + ще си разделим вносното мито 8%