Монтаж на платки с чипове от Авалон

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: Монтаж на платки с чипове от Авалон

Мнениеот marto74 » 02 Юни 2013, 14:48

Странник написа:За да има яснота ще обобщя - 9 седмици за чиповете + 2 седмици за монтаж = 11 седмици или почти 3 месеца?
Ако греша поправете ме.
Втория ми неизвестен момент - как ще ми бъде изпратена готовата поръчка след като няма никакъв опит даже за отговор на ЛС
както и че все пак на адрес се изпращат готовите платки?

На този етап можеш да поръчаш само чипове в груповата поръчка за това.
Поръчки за платки ще приемам едва когато имаме работещ прототип.
За времето си горе долу прав ако нямаш чипове към момента.
За отговора на ЛС не си прав отговорил съм в рамките на по-малко от 24 часа :

Изпратено на: 01 Юни 2013 15:10
от Странник

Привет!
Поздравления за успеха и вече завършения продукт!
Живея във Варна и искам да си поръчам платка с 16 чипа,но нямам налични биткойн.
Все пак копам и продавам BTC.
Имам обаче евро в наличност като начин за разплащане което мисля че е по оптималния вариант.
Моля за крайна информация,крайна цена,начин на разплащане,време за изработка и оптимални
срокове за доставка.
Сроковете ме притесняват предвид че началото на юли месец заминавам извън България служебно и чак
ноември ще се върна.
Разбира се това не е твоя грижа но го споменавам за да има яснота по въпроса.
Благодаря предварително за отделеното време!

Изпратено на: 02 Юни 2013 03:36
от marto74

Странник написа:
Привет!
Поздравления за успеха и вече завършения продукт!
Живея във Варна и искам да си поръчам платка с 16 чипа,но нямам налични биткойн.
Все пак копам и продавам BTC.
Имам обаче евро в наличност като начин за разплащане което мисля че е по оптималния вариант.
Моля за крайна информация,крайна цена,начин на разплащане,време за изработка и оптимални
срокове за доставка.
Сроковете ме притесняват предвид че началото на юли месец заминавам извън България служебно и чак
ноември ще се върна.
Разбира се това не е твоя грижа но го споменавам за да има яснота по въпроса.
Благодаря предварително за отделеното време!

За платките ще работим с чипове на клиента.След септември ще обмисляме ритейл продукт.
т.е. ако още не си поръчал чипове трябва да го направиш при нас в груповата поръчка или в друга такава

поздрави Мартин
marto74
Hardware Developer

Мнениеот Странник » 02 Юни 2013, 15:36

Преди час нямах никакви лични съобщения,затова се извинявам за написаното.
Отдавам това недоразумение на бъг от форума.
Аватар
Странник

Мнениеот marincho » 04 Юни 2013, 20:12

Не е лошо тогава, да вложи малко пари в чипове и платки, и да предложи готов продукт.
Работещ.
Едва ли ще има проблем с продажбите(ако не се олее с цените).

Предполагам, че повечето хора поръчали чипове, никога няма да разберат дали изобщо работят. Не говоря конкретно за тази поръчка, а по принцип. Много юнаци сложиха тиганите, а рибата още в морето. 10-на % от майстУрите на платки, може би ще подкарат тия чипове безпроблемно.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот marto74 » 04 Юни 2013, 21:47

:)
Ако ме обвиняваш в нещо казвай...
Ако не не ми цапай темата

Поздрави
marto74
Hardware Developer

Мнениеот 2GOOD » 04 Юни 2013, 21:57

marincho написа:Не е лошо тогава, да вложи малко пари в чипове и платки, и да предложи готов продукт.
Работещ.

Предполагам, че повечето хора поръчали чипове, никога няма да разберат дали изобщо работят. Не говоря конкретно за тази поръчка, а по принцип. Много юнаци сложиха тиганите, а рибата още в морето. 10-на % от майстУрите на платки, може би ще подкарат тия чипове безпроблемно.

Не съм съгласен, от Авалон пуснаха рефернтен дизайн, т.е. ако имаш уменията да го сглобиш ще работи - не виждам какъв е проблема - за някой който се занимава професионално в тази област - това ще е лего
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Flex » 04 Юни 2013, 22:39

При положение, че го има дизайна, въпроса е просто да се поръча на фабрика да го налепят, да не мислиш, че марто тепърва измисля топлата вода и ще седне с поялника да прави платките.

Марто... проблем ли е да поръчам на... части, в смисъл 16 чипа сега, още като събера малко койни? Като гледам скоростта бавно но славно се пълни, имам време, освен ако не решиш наистина да спазиш 10-ти като краен срок.
Flex

Мнениеот marincho » 04 Юни 2013, 22:45

marto74 написа::)
Ако ме обвиняваш в нещо казвай...
Ако не не ми цапай темата

Поздрави
Споменах, че не говоря конкретно за тази тема/поръчка.
Идеята ми беше, ако наистина вярваш, че ще ти се получат нещата, да вкараш малко пари(чиповете са евтини) и да продаваш с печалба.
Интересното в случая е, че никой от организаторите на поръчки/производителите на платки/всякакви видове организатори около авалон чиповете, не предлага май подобно нещо...
2GOOD написа:
marincho написа:Не е лошо тогава, да вложи малко пари в чипове и платки, и да предложи готов продукт.
Работещ.

Не съм съгласен, от Авалон пуснаха рефернтен дизайн, т.е. ако имаш уменията да го сглобиш ще работи - не виждам какъв е проблема - за някой който се занимава професионално в тази област - това ще е лего
Едва ли. AMD и Nvidia, също дават нещо на партньорите си от асус, но сигурен бъди, че ако същите изсипят една торба чипове на визираните от мен майстУри, то те няма да се справят.

P.S. Освен ако нямаш предвид нещо радикално под "референтен дизайн" - да им продават готови платки, на които остава само да се боднат чиповете. Което ми звучи малко невероятно. Но пък може и да греша.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот marto74 » 04 Юни 2013, 23:16

проблема на "референтния дизайн" е чу Авалонските чипове са за СМД монтаж.
Не е невъзможно да го монтираш вкъщи и да го опечеш в печката но е трудно. :)
Ако имах свободни 100к долара за 10000 чипа бих ги купил сам, но не мога.
поздрави

Flex написа:При положение, че го има дизайна, въпроса е просто да се поръча на фабрика да го налепят, да не мислиш, че марто тепърва измисля топлата вода и ще седне с поялника да прави платките.

Марто... проблем ли е да поръчам на... части, в смисъл 16 чипа сега, още като събера малко койни? Като гледам скоростта бавно но славно се пълни, имам време, освен ако не решиш наистина да спазиш 10-ти като краен срок.

Няма проблем да поръчаш и на 3 пъти
marto74
Hardware Developer

Мнениеот marincho » 05 Юни 2013, 00:14

Не е казано, да купиш сам 10к чипа. Спокойно можеш да купиш поносима бройка, с някоя от груповите поръчки. Спокойно бих платил 50-на лева отгоре на цената чип+платка, с опцията за тест преди плащане с наложен платеж. Ако си сигурен в това което казваш, печалбата би била огромна.
Това си е мое мнение, не че искам да ти цапам темата.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот jkminkov » 05 Юни 2013, 19:19

как ще се навързват отделните платки в 8x K16 stacked
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит