И още един въпрос въпреки, че аз съм от втората поръчка. Написано е в началото на темата
Цената ще e : Цената на чипа +10 процента моята такса за обработка + ще си разделим вносното мито 8%
Аз имам 32 чипа по 50 долара и 8 по 75. Не мисля, че 50 долара + 0.1*50 + 0.08*50= 88.5 долара.
Един чип струва заедно с митото и моята такса 88.5 долара
Тези осем мои чипа дето са по 75 долара - добре - ама тея по 50 - не. Казали сте си в началото на поръчката схемата, по която Вие си одържате сумата и мисля, че е редно да се придържате към нея. За тези дето са с по няколко чипа може и да е все едно, ама аз съм с 32 такива чипа и за мен има голяма разлика дали се слагат 18% върху 50 или върху 75 долара, нали? Мисля, че придържането към договорените в началото параметри трябва да не се променя.
P.S. Сега даже забелязах, че митото (8-те процента) щяло дори да се разделя. Марто можете ли да ми кажете какво означава това? Аз нормално предполагам, че аз трябва да си платя цялото мито за моите чипове. Бихте ли ми обяснили, защо Вие ще си разделяте разходите с мене по моето мито? Не разбирам.
Да обобщя, че стана много сложно. Проблемът ми е, че при 32-та ми чипа 18% процента отгоре не са равни на 13.5 долара (88.5 - 75 = 13.5), а са равни на 9 долара, т.е. ощетен ще бъда с 32*4.5 = 144 долара.