Монтаж на платки с чипове от Авалон

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: Монтаж на платки с чипове от Авалон

Мнениеот skrubalov » 29 Авг 2013, 10:31

Утре плащам и аз.
skrubalov

Мнениеот sun4o » 29 Авг 2013, 11:25

Платих днес. В полето за nickname писах тукашният username.
sun4o

Мнениеот tedik » 29 Авг 2013, 12:57

Платено. В полето за nickname и аз написах тукашният username.
tedik

Мнениеот nightyj » 29 Авг 2013, 14:08

И аз платих днес, в описанието написах номера на поръчката и форумния ми ник, чакам за потвърждение, че всичко е точно.

Получих потвърждение от сайта на Марто, че прате са ми получени, евала за бързата реакция, успех на тийма за напред :D
nightyj

Мнениеот otsn81 » 29 Авг 2013, 19:07

Поръчах платка и платих днес, също си писах тукашния ник, сега остава да чакам да дойдат по-бързо чиповете (бач 2) и да започваме голямото копане.
otsn81

Мнениеот nightyj » 29 Авг 2013, 22:31

Не смятам, че до месец ще дойде първия бач, като гледам колко изостават от Авалон, дано поне като BFL и Asicminer да имат политика за компенсация при следващи покупки.
nightyj

Мнениеот ZAX » 29 Авг 2013, 23:02

marto74 написа:
nightyj написа:450 е супер мега достатъчно при 280 заявени. Какво стана с големите радиатори.

Това на което казвате големите радиатори са 200х40 профилс 10мм основа , които бяха предназначени за 2 К16 ки и влизат в Сглобените кутии.
Цената на един такъв радиатор за 2 ХЕКС-а излиза към 12 Евра с обраотката (профила е доста скъп).
За единичните ползваме профил 165х35 с 5 мм основа.
При тестовете се оказа че за сигурност ще има радиатор с освобождавания и под захранването на ХЕКС.

Поздрави

Та с риск да повторя няколко въпроса (понеже не мисля че съм получил отговори). Съответно търся грешката в мен и предполагам че не съм ги формулирал правилно, затова пробвам пак и пак, докато въпросите ми бъдат разбрани...

1. Виждам 3 платки и вече няколко пъти питам коя е нашата, но точен и ясен отговор така и не съм получил. Още повече че описания има само на английски! Това ли е: http://technobit.eu/index.php?id_produc ... er=product ?

2. Когато поръчам тази платка, само платка с чипове ли ще получа (до колкото английския ми позволява да разбера, явно има радиатор и вентилатор)? Но ще бъде ли в кутия? Кабели?

3. Виждам че се появи 4ХК16 кутия. Но дори кутията за 8хК16 все още се предлага без захранване, поне до колко си превеждам думичката excluding. Та ще има ли все пак крайна цена на продуктите, пълен комплект! Съответно:
а. К16
б. 2хК16
в. 4хК16
г. 8хК16

Имам поръчани 2хК16, но понеже само 50% са за мен, още не сме решили дали да са заедно или на отделни модули. От друга страна мисля да купя още, така че моля да бъдат дадени по-ясни цени на КРАЙНИТЕ ПРОДУКТИ (които да включват абсолютно всичко необходимо, освен чиповете разбира се), за да мога да си направя сметката. Разбирам че до сега това беше трудно да бъде направено, но смятам че сме на етап на който вече всичко е ясно, нали така?

П.П. Колко се очаква да се забавят нашите "първа" и "втора" поръчка и на коя съответстват, какво трябва да значи има вече чипове на двама от първата поръчка при зефир. Тя колко се забави (бях останал с впечатление че не не се е бавила...). Съответно нашата втора е част от неговата трета (ако помня правилно), а първата ни къде попада измежду другите поръчки. Т.е. как да следим как вървят доставките? И съответно защо казвате че доста ще се забавят?
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 29 Авг 2013, 23:40

Ето и отговорите по ред на номерата.
1. Това от линка е което ти трябва съдържа платака, монтаж, тест, радиатор и вентилатор, от теб се иска ЮСБ кабел към компа и 12 Волта на молекс или на две жици + и -
2. За 1 или две платки само няма кутия, и купуването на такава ще ти оскъпи излишно миньора.

3.Поради теглото и куриерските такси не предлагам захранване , такова можеш да сивземеш от всеки магазин за копютърни компоненти в зависимост от вкуса и джоба

п.п. първата пор на Зефир е направена през април и закъсня 26 дни (от нея при мен има към 2000 чипа наклиент) , втората беше даставена месец по-късно.
По обещаното от авалон нашия първи бач би трябвало да бъде шипнат тази седмица...., надявам се да не закъснее много
Втория беше поръчан първата седмица на Юли , т.е. би трябвало да бъде шипнат до края на септември.
Ако повече хора от поръчките преди нас решат да рефъндват , нашите поръчки ще пристигнат по-рано.

Поздрави
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 29 Авг 2013, 23:57

Аз бих могъл да го преживея и без кутия да седи, но другата платка със сигурност човека ще си я иска в кутия и предполагам ще предпочете да си плати излишното оскъпяване. Т.е. при наличните варианти, следва да поръчам следните неща:

1. 2х http://technobit.eu/index.php?id_produc ... er=product (все още не знам каква е разликата между хекс и клондайк и именно това питам)
2. 1х http://technobit.eu/index.php?id_produc ... er=product (предполагам няма проблем вътре да седи само 1 или две платки?)

Това ли е всичко или пропускам нещо?

П.П. И като извадя разликата от ~4х4 евро, кутийката ми идва на ~16 евро за двете платки, което не мисля че ще ми оскъпи кой знае колко миньора. Но разбира се би било по-удобно кутията да си е направена за конкретния брой платки. Съответно бихме желали и захранването да е включено, колко пък да е куриера от София до София?! Търси се продукт който след доставката да се включи и да започне да копае, а не да има камара довършителна работа, като например необходимост от самоделна кутия, пък захранване (за него също е добре да е предвидено място в кутията, а това май го има само за 8хК16?) и т.н.
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 30 Авг 2013, 00:15

ZAX написа:Аз бих могъл да го преживея и без кутия да седи, но другата платка със сигурност човека ще си я иска в кутия и предполагам ще предпочете да си плати излишното оскъпяване. Т.е. при наличните варианти, следва да поръчам следните неща:

1. 2х http://technobit.eu/index.php?id_produc ... er=product (все още не знам каква е разликата между хекс и клондайк и именно това питам)
2. 1х http://technobit.eu/index.php?id_produc ... er=product (предполагам няма проблем вътре да седи само 1 или две платки?)

Това ли е всичко или пропускам нещо?

П.П. И като извадя разликата от ~4х4 евро, кутийката ми идва на ~16 евро за двете платки, което не мисля че ще ми оскъпи кой знае колко миньора. Но разбира се би било по-удобно кутията да си е направена за конкретния брой платки. Съответно бихме желали и захранването да е включено, колко пък да е куриера от София до София?! Търси се продукт който след доставката да се включи и да започне да копае, а не да има камара довършителна работа, като например необходимост от самоделна кутия, пък захранване (за него също е добре да е предвидено място в кутията, а това май го има само за 8хК16?) и т.н.

Пич по-ясно от това не мога да ти го напиша.
Кутиите са 3 модела, захранвания не продавам за сега .
Поздрави
marto74
Hardware Developer

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит