в него какво точно се случва и въобще как се справя.
Единия възможен вариант си остава да следиш в пула чрез API key как се справя копачката,но има и друг вариант.
Тъй като в Eligius където отскоро копам нещо API key в техния формат не ми се отваря от gadjet които имам и ползвам
се видях в чудо как да си следя платките.
На компа който си работи за LTC с видеокарти си имах вдигнат web сървър чрез който на свой ред работеше Anubis - уеб
базиран скрипт за следене на копачки точно.
Та проблема си стоеше между рутерчето и въпросния комп с Аnubis че нямаха ''чуваемост'' по между си.
Накрая след доста напразни опити се изясни че като се логнете в рутера си най-долу в настройките под име API Alow попълвате реда
127.0.0.1,192.168.1.0/24
Давате Save and Apply.Рутерчето рестартира cgminer с новите настройки и вече си имате действащ API key от рутерчето.
В следващия момент отваряте Anubis на другия си физически комп и въвеждате нов хост адрес който да се следи а именно:
192.168.1.36 на порт 4028 (както си е по подразбиране cgminer) и вече си имате текуща информация как си копат платките в
самия рутер без да го ръчкаме че да се рестартира докоато си копае ... то и без това душата му в зъбите както го усещам.
Ще ми се да има от Марто и компания подобен имидж файл и за по мощен модел рутери за да може повече екстри да има вдигнати.
Мисля че ако се подходи така към въпроса и рутера прави връзка чрез Wi-Fi към друг рутер всичко става мобилно иоще по-удобно...
Е разбира се това ще си има и своята цена...но все пак ще има избор някакъв...
Ето и скрийншотове:

обобщен съкратен вид

самите платки в разгънат вид и информация за всяка една

в разгънат вид вече за самата ми копачка с видеокарти за LTC
Надявам се това да ви свърши работа...ако някой има въпроси да свирка ще помагам колкото мога.
Пия бира или бърбън...ценител и на качествени вина съм.

Късмет с копането колеги!