HEX16A с чипове от Авалон - проблеми и решения

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: HEX16A с чипове от Авалон - проблеми и решения

Мнениеот Странник » 23 Окт 2013, 17:28

Предвид че копането с рутер изисква цялата мощност на хардуера му се оказва проблем дори да хвърли човек око
в него какво точно се случва и въобще как се справя.
Единия възможен вариант си остава да следиш в пула чрез API key как се справя копачката,но има и друг вариант.
Тъй като в Eligius където отскоро копам нещо API key в техния формат не ми се отваря от gadjet които имам и ползвам
се видях в чудо как да си следя платките.
На компа който си работи за LTC с видеокарти си имах вдигнат web сървър чрез който на свой ред работеше Anubis - уеб
базиран скрипт за следене на копачки точно.
Та проблема си стоеше между рутерчето и въпросния комп с Аnubis че нямаха ''чуваемост'' по между си.
Накрая след доста напразни опити се изясни че като се логнете в рутера си най-долу в настройките под име API Alow попълвате реда
127.0.0.1,192.168.1.0/24
Давате Save and Apply.Рутерчето рестартира cgminer с новите настройки и вече си имате действащ API key от рутерчето.
В следващия момент отваряте Anubis на другия си физически комп и въвеждате нов хост адрес който да се следи а именно:
192.168.1.36 на порт 4028 (както си е по подразбиране cgminer) и вече си имате текуща информация как си копат платките в
самия рутер без да го ръчкаме че да се рестартира докоато си копае ... то и без това душата му в зъбите както го усещам.
Ще ми се да има от Марто и компания подобен имидж файл и за по мощен модел рутери за да може повече екстри да има вдигнати.
Мисля че ако се подходи така към въпроса и рутера прави връзка чрез Wi-Fi към друг рутер всичко става мобилно иоще по-удобно...
Е разбира се това ще си има и своята цена...но все пак ще има избор някакъв...
Ето и скрийншотове:

Изображение
обобщен съкратен вид

Изображение

самите платки в разгънат вид и информация за всяка една

Изображение

в разгънат вид вече за самата ми копачка с видеокарти за LTC

Надявам се това да ви свърши работа...ако някой има въпроси да свирка ще помагам колкото мога.
Пия бира или бърбън...ценител и на качествени вина съм. ;)
Късмет с копането колеги!
Аватар
Странник

Мнениеот mitak64 » 23 Окт 2013, 19:14

Ако добавиш "W:" пред IP-то ( W:192.168.1.0/24 ), ще можеш и да контролираш CGMiner-a, не само да "слушаш" от него.
Особено полезно за гпу-та - можеш да ги клокваш, да бъзикаш оборотите на вентилаторите директно от Анубиса.

Изображение
mitak64

Мнениеот Странник » 23 Окт 2013, 19:57

Предвид как ми омаза config файла за LTC копачката ми стига само да ''слушам'' още повече че в рутера всичко е миниатюра в Линукс...:)
Нищо не ми пречи да се логна ако е необходимо в рутера и да променя нещо при необходимост.
Аватар
Странник

Мнениеот ZAX » 24 Окт 2013, 03:48

Аз се справих с проблемът по следния начин:

1. Реших да пестя ток и средства и се опитах да ги пусна с най-икономичното което имам, нетбук разполагащ само с 4GB за XP.

2. За съжаление нямам време за губене да си правя експерименти с линукс. При други обстоятелства бих зациклил докато не стане. Но предвид че нямам абсолютно никакъв опит с тази ОС, освен един неуспешен опит да ползвам BAMT и голямата вероятност флашката от която получавам нет да не бъде разпозната от никакъв линукс, реших да не рискувам.

3. Пробвах на windows 7 на друга машина, но отново греда...

4. Взех си същия рутер, който Марто иначе продава на 2 пъти по-висока цена от пазарната и го префлашнах с имиджа от сайта му. След това го ъпгрейднах. Поне това работи.

5. Пускам нет по usb към нетбука и от него с лан кабелче към рутера.

6. Настроих си CGMiner-а и т.н. и не забелязвам абсолютно никакъв проблем с претоварване. Мониторинга се осъществява посредством наблюдение на лога.

Проблемът е че този лог не ми е много ясен и като цяло е доста трудно читаем. Какво е Anubis и как мога да се възползвам от този доста по-приятен вид за окото?

Преди малко за пръв път от няколко дни видях едната платка да не работи. Но явно няма как да разбера защо, предполагам няма как да рестартирам само нея, също така?
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 24 Окт 2013, 05:55

Сваляш си това http://the.earth.li/~sgtatham/putty/lat ... /putty.exe
После го пускаш на АйПи то на рутера, логваш се (User i pass, трябва в Уеб интерфейса задължително да сложиш парола за да бачка SSH)
След като се логваш пишеш screen -r и ти излиза познатия екран на СГмайнер

Поздрави
marto74
Hardware Developer

Мнениеот ZAX » 24 Окт 2013, 07:05

marto74 написа:Сваляш си това http://the.earth.li/~sgtatham/putty/lat ... /putty.exe
После го пускаш на АйПи то на рутера, логваш се (User i pass, трябва в Уеб интерфейса задължително да сложиш парола за да бачка SSH)
След като се логваш пишеш screen -r и ти излиза познатия екран на СГмайнер

Поздрави

Благодаря, така ми харесва много повече. Единственият проблем е че все още не виждам никъде температурите, @Странник от къде ги изкарва?
ZAX
Spammer

Мнениеот Странник » 24 Окт 2013, 07:32

Платките нямат температурен датчик и за съжаление това не се вижда много добре от приложените от мен изображения.
Иначе онази температура от 84 градуса и мен ме изцъкли в началото но де факто е прочетена от API някаква стойност по погрешка
от някъде поради факта че Anubis си е за видеокарти направен.На този етап това ми върши перфектна работа за следене.
За да имаш работещ Anubis се иска да си вдигнеш web сървър както и MYSQL с него.
Това е скрипт ,а не exe файл.
Тук можеш да си го намериш:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=57342.0
За да се спестят сума тъпотии само трябва да се преименува един файл с разширение .gitignore в core.gitignore и Anubis тръгва без проблем.
Аватар
Странник

Мнениеот skrubalov » 24 Окт 2013, 11:13

Ммм браво. Това е супер начин за мониторинг, ще вкарам и комповете към него. Голямо благодаря.
skrubalov

Мнениеот ZAX » 24 Окт 2013, 13:56

Пускал съм уеб сървър и MySQL под windows и беше ужасно и неоправдано тежко. Всяко еднократно посещение сваляше цял гейм сървър и лагваше всичко останало, така както умишлени атаки не можеха да го направят... Допускам възможността поради същата причина да имаш проблеми. И понеже не вярвам да се справя по-добре, мисля въобще да не се и опитвам за сега, особено щом не може да ми даде повече информация...

Също така едва ли ще се оправя при упътване само на английски, но благодаря все пак. Ще търся на български.

През путито доста често ме изхвърля от screen -r и почва от начало след това, нормално ли е? Възможно ли е какъвто и да е мониторинг да го кара да се ресва, защото иначе е стабилно, когато го гледам само през лога или в пула. А пада като вляза през путито... Разбира се може да е просто съвпадение.

От какво може да се ресва по-често и трябва ли да се притеснявам?
ZAX
Spammer

Мнениеот marto74 » 24 Окт 2013, 14:10

ZAX написа:Пускал съм уеб сървър и MySQL под windows и беше ужасно и неоправдано тежко. Всяко еднократно посещение сваляше цял гейм сървър и лагваше всичко останало, така както умишлени атаки не можеха да го направят... Допускам възможността поради същата причина да имаш проблеми. И понеже не вярвам да се справя по-добре, мисля въобще да не се и опитвам за сега, особено щом не може да ми даде повече информация...

Също така едва ли ще се оправя при упътване само на английски, но благодаря все пак. Ще търся на български.

През путито доста често ме изхвърля от screen -r и почва от начало след това, нормално ли е? Възможно ли е какъвто и да е мониторинг да го кара да се ресва, защото иначе е стабилно, когато го гледам само през лога или в пула. А пада като вляза през путито... Разбира се може да е просто съвпадение.

От какво може да се ресва по-често и трябва ли да се притеснявам?

ЮСБ-то на рутера не е най-стабилното на света.
тука е в СГмайнера ни , направено е нарочно , като се ушие нещо да ресва само.
Ти в пула не можеш го видя , тяхната статистика е на база в най-добрия случай минута две
marto74
Hardware Developer

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит