Монтаж на платки с чипове от Авалон

Раздел специализиран за продуктите на Технобит

Модератори: marto74, Moderators

Re: Монтаж на платки с чипове от Авалон

Мнениеот rombeca » 04 Авг 2013, 18:14

marto74 написа:
rombeca написа:
marto74 написа:ПОРЪЧКИТЕ ЗАПОЧНАХА
technobit.eu

10 страници тема и не разбрах, ти ще продаваш ли готови устройства с твои чипове и на каква цена?

Не, приемам поръчки за платки и монтаж с ваши чипове.
Купените от мен чипове са за покриване на брак при производството

Поздрави Мартин

Благодаря, това ме интересуваше.
rombeca

Мнениеот ZAX » 04 Авг 2013, 23:06

Колега, първи съм на опашката. Марто за разлика от други потребители на този форум смятам че е достатъчно коректен, да не забрави че първи съм пуснал заява за абсолютно всички работещи чипове които ще останат.Разбира се изгорелите или напълно неизползваеми по други причини можеш да ги вземеш ако ти трябват. Или ако не успея да изкупя всички които ще останат. Ако въобще остане нещо за продаване, но да се надяваме да има за всички ;)

П.П. Може ли малко повече инфо за разлика между платките, че нещо не мога да си избера... Нали крайния продукт нямаше да е над 100 лева? А те само платките вече са толкова, пък вентилатори, охладители, кутии, кабели и т.н. Моля ако цената ще се вдига значително над първоначално обявеното, да бъдем предупредени в срок позволяващ ни навреме да отклоним повече средства от плануваното за тази цел!
ZAX
Spammer

Мнениеот georgebg » 04 Авг 2013, 23:31

ZAX защо не вземеш да отклониш средствата си в нещо полезно затеб- например някаква консултация със специалист, така че да ти обясни че ако има тема в която има 3-4 поста в нея без твоя намеса , няма да ти се случи нищо ако не се разпишеш.
Какво означава това ли ?
Че с постовете си не казваш абсолютно нищо и недай си боже някой да е направил глупостта да се абонира за някоя тема (сигурно е възможно във форума) то през секунди ще му свирка gsm-a за нов мейл с глупости по темите!
Не знам каква е търпимостта на администраторите на форума и защо все още има търпимост към теб, изобщо за тази цел хората са въвели възможността за бан - временен или постоянен, но аз не открих нито едно мнение с което да си полезен на когото и да било ! СОРИ
Не съм казал аз дали съм полезен или не , но поне си правя някаква сметка преди да пиша където и да било, с което ще ангажирам някого да го чете или да го подмине , но при всички положения ще му коства трафик и време.
Е за да е по темата ще питам Марто, HEx 16 ще може ли да работи с по-малко от 16 чипа.
А на Закс ще кажа - в този форум виждам че хората са доста толерантни, в един друг направо срина репутацията ни на българи т.е. ако са разбрали че си българин , горко ни, сигурно и Марто ще търи последствията и недоверието след такъв елемент и след тези изказвания там. Това че не знаеш английски или че не ти е добър не те оправдава, ето аз си пиша тук , а на други места е възможно и само да чета...
И да Закс ако питаш - и аз продавам Авалон чипове 24 бр. Х 30 лв. бр., и не ми пиши на колко съм ги купил и ала бала, ти ако си се усетил и си купил навреме сега нямаше да търсиш. Има готов продукт има цена , има и хора които продават чиповете.. всеки има глава да си прави сметките...
Айде със здраве, аз ще си продължавам да чета, но не обещавам вече да пиша ако ZAX92325346578 и не знам си колко по различните форуми не намали темпото че да си съберем мислите.
georgebg

Мнениеот jkminkov » 05 Авг 2013, 00:01

Marto, will HEX 16A work with only 8 chip like K16? i really want to use your design for my 8 chip
Yes it's 2 banks x 8 chips

от другия форум, май работи или с 8 или с 16 чипа, но не и с 9,10,11,12,13,14 или 15 чипа
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

Мнениеот marto74 » 05 Авг 2013, 01:13

jkminkov написа:Marto, will HEX 16A work with only 8 chip like K16? i really want to use your design for my 8 chip
Yes it's 2 banks x 8 chips

от другия форум, май работи или с 8 или с 16 чипа, но не и с 9,10,11,12,13,14 или 15 чипа

Значи има 2 банки по 8 чипа.
По нашироко обяснено, Авлонскте чипове работят в серия.
т.е ако изгори 1 чип (или му спре по някакава причина Conf Out сигнала) от банката тя спира да работи, ако изгори последният не работи само той.
Затова го правим на 2 банки , така че ако едната спре платката ще е на 50 %. Така е при Клондайк , така е и при Бърнин 2 х 10.

@ zax
Нещо бъркаш или си омешал темите.
ЗА авалонския проект К16 първоначано бях изкарал около 39 евра с таксата на БКК за клондайка при 1000 плтаки, това без самите чипове и без радиатор и вентилатор.
Окончателно това излезнаха цените.
За цена около 100 лв съм писал ориетировачно за БФЛ проекта , като това отново е бе самите чипове

Поздрави Мартин
marto74
Hardware Developer

Мнениеот kopacha » 05 Авг 2013, 01:14

marto74 написа:
kopacha написа:Искам да се извиня предварително за нахалството :), мога ли да помоля Марто74 да качи снимка как неговите копачи копаят в някой басейн , или ако има някъде вече качена един линк до там

До няколко дни ще кача и видео и снимки .
А подигравката ще я подмина

Marto74 благодаря за инфото, но няма нищо подигравателно? Това е бизнес ? Аз съм евентуален клиент и просто се интересувам, за конкретни детайли за да си направя сметка, мисля, че когато става въпрос за пари е излишно да се говори за базици, извинявай ако е прозвочало нещо така, благодаря за отговора ще чакам Вторник с нетърпение да разгледам снимките!
kopacha

Мнениеот ZAX » 05 Авг 2013, 09:02

@georgebg, я се скрий някъде! И аз също като клиент, задавам съвсем нормални въпроси. Въобще не ме интересува те дали са полезни на теб. Полезни са на мен за моята поръчка и хората които са поръчали или ще поръчат чрез мен. Игнорирай ме като ти преча, с нищо не те задължавам да ми четеш постовете. А си има и раздел купувам/продавам. Там си пускай обявите, или виж моята тема, кои чипове на какви цени изкупувам. Колкото до биткоинталк, последствията са си само за мен, макар аз да не виждам да има такива. Всъщност какво съм направил там, как се излагам? Не ме кефи как ме е скамнала една монетка и съм в пълното си право да недоволствам. Карам се там с някакви хора в 1-2 теми само, на теб това какво ти пречи? Нито ме знаят от къде съм, нито си ми рода (и слава богу). Така че аз просто наистина не разбирам за какво ревеш и оспамваш важна тема като тази. Като пиша във всички, не можа ли да ревнеш в някоя спам тема или поне да оспамиш моя по-важна тема, защо темата на @marto74 ?

@marto74, Вероятно съм се заблудил... Поне в 10-тина теми след това съм използвал цената ~200 лева за чипове (това е при курс 147 лева и наистина беше такава цената що се отнася до двете поръчки през теб, дори до 170 беше паднала съвсем в последния момент на втората поръчка(но едва ли на някой реално са му излезли под 190), но това не е толкова важно, разбира се че говоря за цена без чиповете, след като за сега не предлагаш такива) + ~100 лева за останалото или ~300 за краен продукт. На база на това също квалифицирах BFL като по-скъп продукт като крайна цена. Иначе могат да реват за глупости, но за важните неща така и не се намери кой да ме поправи... Както и да е, ще чакам и аз да излезе крайна цена и на база на тази цена ще преценя дали да поръчам още авалони или ще е по-добре BFL.

П.П. Твърда ли е вече цената (не повече от 100 лева) за оптимизираната за 4 BFL чипа платка + всичко необходимо за да стигнем до краен продукт. Така отиваме на крайна цена 620 лева за 16GH/s или изпускам нещо и там? Колко ще е максималният модул, ще има ли пак вариант за няколко платки в автономна машина със собствено захранване и т.н. Как ще се обезпечи захранването на флашка с чип на BFL. Последните няколко въпроса са за BFL темата, но понеже моето колебание е между BFL и авалон, искам да направя точно сравнение, преди да взема решение. Също ще изчакам окончателна цена за K16 и кой дизайн на платките да избера. Както и окончателна цена за автономния модул от 8хК16. И за нея ли съм се объркал или още е 2400-1600=800 лева? За сега само цената на флашките ми е ясна, макар че и там отиваме от 40 на 50 лева, което ако за 16 чипа 10 лева отгоре не е фатално, за 1 си е неприятно, но пък все още сме под цената на асикмайнър... Само да не ги стигнем до септември... Но така или иначе на тази цена флашки няма смисъл да се поръчват според мен и е важно уточнение че чиповете по платките не може да са произволен брой, благодаря за него преди да се набутам с "неправилна" бройка.
ZAX
Spammer

Мнениеот nightyj » 05 Авг 2013, 13:42

Пуснах моята поръчка, чакам цената за ъпгрейд към по-големия радиатор и изпращам парите :mrgreen:
nightyj

Мнениеот goros » 05 Авг 2013, 14:25

Купих от jminkov 176 бр чипове от първата поръчка. Кажи като пристигнат да ги сглобяваш :)
1L8eV6zNq2MA4tH7oamzVvcsUrgPd3U2uh
goros

Мнениеот jkminkov » 05 Авг 2013, 22:48

4. For K16 We'll offer 8 boards in enclosure ( 8 x 50W overclocked = 200W ) so there will be a few Y PCI-E connectors inside.
You'll need 2 PCI-e cables from PSU to the miner in version without PSU. Also there will be 4 board enclosure.
5. Version with room for PSU you'll be able to fit both Raspberry PI or linksys router with PSU and USB converter. We'll also offer this as a complete solution but @ the moment the pricing is not ready.

за компютърни PSU ли става дума? ще могат ли да работят без товар на 3,3V, 5V?
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

ПредишнаСледваща

Назад към Технобит