от ZAX » 28 Фев 2014, 23:36
I. Заем в лева:
Търся 10 000 лева на заем.
Наддаването започва от 100% на година и ще е със стъпла -1%. Т.е. ако някой е готов да ми даде заем при тези условия, друг може да го надцака с оферта от 99% на година. Тъй като тази макар и мизерна сума е доста голяма за нашия стандарт, може и повече от 1 човек да участват при еднакъв % до събиране на сумата.
II. Заем в BTC:
Този заем ще бъде с фиксирана лихва от 1% на месец или съответно 12% на година, а сумата е неограничена, който колкото иска може да ми заеме. лихвата не подлежи на коментар, тъй като заема се взима и връща в коини, а на всички е ясен рискът който се поема при това.
П.П. Първо се изплаща лихвата, после се изплаща главницата. Понятие от стандартната практика нямам и не знам как се смята сложна лихва, затова ще я смятам по следния начин. Изплащам лихвата в срок (задължително), изплащам и главницата в този срок (не е задължително да е цялата), каквото остане от главницата получава същата лихва за същия срок и т.н.
Т.е. предлагам ви възможност за депозит при много по-голяма лихва от която и да е банка (за I.). За II. също няма да намерите по-добра оферта смятам.
Ако нещо съм пропуснал или не е ясно, не се колебайте да питате.