Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнения и препоръки за сайта

Модератор: Moderators

Одобрявате ли максимален таван при надценка в проценти по частни обяви във форума?

Да
20
32%
Не
35
56%
Друго мнение
7
11%

Общо гласове : 62

Re: Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнениеот georgebg » 27 Яну 2014, 10:05

Колега не знам накъде си залитнал, само знам че е много силно :)
Аз съм гласувал с НЕ, а не съм търговец, но съм бил купувач и не се чувствам спекулативно измамен ...
Първо, колегата Chris___ е помагал много в темите, особено за ЦПУ валутите, за което му благодаря.
Второ, къде беше, когато форума се беше превърнал в търговска платформа на колегата Marto, който подлъга групово всички и в крайна сметка му подарих едни пари и май не съм само аз. Защо те нямаше тогава за да коментираш неговите надценки и изнудваческа позиция, след като не изпълни публично обявени срокове ? нали си тука някакъв борец за справедливост?
Трето , ако аз имам спешна нужда от видеокарта и обявя че купувам на цена много по-висока от цена "МОСТ" - какво правим ? Ще ме обвиниш в спекула ли пак ?
И каква е тази цена "МОСТ" и защо пък трябва да и вярвам? Ти си един от тези многознайковци като днешните зърнопроизводители, пратили децата да се учат в чужбина, те влезли в борсовите цени на парижката борса и тука искат да продават на тези цени :) ... същия си ...
georgebg

Мнениеот Chris__ » 27 Яну 2014, 10:45

Странник написа:
Chris__ написа:Гласувах с твърдо НЕ!
Цената се определя единствено и само от търсенето! А от начина, по който е написана темата аз лично изпивам съмнения в благородните подбуди на @СТРАННИК. :)

Цената се определя от търсенето и ПРЕДЛАГАНЕТО -закон на пазара.Предлагането тук е вече обект на СПЕКУЛА.
След като имаш някакви резерви към моите подбуди -сподели направо какви са.
Недомлъвките са половинчата работа тип клюки само.
Ако имаш да казваш нещо -казвай направо.
Дотук във форума нямам анонси за продажби,покупки или нещо подобно - имал съм бизнес само с Марто от когото съм си купувал платки и колегата jkminkov от когото купих чипове.Това е.
Нищо не съм продавал нито имам намерение да продавам.
Та колега Chris__ чакам да чуя твоите съмнения към мен които надявам се ще имаш с какво да докажеш.
Прегледай старателно и всичките ми мнения дотук във форума.
Дотук гласуването се оформя много интересно - излиза че тук има повече ''търговци'' отколкото миньори - голям смях ми идва предвид в какъв форум пиша въобще.
Ами да вземем да оставим само раздела купувам/продавам и това да е всичко тук.
Нали всички тук сме краставичари - за какво ни е да пишем за друго я?
:lol:

От темите ти лъха на злоба и завист колега, а това изключва всякакви благородни подбуди от твоя страна! :)
Chris__

Мнениеот larry12 » 27 Яну 2014, 11:46

Чак ограничаване и таван е неразумно , по-скоро забранете на фирми да си пускат обявите тук. Скоро мисля имаше даже от ele.bg обява с която човека "вършеше услуга" на форума..... това е нагло.
Сложете и едно ограниче от да кажем 10 поста преди да се публикуват обяви или евентуално обявите да се одобряват от администратор както е в БМВ форума примерно.

И също така обяви от сорта на "Предлагам р9 280х , цената е ХХХХ получавам ги след 10 дни" , щото е мноо тъпо да продаваш нещо което нямаш.
Аватар
larry12

Мнениеот 99ufo99 » 27 Яну 2014, 12:56

Темата яко фън от всякъде, добре че 2GOOD не ни се връзва на акъла :)

Предлагам конкретно и конструктивно решение: За да смаааажем спекулата и раздувките в цените, нека спрем да пискаме като вдовици за *уй , ами да направим една обща схема за доставка и продажба на нужните артикули за копане, и да ги продаваме през форума. Един вид ЕООД , който иска купува от форума, на най-ниските цени които може да се предложат. Слагаме предварително обявена печалба в минимален % , която ще се разпределя като дивидент в съотношение % за собственика на форума ( за финансово подпомагане, хостинг, бира, уиски, мацки, Визин *това е за очите да не се бърка с вазелин ) и % за занимаващите се по вноса и пласмента на стоката.

Така и клиента ще е доволен, общността мирна , и колегата Странник ще успокои адреналина.

Ако сте съгласни, нека го обсъдим , аз бих участвал .
Аватар
99ufo99

Мнениеот cnerd » 27 Яну 2014, 12:59

Начи, Странник, накара ме да си отворя старите учебници по макроикономика, за да не цитирам по спомен трите императиви на икономиката, що става въпрос за цена. Ето ти на

Economics is not value free, there are judgements made concerning what is important:
1) Individual utility maximization versus social betterment
2) Efficiency versus fairness
3) More is preferred to less

А ето ти извадка и за икономиката в общностите

Most societies have one or more of the following goals, depending on historical context, public opinion, and socially accepted values:
1) Economic efficiency
2) Economic growth
3) Economic freedom
4) Economic security
5) Equitable distribution of income
6) Full employment
7) Price level stability
8 ) Reasonable balance of trade

Goals are subject to:
a) interpretation - prices meaning and measurements will often become the subject of different points of view,. often caused by politics (сеш'се?)
b) goals that are complimentary are consistent and can often be accomplished together
c) conflicting- where one goal precludes, or is inconsistent with another
d) priorities - rank ordering from most important to least important; again involving value judgement

STEPS FOR FORMULATING POLICY:
1) stating goals - must be measurable with specific stated objective to be accomplished
2) options - identifying the various actions that will accomplish the stated goal and select ONE
3) evaluation - gathers and analyzes evidence to determine whether policy was effective in accomplishing goal, if not re-examine options and select option most likely to be effective.

Независимо, че нашето общество е малко, то има 2 пътя на развитие в икономическо отношение - правилният или тоя на филанкишията.
Ако искаш да правиш промени, направи ги по правилният начин.
Хората, които регулират пазарите се наричат Арбитри (арбитражни комисии по-скоро). Тези хора си позволяват да правят такива неща, понеже знаят много повече от теб, мен и целия форум относно икономика и на тях им се плащат баснословни суми пари за да си вършат работата. За жалост процеса не включва само уайнване и крещене а старателна подготовка, много четене, много мислене И НАЙ-ВЕЧЕ:
УЧАСТИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО.

Анкетата се провали, защото е тъпа. Резултатите сами говорят за себе си. Мисля, че темата е изчерпана.
cnerd

Мнениеот 99ufo99 » 27 Яну 2014, 13:10

cnerd написа:Начи, Странник, накара ме да си отворя старите учебници по макроикономика, за да не цитирам по спомен трите императиви на икономиката, що става въпрос за цена. Ето ти на

Economics is not value free, there are judgements made concerning what is important:

А ето ти извадка и за икономиката в общностите

Most societies have one or more of the following goals, depending on historical context, public opinion, and socially accepted values:
1) Economic efficiency
2) Economic growth
3) Economic freedom
4) Economic security
5) Equitable distribution of income
6) Full employment
7) Price level stability
8 ) Reasonable balance of trade

Goals are subject to:
a) interpretation - prices meaning and measurements will often become the subject of different points of view,. often caused by politics (сеш'се?)
b) goals that are complimentary are consistent and can often be accomplished together
c) conflicting- where one goal precludes, or is inconsistent with another
d) priorities - rank ordering from most important to least important; again involving value judgement

STEPS FOR FORMULATING POLICY:
1) stating goals - must be measurable with specific stated objective to be accomplished
2) options - identifying the various actions that will accomplish the stated goal and select ONE
3) evaluation - gathers and analyzes evidence to determine whether policy was effective in accomplishing goal, if not re-examine options and select option most likely to be effective.

Независимо, че нашето общество е малко, то има 2 пътя на развитие в икономическо отношение - правилният или тоя на филанкишията.
Хората, които регулират пазарите се наричат Арбитри (арбитражни комисии по-скоро). Тези хора си позволяват да правят такива неща, понеже знаят много повече от теб, мен и целия форум относно икономика и на тях им се плащат баснословни суми пари за да си вършат работата. За жалост процеса не включва само уайнване и крещене а старателна подготовка, много четене, много мислене И НАЙ-ВЕЧЕ:
УЧАСТИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО.

Анкетата се провали, защото е тъпа. Резултатите сами говорят за себе си. Мисля, че темата е изчерпана.

Абсолютно вярно !
Аватар
99ufo99

Мнениеот Странник » 27 Яну 2014, 13:34

georgebg написа:Колега не знам накъде си залитнал, само знам че е много силно :)
Аз съм гласувал с НЕ, а не съм търговец, но съм бил купувач и не се чувствам спекулативно измамен ...
Първо, колегата Chris___ е помагал много в темите, особено за ЦПУ валутите, за което му благодаря.
Второ, къде беше, когато форума се беше превърнал в търговска платформа на колегата Marto, който подлъга групово всички и в крайна сметка му подарих едни пари и май не съм само аз. Защо те нямаше тогава за да коментираш неговите надценки и изнудваческа позиция, след като не изпълни публично обявени срокове ? нали си тука някакъв борец за справедливост?
Трето , ако аз имам спешна нужда от видеокарта и обявя че купувам на цена много по-висока от цена "МОСТ" - какво правим ? Ще ме обвиниш в спекула ли пак ?
И каква е тази цена "МОСТ" и защо пък трябва да и вярвам? Ти си един от тези многознайковци като днешните зърнопроизводители, пратили децата да се учат в чужбина, те влезли в борсовите цени на парижката борса и тука искат да продават на тези цени :) ... същия си ...

Аз съм гласувал с ДА,защото ми писна от навлеци,''търговци'' и толерирането им в един форум който съвсем подчертано се обръща на продавалник.
Колегата Chris___ е писал и помагал както и много други като него които са помагали за развитието на един истински форум.
Но я да видим напоследък темите като хронология...само продавам/купувам в над 70% от новите писания.Ето това имам предвид.
По въпроса с Марто - това е единствения човек в БГ който предлага продукти (друг не ми е известен)- и казвам нещо много просто....който може да предложи нещо по-добро нека го направи - така ще е още по -добре за всички.
Или пък да си чака продукция от фирми извън БГ с месеци,да не кажа с години както стана с BFL.
Истината е че много пъти съм му споменавал на същия Марто да си наеме по голям екип и задължително секретарка за да поеме поръчките и да спазва сроковете които е обещал заради много важния фактор време.Но не съм човека който да определя крайните му решения.За изнудваческа негова позиция - тук не знам какво имаш предвид по точно.В крайна сметка Марто не е ''търговец'' а предлага дизайн,производство и услуга със собствени усилия за разлика от ''търговците'' тук.
Ако имаш нужда от видеокарта и обявиш цена по висока цена по твой избор подхранваш СПЕКУЛАТА която се вихри тук.
Ако имаш малко повече обективност няма как да не признаеш че съм прав.Принципа на свободната търговия подхранващ СПЕКУЛА в един форум си остава чиста СПЕКУЛА.
Ако трябва на инат ще чакам 20 дена доставка от чужбина,но СПЕКУЛА няма да подкрепям.
Това вече е въпрос на личен избор за всеки един от нас за което говоря и заради което повдигам и въпроса.
Но явно вие сте съгласни с тази СПЕКУЛА да се вихри в този форум,даже ви харесва явно щом подкрепяте подобни тенденции което не ми остава много възможни отговори - или съм сред СПЕКУЛАНТИ в по-голямата си част тук или съм сред хора изпитващи удоволствие да плащат на такива СПЕКУЛАНТИ по -високи цени от нормалните подържайки СПЕКУЛАТА към все по високи нива.
Именно отказа ви да толерирате подобни СПЕКУЛАНТИ колега според принципа на свободната търговия ще ги остави в нищото с празни ръце.
Истина е че не можем да ги спрем да СПЕКУЛИРАТ извън този форум,но от нас зависи това да спре именно в този форум.
Ако ви харесва да ги толерирате СПЕКУЛАНТИТЕ - ваша си работа с всички последствия от това.Форума специално ще се превърне в един продавалник с обяви само и нищо повече.
Да ми слагаш някакви квалификации и сравнения че съм като онези зърнопроизводители без да ме познаваш а още повече че нямам подобни действия тук в този форум издава една незрялост в преценката в съвсем житейски план.Още повече че с нито едно свое действие тук не съм дал повод за такива сравнения.
По удачно е да поставиш това сравнение за тези СПЕКУЛАНТИ които точно на нямането на хората и наистина високите цени надуват още повече цените както е в парижките борси без да им пука за реалните условия и покупателна способност.
Примера който дадох с most.bg беше съвсем произволен но на едно друго ниво вложих ирония която колега на теб ти явно ти убягва.

Chris__ написа:От темите ти лъха на злоба и завист колега, а това изключва всякакви благородни подбуди от твоя страна! :)

Когато човек просто да няма какво да каже- в безсилието си се обръща към емоциите за да ги изтъкне като довод или факт.
Тук някои колеги знаят какво точно работя и с малко повече любопитство съвсем лесно може човек да добие представа и какви доходи имам от труда си.
Така че колега именно този прост факт изключва завистта като довод и злобата която идва заедно с нея.
И за да разсея твоята заблуда относно това което наистина изпитвам ще ти помогна - изпитвам отвращение към една групичка тук от ''търговци'' и СПЕКУЛАНТИ готови на всичко в името на парите и печалбите.
Такива хора нямат човешки облик за мен.
Преди бизнеса,парите и печалбите първо сме хора.
На които им харесват и допадат такива ''търговци'' - не сме от една кръвна група - просто и ясно e.
Изразявам позиция,мнение публично както и вие.
Ако ви харесва статуквото такова каквото е в момента толерирайте СПЕКУЛАТА и ''търговците'' и форума до месеци ще стане тотално продавалник само.
Ако някой се е почувствал засегнат от тона ми или това което съм писал да знае че явно има защо.
Аватар
Странник

Мнениеот aclass » 27 Яну 2014, 13:39

форума не се превръща на нищо колега... има една секция, където хората постват. всички други секции си работят нормално и стига да има желаещи да пишат в тях са си там
aclass

Мнениеот Странник » 27 Яну 2014, 13:57

99ufo99 написа:Независимо, че нашето общество е малко, то има 2 пътя на развитие в икономическо отношение - правилният или тоя на филанкишията.
УЧАСТИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО.

Абсолютно вярно ![/quote]

Тук вече ще те попитам колега след като ми цитираш макроикономика - според теб правилния път е този на СПЕКУЛАТА ли?
Ако ме наричаш филанкишията - ОК няма проблем.Само ми отговори - какво толкова грешно казвам в тезата си че не трябва да се толерира СПЕКУЛАТА тук?
Какво толкова грешно казвам че трябва да има коректив в продажба на хардуер който е на границата да бъде изхвърлен и то на цени каквито е струвал ноември,декември че и доста отгоре като надценка.Тук визирам ASIC хардуера.Това според теб честна търговия ли е?Или подкрепяш такива анонси и обяви тук и трябва някой новобранец задължително да се набута с немалко пари?Това ли е правилната свободна търговия според теб?Или наричате свободна търговия служител във фирма Х да крие стока и да слага надценка от 8% за себе си поради недостиг на пазара?

Анкетата определено успя - има макар и малък коректив за пускане на обяви както и че показа каква порода хора има като мнозинство тук.
Резултатите недвусмислено го показват.
P.S.
Кръстоносните походи господа са си чиста проба нашествие за грабеж от алчност облечени с идеологията на християнството и мисията да се спаси нещо което няма нужда от спасяване.
Примери подобни в историята има много.
СПЕКУЛА облечена в идеологията на свободната търговия си остава пак СПЕКУЛА по смисъла на фактите и последствията.
Аватар
Странник

Мнениеот cnerd » 27 Яну 2014, 14:13

ми, понеже явно не си прочел останалата част от поста, ще ти го цитирам пак и ще ти го обесня, само че единствено първите 3 реда, щото нямам време за глупости
alter ego написа:Economics is not value free, there are judgements made concerning what is important:

1) Важно е факторите да се разглеждат поотделно, а не всеобщо. Подобрението на социалната икономическа структура се изгражда чрез подобрение на сегментите. "Веднага да се спре спекулата" е социален елемент, съдържащ в себе си много съставни части, които се приемат за условност. Тези елементи са Веднага, Спре и Спекула.... не, отказвам се да ти го обеснявам, така или иначе ще го прочетеш през ред
2) По-важно е да има карти на пазара, от колкото търговията да е честна
3) По-добре е да има много карти на пазара от колкото малко. По-добре е цените да са високи, от колкото ниски.

Наблягам на третото, щото съм сигурен, че няма да го разбереш. В нашия случай конкретно:
За индивида е по-добре цените да са ниски, за да може да си купува повече, но за икономиката по-високата цена е много по-добра. От нея се поевяват:
1) търсене
2) предлагане
3) конкуренция
4) ПАЗАР
(да, в точно този ред, дори и при високите цени, търсенето се поевява преди предлагането, ОСОБЕНО В МОМЕНТИ НА ДЕФИЦИТ)

Давам ти пример с екстендърите. Намери всички аналогии, които си поискаш, и ще разбереш, че това са закони, а не измишльотини.

Не ми отговаряй, загубих интерес да си говоря с теб, абсолютно безрезултатно е
cnerd

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко за BitcoinBG.eu