georgebg написа:Колега не знам накъде си залитнал, само знам че е много силно

Аз съм гласувал с НЕ, а не съм търговец, но съм бил купувач и не се чувствам спекулативно измамен ...
Първо, колегата Chris___ е помагал много в темите, особено за ЦПУ валутите, за което му благодаря.
Второ, къде беше, когато форума се беше превърнал в търговска платформа на колегата Marto, който подлъга групово всички и в крайна сметка му подарих едни пари и май не съм само аз. Защо те нямаше тогава за да коментираш неговите надценки и изнудваческа позиция, след като не изпълни публично обявени срокове ? нали си тука някакъв борец за справедливост?
Трето , ако аз имам спешна нужда от видеокарта и обявя че купувам на цена много по-висока от цена "МОСТ" - какво правим ? Ще ме обвиниш в спекула ли пак ?
И каква е тази цена "МОСТ" и защо пък трябва да и вярвам? Ти си един от тези многознайковци като днешните зърнопроизводители, пратили децата да се учат в чужбина, те влезли в борсовите цени на парижката борса и тука искат да продават на тези цени

... същия си ...
Аз съм гласувал с ДА,защото ми писна от навлеци,''търговци'' и толерирането им в един форум който съвсем подчертано се обръща на продавалник.
Колегата Chris___ е писал и помагал както и много други като него които са помагали за развитието на един истински форум.
Но я да видим напоследък темите като хронология...само продавам/купувам в над 70% от новите писания.Ето това имам предвид.
По въпроса с Марто - това е единствения човек в БГ който предлага продукти (друг не ми е известен)- и казвам нещо много просто....който може да предложи нещо по-добро нека го направи - така ще е още по -добре за всички.
Или пък да си чака продукция от фирми извън БГ с месеци,да не кажа с години както стана с BFL.
Истината е че много пъти съм му споменавал на същия Марто да си наеме по голям екип и задължително секретарка за да поеме поръчките и да спазва сроковете които е обещал заради много важния фактор време.Но не съм човека който да определя крайните му решения.За изнудваческа негова позиция - тук не знам какво имаш предвид по точно.В крайна сметка Марто не е ''търговец'' а предлага дизайн,производство и услуга със собствени усилия за разлика от ''търговците'' тук.
Ако имаш нужда от видеокарта и обявиш цена по висока цена по твой избор подхранваш СПЕКУЛАТА която се вихри тук.
Ако имаш малко повече обективност няма как да не признаеш че съм прав.Принципа на свободната търговия подхранващ СПЕКУЛА в един форум си остава чиста СПЕКУЛА.
Ако трябва на инат ще чакам 20 дена доставка от чужбина,но СПЕКУЛА няма да подкрепям.
Това вече е въпрос на личен избор за всеки един от нас за което говоря и заради което повдигам и въпроса.
Но явно вие сте съгласни с тази СПЕКУЛА да се вихри в този форум,даже ви харесва явно щом подкрепяте подобни тенденции което не ми остава много възможни отговори - или съм сред СПЕКУЛАНТИ в по-голямата си част тук или съм сред хора изпитващи удоволствие да плащат на такива СПЕКУЛАНТИ по -високи цени от нормалните подържайки СПЕКУЛАТА към все по високи нива.
Именно отказа ви да толерирате подобни СПЕКУЛАНТИ колега според принципа на свободната търговия ще ги остави в нищото с празни ръце.
Истина е че не можем да ги спрем да СПЕКУЛИРАТ извън този форум,но от нас зависи това да спре именно в този форум.
Ако ви харесва да ги толерирате СПЕКУЛАНТИТЕ - ваша си работа с всички последствия от това.Форума специално ще се превърне в един продавалник с обяви само и нищо повече.
Да ми слагаш някакви квалификации и сравнения че съм като онези зърнопроизводители без да ме познаваш а още повече че нямам подобни действия тук в този форум издава една незрялост в преценката в съвсем житейски план.Още повече че с нито едно свое действие тук не съм дал повод за такива сравнения.
По удачно е да поставиш това сравнение за тези СПЕКУЛАНТИ които точно на нямането на хората и наистина високите цени надуват още повече цените както е в парижките борси без да им пука за реалните условия и покупателна способност.
Примера който дадох с most.bg беше съвсем произволен но на едно друго ниво вложих ирония която колега на теб ти явно ти убягва.
Chris__ написа:От темите ти лъха на злоба и завист колега, а това изключва всякакви благородни подбуди от твоя страна!

Когато човек просто да няма какво да каже- в безсилието си се обръща към емоциите за да ги изтъкне като довод или факт.
Тук някои колеги знаят какво точно работя и с малко повече любопитство съвсем лесно може човек да добие представа и какви доходи имам от труда си.
Така че колега именно този прост факт изключва завистта като довод и злобата която идва заедно с нея.
И за да разсея твоята заблуда относно това което наистина изпитвам ще ти помогна - изпитвам отвращение към една групичка тук от ''търговци'' и СПЕКУЛАНТИ готови на всичко в името на парите и печалбите.
Такива хора нямат човешки облик за мен.
Преди бизнеса,парите и печалбите първо сме хора.
На които им харесват и допадат такива ''търговци'' - не сме от една кръвна група - просто и ясно e.
Изразявам позиция,мнение публично както и вие.
Ако ви харесва статуквото такова каквото е в момента толерирайте СПЕКУЛАТА и ''търговците'' и форума до месеци ще стане тотално продавалник само.
Ако някой се е почувствал засегнат от тона ми или това което съм писал да знае че явно има защо.