Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнения и препоръки за сайта

Модератор: Moderators

Одобрявате ли максимален таван при надценка в проценти по частни обяви във форума?

Да
20
32%
Не
35
56%
Друго мнение
7
11%

Общо гласове : 62

Re: Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнениеот dobo79 » 27 Яну 2014, 00:13

Абе хора ама какви са тия работи?Според мен всеки има правото да си слага каквато цена си поиска.Пазара ще реши дали цената му е висока или ниска.Аз съм за ограничението от 10 поста,но съм твърдо против ограничението за таван на цените.Колегата Странник е хубаво да коментира на всеки обявите и може да го назначим като пазарен регулатор ;) ,но да има в предвид че това което смята по калкулаторите не винаги излиза така и има много въпросителни.Вие какво искате -да избивате техниката за 10-20 дни ли? И аз искам ,но не се получава.....
Всеки си има глава на раменете.Информацията за цени,наличности и т.н. е налична навсякъде.Аз ако искам ще си купя видеокарта за 1000лв при цена в магазина от 800лв.Какъв ви е проблема.Аз решавам какво ще правя с парите си!
Който иска да си чака Амазони,ебай и ако иска доставка от най-затънтения китайски гараж.Аз искам стоката и ако имам възможност ще си платя за нея на цена по висока от пазарната,но няма да чакам.Ако не ме устройва то просто не купувам.Не разбирам за какво е цялата тази дълга тема.Нещо ви е яд че някой хора изкарват някой лев отгоре ли ?
Ами направете го и вие.Рискувайте,направете инвестиция от ***к лева и ги удвоете.Защо не го направите?
Колега Странник,ако слушах хора като теб отдавна да не се занимавам с копане.И аз мога да смятам с калкулатори,както и всеки който го интересува тази дейност,така че бъди така добър и направи нещо полезно за себе си-направи си още един риг,купи си асик на изгодна за теб цена или просто се откажи от копането,за да има повече за нас.Нали това те дразни?Винаги съм си купувал Асик със срок на избиване според условията и времето на купуване за около 100дни.Сега не ти хареса цената ми,която беше със срок за избиване по тези параметри около 70 дни.Ами купете си такива устройства,които се избиват за седмица тогава,купете си!
Аватар
dobo79

Мнениеот Chris__ » 27 Яну 2014, 00:31

Гласувах с твърдо НЕ!
Цената се определя единствено и само от търсенето! А от начина, по който е написана темата аз лично изпивам съмнения в благородните подбуди на @СТРАННИК. :)
Chris__

Мнениеот Странник » 27 Яну 2014, 00:57

Колега dobo79 който иска да си продава на каквито иска цени да отива в други сайтове като продавалник например - тук е форум за копачи и бих се радвал ако служи за целта си с която е създаден ,а именно споделяне на информация за проблеми,пулове,борси и прочее безкрайни подробности които не се учат за един ден.Това е идеята на форума - публично споделяне на опит и информация.Реверанса към обявите от дреболии вече достигна до анонси за хиляди левове.
Не ме яд на никого и не ме бърка кой колко пари ще направи - да е жив и здрав да си харчи или влага парите както си иска - тук темите за продавам/купувам станаха повече от реалното полезно инфо засягащо въобще копането с каквото и да е.
Още повече че има потребители като днешния господин obekt които са тук само и единствено за търговията и нищо друго...нито един пост за копачки,ригове или каквото и да е друго като валути,борси прочее...
Колега dobo 79 ако не беше скока на цената на BTC който абсолютно никой не подозираше и очакваше дори и ти сега щеше да си яко вътре при цена на BTC от 95 -100 евро с така наречените твои инвестиции.И когато писах своята тема за избор на ASIC която всеки може да прочете изрично съм подчертал дебело и не един път в темата че не се наемам да прогнозирам цени на BTC и степен на трудност в изчисленията си.Темата ми си стои там и всеки може да провери това.
Това което ме дразни уважаеми колега е че има безочливи нагли типове които се възползват от незнанието на начинаещите като им продават хардуер който е почти на границата да се изхвърли на високи цени .С това визирам ASIC копачките.
Сега вече се появи друг прецедент който ме дразни и за който плащаме всички -а именно СПЕКУЛА която описах по горе в мой пост и няма да се повтарям повече.
С това визирам вече пазара за видеокарти най-вече - и отново има нагли безочливи типове които СПЕКУЛИРАТ с пазара в момента.Крият стока и слагат проценти за себе си без да са търговци,фирма или вносители.Днешния пример е меко казано показателен.
И отново повтарям за пореден път - това тук е форум за копане и проблемите около това,а не продавалник - който не вярва да погледне темите от последните дни и да сравни сам.
Освен всичко друго тук в този форум се разиграват суми които не са 20 -30 лева печалба, а говорим за хиляди левове вече.
Сега да те попитам уважаеми колега -ако някой повдигне съдебно производство за измама против 2GOOD като съучастник в качеството му на админ на този форум ти къде ще бъдеш с твоите претенции за свободна търговия и печалби?
В завършек - който иска да прави препродажби и спекула да отива да си продава стоката другаде...това е в резюме.
Не ме вълнува кой колко пари направил или как си е инвестирал парите нито колко е спечелил,нито пък възвръщаемост - както сам казваш за това има достатъчно писано в нета.
Но е факт че форума е пълен с обяви които са меко казано подвеждащи и за което ако някой се закучи може да търси отговорност както от некоректния продавач,така и от екипа на форума.
Ще пиша коментари по обявите според знанията си и опита си и тези коментари ще бъдат абсолютно обективни - който чете после - начинаещ или не да му мисли сам.
Нали казваме на това демокрация и право на свободно изказване в един публичен форум,а не в продавалник например?
С какво ще преча на свободната търговия тогава?
Въобще нали сте много коректен колега на вас какво ви попречи например моя коментар?
Аватар
Странник

Мнениеот Странник » 27 Яну 2014, 01:10

Chris__ написа:Гласувах с твърдо НЕ!
Цената се определя единствено и само от търсенето! А от начина, по който е написана темата аз лично изпивам съмнения в благородните подбуди на @СТРАННИК. :)

Цената се определя от търсенето и ПРЕДЛАГАНЕТО -закон на пазара.Предлагането тук е вече обект на СПЕКУЛА.
След като имаш някакви резерви към моите подбуди -сподели направо какви са.
Недомлъвките са половинчата работа тип клюки само.
Ако имаш да казваш нещо -казвай направо.
Дотук във форума нямам анонси за продажби,покупки или нещо подобно - имал съм бизнес само с Марто от когото съм си купувал платки и колегата jkminkov от когото купих чипове.Това е.
Нищо не съм продавал нито имам намерение да продавам.
Та колега Chris__ чакам да чуя твоите съмнения към мен които надявам се ще имаш с какво да докажеш.
Прегледай старателно и всичките ми мнения дотук във форума.
Дотук гласуването се оформя много интересно - излиза че тук има повече ''търговци'' отколкото миньори - голям смях ми идва предвид в какъв форум пиша въобще.
Ами да вземем да оставим само раздела купувам/продавам и това да е всичко тук.
Нали всички тук сме краставичари - за какво ни е да пишем за друго я?
:lol:
Последна промяна Странник на 27 Яну 2014, 02:18, променена общо 1 път
Аватар
Странник

Мнениеот cnerd » 27 Яну 2014, 01:36

Странник написа:Как да се направи таван ли ? Ами много просто - взима се цена на фирма по избор (примерно most)и се слага разумна надценка до 20-50 лева максимум отгоре и ето ти таван и критерии за целта 2GOOD.

Странник, спри се бе, човек. Приказваш някакви абсурдни неща вече
cnerd

Мнениеот Странник » 27 Яну 2014, 01:50

Абсурдното е колега cnerd че това е форум за копачи което предполага общност и споделяне на информация като идеен замисъл.
Какво имаме дотук колега?
Ще ти кажа какво виждам аз...имаме това че всеки играе сам за себе си и се прави вече само и единствено ''търговия''
Полезното инфо във форума прогресивно намалява за сметка на ''търговския'' баланс.
Абсурдно е наистина за ''търговците'' да си мръднат пръста за 20-50 лева печалба -така е колега и в това е и горчивата ирония която вложих.
За това вече съм напълно съгласен с теб- те играят за хиляди и няма прошка това е истината.
Ето това е днешния форум който виждам аз.
Аватар
Странник

Мнениеот 2GOOD » 27 Яну 2014, 03:42

В крайна сметка, аз виждам взаимна помощ дори и в една подобна обява на висока цена, защото някой ще напише, че тя е висока или ще каже къде я има на по-добра цена - въпросната стока, така евентуален купувач ще може да си направи сметката. Ако го няма това.. той просто ще отиде в продавалника и ще се "набута" а може би точно това иска.

Няма как да регулираме пазара, това го може само държавата и само за някои стоки и услуги, всичко друго е свободен пазар.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Странник » 27 Яну 2014, 04:02

А ако никой нищо не напише по логиката че това е свободен пазар и не бива да се бърка в бизнеса на друг какво става в тук този форум? - Втори продавалник който по нищо не се различава от оригинала който споменаваме и за финал си имаме клонинг на продавалника за да се набутват и тук хора както това става и там.
Е честито на печелившите-дупе да им е яко на кандидат -купувачите.
Има как да се регулира това и го споменах като пряко действие - пише се истината за всяка обява която се предлага тук,обективно,ясно и без увъртания.
В това вече ще се различаваме поне малко от продавалник.
Ако одобряваш подобен подход и статукво на ''търговия'' ,спекула и набутване на начинаещи тук в твоя форум 2GOOD - аз нямам какво повече да добавя.
Ти си админа тук и си носиш отговорността за последствията - в такъв случай темата направо я трии заедно с моя акаунт тук.
За жалост има и читави хора тук с които бих се радвал да се засечем и на други места из нета.
Поздрави!
Аватар
Странник

Мнениеот 2GOOD » 27 Яну 2014, 04:08

Ама моля, не с лошо :)

Явно не съм се изразил правилно, нямам как да забраня на някого да обяви нещо за продажба на избрана от него цена. Преди дни попаднах на аукцион в ебей, където продаваха автентично българско (ръждясало) ренде, от кръглите, за сумата от около 40 евра. Еми ако на някой му трябва ренде да си го купи, ние междувременно можем да пуснем един коментар, че въпросните рендета са по 3лв в близкия магазин - нови и без ръждата :)

Мир :)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Странник » 27 Яну 2014, 04:38

Не влагам нищо лошо в думите си -а просто казвам истината такава каквато е.
Ако нямаш как да забраниш нещо,значи нямаш и как да разрешиш същото нещо по същата логика защото форума е твой.
Ти си админа тук и всичко е въпрос на личен избор,гледна точка и принципна морална позиция от твоя страна.
Ако кажеш - НЕ така и ще бъде,ако кажеш - ДА така и ще бъде.
Не всичко е пари и не всичко е бизнес и ти много добре знаеш това.
В момента все повече се чудя какво правя все още тук сред една вече обособена доста голяма група ''търговци'' което и съвсем явно се вижда
от гласуването.
Форума вече се превръща в публична платформа за спекула и набутване на новаци с остарял хардуер на цени абсолютно несъответстващи на реалностите.
Ти си човека Ники с цялата отговорност от това- това е истината.
Предупреждавах те за този момент и този момент настъпи,форума ако продължава все така не знам къде ще му излезе края-но няма да ти хареса съвсем определено.
Всичко от теб и твоята дума зависи.
Е господа - продължавайте все така да изгърбвате хората идващи в този форум в името на свободната търговия и печалбите и бъдете живи и здрави!
Нищо лошо не мисля за вас,но просто не сме от една кръвна група съвсем определено с една голяма част от вас.
Всеки по пътя си както се казва.
Примера ти с рендето не е много на място предвид реалностите в които живеем и отчаяната нужда от пари за голяма част от българите.
Сумите които тук се спрягат са за стотици и хиляди левове грешни пари кой знае как събирани и тук се спекулира с отчаянието и надеждите на хората.
Хубаво си го отбележи това колега 2GOOD - все някога сметката се плаща -рано или късно по някакви начини.
Поздрави!
Аватар
Странник

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко за BitcoinBG.eu