Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнения и препоръки за сайта

Модератор: Moderators

Одобрявате ли максимален таван при надценка в проценти по частни обяви във форума?

Да
20
32%
Не
35
56%
Друго мнение
7
11%

Общо гласове : 62

Re: Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнениеот 99ufo99 » 26 Яну 2014, 20:10

2GOOD написа:Много интересна тема с добри мнения. Не съм я прочел цялата, но набързо ще изразя моето виждане над проблема.

Както се забелязали, гневни коментари под някоя обява не трия - те помагат на евентуален купувач да разбере, че цената е много надута. От друга страна това е свободен пазар и няма как аз или който и да било тук да го регулира - след като търсенето е по-голямо от предлагането - цената е висока.

Мисля, че брой мнения за пускане на обява е добро начало - гласувам за 10 и седмица във форума.

Друга мярка, която можем да приложим е да забраним на фирми да си пускат обявите (като в един друг форум). Това даже е описано в правилата на раздела, но оставях подобни обяви с цел ако може някой колега да се възползва от евентуална добра оферта. Моля предложете конкретно допълнение към правилата за раздела и влиза в сила веднага :) Дали да е за фирми, или да се забрани продажбата на нови карти, но както става ако Иванчо си купи 4 карти и осъзнае, че захранването му не може с 4 и трябва да продаде 1-та !?

Това е набързо, сега се мятам да чета :)

Поздрави

Според моето скромно мнение, всички рестрикции водят до препирни и разправии .
Трябва да има елементарна култура на комуникация , шаблон на обявата е добре , да има един вид подреденост , също за да се избегнат еднодневките реклами ( тип продавалник ) може да се ограничи над 20 поста + 1 месец от регистрацията . Всичко повече от това, ще заприлича на оня форум от който дойдохме тука .
Пийте си бърбънчето, оптимизирвайте фермите , и не си тровете нервите и времето с излишни глупости.
Аватар
99ufo99

Мнениеот ggeorgiev » 26 Яну 2014, 20:19

Ами не знам колко пъти трябва да се повтори, за да го разберете - не цената или надценката е проблема. Ясно е, че докато има оФци на таз земя, ще има и вълци. Проблема е в спекулата - купил някой 5-6-10 карти, които и без това трудно се намират, и то заради това че има още 5-6 човека като него, и ги е купил не за да ги ползва за копане, а за да ги продаде, с обява от типа "Айде аз да ви направя услуга, понеже картите ги няма на пазара - ще ви продам малко чисто нови, ама не на цените в магазините, а на каквато аз си искам, понеже сме свободен пазар, а и по магазините ги няма.." . Ами мерси бих казал - заври си картите, където намериш за добре, или си ги пази за нови, да не ти се амортизират.
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот obekt » 26 Яну 2014, 20:31

Хора, спрете се бе. Обявата е изтрита от някой, който си е повярвал, че управлява общност, така че темата май вече няма смисъл да се карате.
Аз не се крия и не забогатявам от видеокарти "на ваш гръб". Използвам си никнейма от десет години и са ми публично достояние телефона, мейла и каквото си искате по мрежата. Дори данъчните ми декларации с малко повече връзки. Всеки, който вярва, че съм забогатял на негов гръб и определям цените на видеокартите в България да звънне поне да го черпя едно дванайсетгодишно (уиски) за комплимента, който ми прави.
Наздраве и успех в живота.
obekt

Мнениеот Flex » 26 Яну 2014, 20:32

99ufo99 написа:Хората винаги ще спекулират, това движи всеобщия пазар като цяло, утопия е такава идея за налагане на рестрикции.

Нещата са пределно ясни и прости, след като ти, или аз, или Иван или Драган, има нещо, което Петкан иска да купи, и не може да го намери от никъде другаде за времето за което му трябва , то купува от там от където го има на цената на която го продават. Точка, кво му умувате толкоз ? И аз искам дъно Asrock H81 Pro BTC едишън на цената в http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813157471 , ама на, и там го няма !

Не спекулата движи пазара, точно обратното, спекулата го задушава. Това с Иван и Драган е края на случката и Петкан си купува. Началото е такова - в няколкото супермаркета в града си се продава пилешко. Иван и Драган обаче, виждайки, че пилешкото не е толкова много и същевременно скъпо, а хората го харесват, решават да направят една далавера - говорят с управителите на магазините, понеже са аверчета и цялото пилешко изчезва. Петкан се появява и с гладен поглед оглежда щандовете... ден... два... 3, седмица... ама няма. В един момент, на входа на магазина се появява веселяк, който продава пилешко за 20лв кг... ако искаш купувай, ако искаш - ходи до други градове.
Flex

Мнениеот aclass » 26 Яну 2014, 20:34

еми аз пак ще повторя... като имат свободни пари да затварят да изкупуват и да си ги държат нови неразопаковани. всеки с повече пари, който не иска да копае като си купи по няколко и застоят ще спре.
всеки има право да купува каквото и колкото иска. усетил се навреме да си запази ред и отделил пари. защо да трябва да ги ползва за копане?
естествено, че може да ги предложи на каквито си иска цени. няма такова нещо като задължителни максимални цени на тези неща.
който иска да купува, който не иска да не купува

и пак ви казвам ... карти ИМА за всички. с търсене се намират... с повече търсене се намират и на добри цени...

разбирам, че искате да е лесно и тия карти вместо да отидат за този, който си ги е запазил преди 2 месеца, да дойдат при вас ама тази работа не става така.
aclass

Мнениеот Flex » 26 Яну 2014, 20:38

obekt написа:Хора, спрете се бе. Обявата е изтрита от някой, който си е повярвал, че управлява общност, така че темата май вече няма смисъл да се карате.
Аз не се крия и не забогатявам от видеокарти "на ваш гръб". Използвам си никнейма от десет години и са ми публично достояние телефона, мейла и каквото си искате по мрежата. Дори данъчните ми декларации с малко повече връзки. Всеки, който вярва, че съм забогатял на негов гръб и определям цените на видеокартите в България да звънне поне да го черпя едно дванайсетгодишно (уиски) за комплимента, който ми прави.
Наздраве и успех в живота.

Не се гаси туй що не гасне, далеч не си единствения, който спекулира с карти, та темата ще спре, когато се вземе решение по въпроса или бъде затворена. Ти просто се оказа капката, 8% по-голяма отколкото трябва и това преля чашата, но и без теб щеше да се случи, след няколко дена най-вероятно.
Flex

Мнениеот georgebg » 26 Яну 2014, 20:47

ggeorgiev написа:Ами не знам колко пъти трябва да се повтори, за да го разберете - не цената или надценката е проблема. Ясно е, че докато има оФци на таз земя, ще има и вълци. Проблема е в спекулата - купил някой 5-6-10 карти, които и без това трудно се намират, и то заради това че има още 5-6 човека като него, и ги е купил не за да ги ползва за копане, а за да ги продаде, с обява от типа "Айде аз да ви направя услуга, понеже картите ги няма на пазара - ще ви продам малко чисто нови, ама не на цените в магазините, а на каквато аз си искам, понеже сме свободен пазар, а и по магазините ги няма.." . Ами мерси бих казал - заври си картите, където намериш за добре, или си ги пази за нови, да не ти се амортизират.

a И аз не знам колко пъти трябва пак да се повтори - това че някой си продава каквото и да било търсено нещо с дразнеща теб надценка, какво те интересува ?
Ако имаш интерес - преговаряш и т.н. си говориш с човека, ако нямаш интерес - подминаваш...
Това че някой си е запазил 10 карти, дал е капаро, чакал е и т.н. и т.н. - какво странно има после да иска да спечели от това?
Или искаш някой да ти ги донесе до вратата , да ти ги сглоби, ако може от вчера да копаят и да продаваш фючърс на 1000 ЕУР ????
Аз нямам никакво вземане/даване с вносители, търсил съм си карти и от тук и от чужбина, доставял съм си , чакал съм ит.н. и какво ненормално има в това, от вносители, препредадено ми разбрах че всички поръчки се изпълняват процентно (и то доста нисък процент) заради "недостиг при производителя" ... те така
Пазара е свободен и ти ако си от тези борци за свобода или по-скоро за "несвободен" пазар , сигурно има други форуми по тематиката ...

Аз само бих допълнил колегата 2GOOD, че е добре да има ограничение за участие на фирми в раздела, но от "другия" форум не малко пъти съм срещал "единични" обяви, които се изпълняват по много пъти :), и върху това може да се помисли.....
georgebg

Мнениеот Странник » 26 Яну 2014, 20:51

obekt написа:Как пък започнахте да определяте и цената на хардуера в България не мога да разбера.
Спекула е вашето мнение за цената на тези карти.
Нека някой наистина си направи труда да звънне по доставчиците и да види има ли и колко струват.
Картите, за които говорим идват от официналния вносител за България. Пак няма да споменавам имена. Разследвайте, поканете Господари на Ефира и т.н. Тези карти се предлагат на търговците с точна дата и бройка заради това, че се изкупуват с капаро. Защо са толкова търсени пак Вие ще кажете.
Какво значи извиване на ръце ? Аз не се чувствам длъжен да купя всичко, което видя по обяви.
За кой път да кажа, че не работя това и ще пратя желаещите във фирма за продажба на компютри, за да си закупят картите. Няма да ми споменавате името или да казвате специален код на вратата. Мислех си, че правя услуга. Имам приятели, които си поръчваха подобни карти от Испания поради липсата им в България. Случайно разбрах на маса, че определена фирма ще получат от тези карти. Може и за цената да се пазарите предполагам. Хората сглобяват компютри и то доста и ще си ги продадат картите за 2 дни така като гледам и без да се чувстват длъжни на някой "отруден миньор".
Съжалявам, че изобщо писах в този форум. Отчаях се от липсата на интелект за пореден път.
Повече няма да чета и съм сигурен, че времето ми е по-ценно. Вие продължавайте да си подарявате мисловната дейност в безсмислени спорове.

Ей наглец кажи името на фирмата публично че да попитаме как стоят нещата по телефона лично,нали всичко е много коректно от игла да конец?
От името на кой и в качеството си на какъв тогава ти пускаш обява за продукция или внос на фирма?
Защо си мълчиш за фирмата?
Или пусто да не вземе някой да ви издъни далаверката?
Никой не говори фирмата на каква цена продава или си сглобява компютри,говорим за вас тарикати които криете и продавате стока под тезгяха именно за сметка на същата фирма чиито шефове бас държа че хабер си нямат за тази обява тук.

Хайде господин 8% ,кажи името на фирмата да си проверим сами кое как е - просто ни пращай там и не си губи скъпоценното време с нас!
Говорим за хиляди левове ,а не за 20 -30 лева нали?

Специлано за теб колега aclass ще повторя - свободна търговия и спекула са две различни неща - свободна търговия и конкуренция за справка виж амазон или е-bay.
Тук имаме СПЕКУЛА което значи че служители на фирмата Х без знанието на шефовете си укриват стока която предлагат с надценка от свое име във форума тук или на други места като продавалник.
Това е чиста СПЕКУЛА от частни лица за сметка на потенциални клиенти на същата спомената фирма Х чиито шефове хабер си нямат какво става.
Това е подсъдно според законите в България защото са накърнени интересите и добрия имидж на фирмата Х.
И повтарям отново специално за теб че форума става място за подобни обяви които стават все по-нагли от ден на ден.
От споменатата СПЕКУЛА страдаме всички защото не става въпрос за майка Тереза,а за реални пари които плащаме ние всички тук когато СПЕКУЛАТА стане стандарт и правило.
По рано споменах - не считам че този форум е място за подобни изяви и СПЕКУЛА.
Основната идея на форума е съвсем друга както и свободната търговия също е добре дошла...
Не съм против ако на Иван му останала една видеокарта и да я продаде на Петър -но нека все пак има и мярка за някои неща дори и в тази търговия.
По-горе споменахме с колегата ggeorgiev кое е спасението от СПЕКУЛАТА - пазарувайте от извора.
A който не му изнася че тук във форума СПЕКУЛА не се толерира - прав му път.
От СПЕКУЛАТА страдаме всички.
Аватар
Странник

Мнениеот obekt » 26 Яну 2014, 20:53

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebitel ... abotiat_v/
БСП предлага хипермаркетите да не работят в почивните дни.
...
Да се насърчи търговията в малките магазини за храни като се забрани на големите търговски вериги да работят в събота и неделя, предлагат депутати от БСП.

Моля, изтрийте ми акаунта, че не мога да се сдържа да не пиша.
obekt

Мнениеот obekt » 26 Яну 2014, 21:02

Странник написа:Ей наглец кажи името на фирмата публично че да попитаме как стоят нещата по телефона лично,нали всичко е много коректно от игла да конец?
От името на кой и в качеството си на какъв тогава ти пускаш обява за продукция или внос на фирма?

Имаш го на лични. Както бях написал и в обявата.
obekt

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко за BitcoinBG.eu