Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнения и препоръки за сайта

Модератор: Moderators

Одобрявате ли максимален таван при надценка в проценти по частни обяви във форума?

Да
20
32%
Не
35
56%
Друго мнение
7
11%

Общо гласове : 62

Re: Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнениеот Flex » 26 Яну 2014, 19:34

obekt написа:Революция! Спрете форума :), за да не забогатяват мръсните олигарси.
Споменатата обява е пусната от мен, а картите не са мои, така че не ми пука дали ще се продадат.
Ще си позволя да покажа и обратната страна. Проверете ми всички постове - те не са прекалено много. Преди време продадох на някой от форума 4 USB block еръптера за 80 лева общо при пазарна цена тогава 50 лева за брой. Устройства, които лично бях купил от Amazon за 40 евро бройката и използвах за копаене, докато не стана безсмислено с този капацитет. Защо тогава господина не се възпротиви, че ги продавам прекалено евтино и преча на неговата не знам каква вече там измислена кауза ?

Ех, ти продължаваш да не разбираш за какво стана цялата драма... цената няма значение в случая, просто твърде голямата надценка беше повода, а не причината. Причината е самата спекула - криенето на картите за да се дерат после хората. Като си си внесъл нещо тук и го продаваш, и на 500лв на бройка да ги беше пуснал тея еръптери най-много някой да каже "ееееее.." и толкова, това си е било напълно нормална продажба и си слагай каквито искаш цени, ти си извършил услугата за внос от англия и за това искаш да ти се плати. Тук ти си извършил "услугата" "скрих ви картите, огладняхте ли достатъчно за да ми дадете тея парички?". Под "ти" не разбирай ти лично, а цялата схемичка, в която стана учасник.
Последна промяна Flex на 26 Яну 2014, 19:39, променена общо 1 път
Flex

Мнениеот obekt » 26 Яну 2014, 19:38

Flex написа:
obekt написа:Революция! Спрете форума :), за да не забогатяват мръсните олигарси.
Споменатата обява е пусната от мен, а картите не са мои, така че не ми пука дали ще се продадат.
Ще си позволя да покажа и обратната страна. Проверете ми всички постове - те не са прекалено много. Преди време продадох на някой от форума 4 USB block еръптера за 80 лева общо при пазарна цена тогава 50 лева за брой. Устройства, които лично бях купил от Amazon за 40 евро бройката и използвах за копаене, докато не стана безсмислено с този капацитет. Защо тогава господина не се възпротиви, че ги продавам прекалено евтино и преча на неговата не знам каква вече там измислена кауза ?

Ех, ти продължаваш да не разбираш за какво стана цялата драма... цената няма значение в случая, просто твърде голямата надценка беше повода, а не причината. Причината е самата спекула - криенето на картите за да се дерат после хората. Като си си внесъл нещо тук и го продаваш, и на 500лв на бройка да ги беше пуснал тея еръптери най-много някой да каже "ееееее.." и толкова, това си е било напълно нормална продажба и си слагай каквито искаш цени

Поне надценката я знам. Точно 8%.
obekt

Мнениеот Странник » 26 Яну 2014, 19:38

Колега не бих те нарекъл вече защото ти видях постовете и освен търговия за друго не си писал...но си много нагъл меко казано.
Вземи уточни преди колко време си продал и каква е била трудността на BTC и господина как да се възпротиви като хабер си е нямал какво става и какво купува въобще...
Кой знае колко се е псувал за ''чудната'' ви сделка след това.
Аватар
Странник

Мнениеот 99ufo99 » 26 Яну 2014, 19:39

Flex написа:Не 99ufo99, не ни е такъв проблема. Откакто същестува гъбко, дори паста за зъби си поръчвам от англия - по-близо ми е гъбкото, отколкото супера...
Проблема е, че това е нагла спекула и да, може да се подмине, но трябва ли така? Измами по телефона - ми да не са си давали парите, игноре, държавата скапана - ми изнесете се като не ви харесва, пилешкото в карфур развалено - ми не си купувай пилешко и т.н., до такава неебателност ли я доакрахме? Не може ли за спорта поне да се пробваме да направим нещо, така, че да намалеят измамниците, спекулантите, продаващите ни развалени продукти?

Изхождайки от факта, че всеки от заинтересованите иска да придобие инструмент за сечене на пари ( най-образно казано ) въобще не може да се прави аналогия с телефонните измамници или фалшивите продукти които ни пробутват на цената на нормалните такива.
Аватар
99ufo99

Мнениеот Flex » 26 Яну 2014, 19:47

obekt написа:Поне надценката я знам. Точно 8%.

И 0.8% да беше... не рабираш ли, че няма значение това, а самото действие... ти изнудваш хората за тея 8%, това е проблема. От съвсем морална гледна точка не трябва да го правиш, но да кажем това ти качество не е развито, тогава варианта е каквто се случва - брожения срещу теб и подобни.
Flex

Мнениеот Flex » 26 Яну 2014, 19:51

99ufo99 написа:Изхождайки от факта, че всеки от заинтересованите иска да придобие инструмент за сечене на пари ( най-образно казано ) въобще не може да се прави аналогия с телефонните измамници или фалшивите продукти които ни пробутват на цената на нормалните такива.

Да, дадох примери на друг вид измами. В случая имаме спекула - мисълта ми е - трябва ли да подминаваме всички такива гадости, или поне да се пробваме да променим нещо. Няма проблем с конкуренцията, с лимитираните наличности, с високите цени, всичко това е нормално за търсене/предлагане. Хората, спекулиращи със ситиацията обаче не са.
Flex

Мнениеот 2GOOD » 26 Яну 2014, 19:57

Много интересна тема с добри мнения. Не съм я прочел цялата, но набързо ще изразя моето виждане над проблема.

Както сте забелязали, гневни коментари под някоя обява не трия - те помагат на евентуален купувач да разбере, че цената е много надута. От друга страна това е свободен пазар и няма как аз или който и да било тук да го регулира - след като търсенето е по-голямо от предлагането - цената е висока.

Мисля, че брой мнения за пускане на обява е добро начало - гласувам за 10 и седмица във форума.

Друга мярка, която можем да приложим е да забраним на фирми да си пускат обявите (като в един друг форум). Това даже е описано в правилата на раздела, но оставях подобни обяви с цел ако може някой колега да се възползва от евентуална добра оферта. Моля предложете конкретно допълнение към правилата за раздела и влиза в сила веднага :) Дали да е за фирми, или да се забрани продажбата на нови карти, но както става ако Иванчо си купи 4 карти и осъзнае, че захранването му не може с 4 и трябва да продаде 1-та !?

Това е набързо, сега се мятам да чета :)

Поздрави
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот 99ufo99 » 26 Яну 2014, 20:02

Flex написа:
99ufo99 написа:Изхождайки от факта, че всеки от заинтересованите иска да придобие инструмент за сечене на пари ( най-образно казано ) въобще не може да се прави аналогия с телефонните измамници или фалшивите продукти които ни пробутват на цената на нормалните такива.

Да, дадох примери на друг вид измами. В случая имаме спекула - мисълта ми е - трябва ли да подминаваме всички такива гадости, или поне да се пробваме да променим нещо. Няма проблем с конкуренцията, с лимитираните наличности, с високите цени, всичко това е нормално за търсене/предлагане. Хората, спекулиращи със ситиацията обаче не са.

Хората винаги ще спекулират, това движи всеобщия пазар като цяло, утопия е такава идея за налагане на рестрикции.

Нещата са пределно ясни и прости, след като ти, или аз, или Иван или Драган, има нещо, което Петкан иска да купи, и не може да го намери от никъде другаде за времето за което му трябва , то купува от там от където го има на цената на която го продават. Точка, кво му умувате толкоз ? И аз искам дъно Asrock H81 Pro BTC едишън на цената в http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813157471 , ама на, и там го няма !
Аватар
99ufo99

Мнениеот obekt » 26 Яну 2014, 20:08

Как пък започнахте да определяте и цената на хардуера в България не мога да разбера.
Спекула е вашето мнение за цената на тези карти.
Нека някой наистина си направи труда да звънне по доставчиците и да види има ли и колко струват.
Картите, за които говорим идват от официналния вносител за България. Пак няма да споменавам имена. Разследвайте, поканете Господари на Ефира и т.н. Тези карти се предлагат на търговците с точна дата и бройка заради това, че се изкупуват с капаро. Защо са толкова търсени пак Вие ще кажете.
Какво значи извиване на ръце ? Аз не се чувствам длъжен да купя всичко, което видя по обяви.
За кой път да кажа, че не работя това и ще пратя желаещите във фирма за продажба на компютри, за да си закупят картите. Няма да ми споменавате името или да казвате специален код на вратата. Мислех си, че правя услуга. Имам приятели, които си поръчваха подобни карти от Испания поради липсата им в България. Случайно разбрах на маса, че определена фирма ще получат от тези карти. Може и за цената да се пазарите предполагам. Хората сглобяват компютри и то доста и ще си ги продадат картите за 2 дни така като гледам и без да се чувстват длъжни на някой "отруден миньор".
Съжалявам, че изобщо писах в този форум. Отчаях се от липсата на интелект за пореден път.
Повече няма да чета и съм сигурен, че времето ми е по-ценно. Вие продължавайте да си подарявате мисловната дейност в безсмислени спорове.
obekt

Мнениеот ekrem » 26 Яну 2014, 20:09

спасението е следното:

1.администратор да одобрява всяка пусната обява преди да бъде видима на сайта(като в тъпия продавалник)
2.потребител с по малко от 50 поста и по нов от 30 дена няма право да пуска обява или какъвто и да е нов пост (нека четат старите писания има достатъчно написан материал и да питат в старите теми защото всеки ден гледам има все едни и същи дъвчени въпроси пуснати като нови теми)
Аватар
ekrem

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко за BitcoinBG.eu