Мнения и коментари относно раздела за Обяви

Мнения и препоръки за сайта

Модератор: Moderators

Re: Мнения и коментари относно раздела за Обяви

Мнениеот TradeBTC » 08 Мар 2014, 00:36

2GOOD написа:
marincho написа:
2GOOD написа:Като се замисля, обяви от сорта на продавам 20 нови, неразпечатани карти могат да бъдат изтривани, но трябва ясно да се формулира в правилата.

За пример: Купувал съм телефон от Щатите с единствената цел да го продам в България. Нов, неупотребяван телефон. Продавам го на цена която не може да се намери в България, но с тази продажба не правя услуга или нещо подобно, продавам го с цел печалба. Идеята ми е, че не е задължително, някой да е търговец и да се опитва да те прецака, продавайки ти нещо ново.

Според мен всеки трябва да е свободен да продава каквото намери за добре(предполагам само продукти свързани с крипто-валути), на каквато цена сметне за справедливо! Естествено без умишлено да вкарва в заблуждение потенциалните си купувачи. Коректно да е описан въпросния продукт, състояние, цена, начин на плащане и прочие.

Да поясня само, че аз нито купувам, нито продавам ASIC, нито пък имам намерение да го правя, но според мен да правиш финансов план, ROI и прочие на купувача е нелепо. От друга страна ако на продавача му се занимава и го направи въпреки, че не е задължително условие, това ще е само в негов плюс(като задължително не трябва да манипулира данните), така ще изпъкне пред конкуренцията, и ще си продаде продукта.
TradeBTC

Мнениеот flavius » 08 Мар 2014, 14:37

2GOOD написа:... но когато някой продава устройство на цена 5 койна при положение, че то няма как да изкара повече от 3 койна през целия си живот ми се вижда несправедливо. Просто не виждам причина тази информация да не се споделя с потребителите. Тук е имало и обяви на приемлива цена за биткойн ASIC оборудване и нещата са се продавали сравнително бързо. Затова раздела трябва да остане, както и не мисля че е редно да налагаме каквато и да е регулация на цените в него, просто за момента всеки е свободен да ги коментира, пак казвам без излишен спам - кратко ясно и точно в един пост.

Точно казано!

Относно сравненията с ибей, продавалник и KNC не знам какво да кажа... безсмислен спор. Какво общо имат с форума тук, може би KNC са пускали обява ТУК, че продават устройства? Който откъдето иска да купува каквото прецени, но когато дойде тук според мен е добре да получи съвет, разяснения и едентуално добра сделка в крайна сметка това е биткойн общност не пазар.
flavius

Re: Продавам 4 броя Sapphire R9 290 Tri-x

Мнениеот Spoon.Net » 16 Мар 2014, 15:07

2GOOD написа:@Странник, Съгласен съм с някой неща от поста ти (по-горние) как се създава дефицит и т.н., но това ние няма как да контролираме. примера с фенерчето на HTC-то беше по повод другия случай с "проблемна" карта, която ти спомена тук. Веднага отговарям на въпроса, ако има проблем с телефона и Екрем (използвам него понеже се занимава с мобилни телефони и части за тях) ми е дал гаранционна карта, то най-вероятно на тази карта ще пише мост. Е аз се обаждам на гаранционния сервиз и си върша работата. Разбира се ако на гаранционната карта пише Екрем Мобайл или каквото и да е там ще се свържа с него. Това което се опитвам да кажа, е че не е правилно да се изисква гаранция от съфорумец при положение, че има такава от официален представител.

Когато купувам продукт с гаранция, било то нов или втора употреба аз изисквам от продавача гаранционна карта, дали ще е екрем, виваком, техномаркет или Странник няма значение.

Така още веднъж сори за спама в темата на продавача, но явно е неизбежно.

Нека ако някой мисли, че забраняването на масови продажби на нови карти е належащо, да формулира промени в правилата за раздела и да ги предложи за гласуване в отделна за това тема !!!

2good .... знаеш ли защо със странника /макар да смятам че със случката с 290-тката не е прав/ си говорите на различни езици ? отговора се крие в червения надпис който си написал. Ако един продукт се продава ЧИСТО НОВ една обява би изглеждала така :

Фирма Далавера ООД със седалище София продава видео карта Sapphire 290 trix на цена от 900лв за брой

в този случай ако Драган Цветанов от село Байлово си купи въпросната карта има всички законни основания да си търси правата ако има някакви забележки към картата.

Какво на практика се случва във форума :

ПОТРЕБИТЕЛ golqmchep продава "чисто нова карта" която е копала само 2 седмици и е все още с найлоните !! Гаранция има ама е на името на Нострадим Ходжа и я обслужва ГОЛЯМА българска фирма. коя е тая фирма и дали ще ти признае гаранцията са подробности.

тука обаче кво се получава. golqmchep продава картата на потребител mladmerindjei. младия милионер знае че като я вземе и пусне тя ще му носи по 365 бтц на месец, защото това е "нормалното" след като картата се наклока на прага на смъртта. да ама картата е ялова и не копае такааа. и при положение че е взета от човек който по абсолютно никакъв начин няма как да докаже че не е знаел за "проблема" на картата ... въпросния човек го отнася, защото хем продава като потребител с всичките позитивни неща от това, хем продава като търговец с избягване на всичките негативни неща от това. това драги ми съфорумници е проблема. аз тука един не видях да напише Фирма еди си коя продава еди си какво. Та не виждам защо да се забранява продажбата на НОВИ КАРТИ във форума при положение че тук нови карти от фирма Х със седалище У и булстат С НЯМА !! поздрави.
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Re: Продавам 4 броя Sapphire R9 290 Tri-x

Мнениеот Hristo » 16 Мар 2014, 16:15

Spoon.Net написа:2good .... знаеш ли защо със странника /макар да смятам че със случката с 290-тката не е прав/ си говорите на различни езици ? отговора се крие в червения надпис който си написал. Ако един продукт се продава ЧИСТО НОВ една обява би изглеждала така :

Фирма Далавера ООД със седалище София продава видео карта Sapphire 290 trix на цена от 900лв за брой

в този случай ако Драган Цветанов от село Байлово си купи въпросната карта има всички законни основания да си търси правата ако има някакви забележки към картата.

Какво на практика се случва във форума :

ПОТРЕБИТЕЛ golqmchep продава "чисто нова карта" която е копала само 2 седмици и е все още с найлоните !! Гаранция има ама е на името на Нострадим Ходжа и я обслужва ГОЛЯМА българска фирма. коя е тая фирма и дали ще ти признае гаранцията са подробности.

тука обаче кво се получава. golqmchep продава картата на потребител mladmerindjei. младия милионер знае че като я вземе и пусне тя ще му носи по 365 бтц на месец, защото това е "нормалното" след като картата се наклока на прага на смъртта. да ама картата е ялова и не копае такааа. и при положение че е взета от човек който по абсолютно никакъв начин няма как да докаже че не е знаел за "проблема" на картата ... въпросния човек го отнася, защото хем продава като потребител с всичките позитивни неща от това, хем продава като търговец с избягване на всичките негативни неща от това. това драги ми съфорумници е проблема. аз тука един не видях да напише Фирма еди си коя продава еди си какво. Та не виждам защо да се забранява продажбата на НОВИ КАРТИ във форума при положение че тук нови карти от фирма Х със седалище У и булстат С НЯМА !! поздрави.

:clap: :clap: :clap:
Gigabyte GA-990FXA-D3, OctalCore AMD FX-8350@4100 MHz, RadeonHD 7950 3GB GDDR5,
2x4GB GeIL DDR3@2666 MHz DUAL CHANNEL,ASUS XONAR DX PCI EXPRESS 7.1 AUDIO,
Storage: 1x60GB Corsair Force 3 SSD,1x500GB,1x1500GB,600W FortronPSU, 600W UPS
Аватар
Hristo

Re: Предложение : Страник модератор на търговския раздел

Мнениеот marincho » 17 Мар 2014, 22:57

2GOOD, понеже заключи онази тема, в която искаше предложение за промяна в правилата, касаещо търгашите.

Код за потвърждение: Избери целия код
Точка х "Обявите от прекупвачи в този форум са забранени[b]![/b]"

Всеки тук може да прецени, за кои точно обяви става дума, та дефиниция не е нужна.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот vmuser » 17 Мар 2014, 23:26

Ще е хубаво да се дефинира малко повече горе-споменатата точка. Какво е прекупвач, как се разпознава и определя една такава обява. Ако съм взел примерно 3 захранвания, защото са налични сега и искам да правя машини, но за 2 от тях ми с бавят картите и в крайна сметка не станат нещата и оставам с 2 захранвания бонус, тогава аз не съм прекупвач, ако искам да ги продам, тъй като са чисто нови и на мен не са ми нужни.
Цената ли ще определи дали съм прекупвач? Касовата бележка/фактурата ли ще потвърди пред форума, че не искам да печеля на чужд гръб?
Просто давам пример, тъй като на всеки може да се случи да му остане по нещо ново, което да не му трябва след време, особено, когато купуваме в количество и не винаги ни се получават нещата, както на нас ни се иска.
Аватар
vmuser

Мнениеот aclass » 17 Мар 2014, 23:32

това Странник ще го определя :) по негово усмотрение
майтапа на страна .. да, така е ... няма как със сигурност да се каже какво е... да речем че съм поръчал 10 карти за приятел/клиент или дори за себе си ... ама работата се разваля или се отказвам от тях, а дори и да преценя, че тези карти вече не ми е изгодно да копат... и искам да ги продам... сега аз прекупвач ли съм, търгаш ли съм или какво?
или съм си пуснал поръчка за 100 екстендъра само за да спечеля от продажбата им ... сега в коя категория попадам
aclass

Мнениеот rombeca » 17 Мар 2014, 23:45

Малко размисли и страсти по темата.
Пазара трябва да се регулира сам.
Питайте Влади Въргала: "Докато има балъци, ще има и тарикати."
В смисъл - щом сульо и пульо са видели "далавеката с копането", и са решили да си набутат парите, никой не може да ги спре.
От друга страна - щом сульо и пульо си научат урока, търгашите сами ще свалят цените.

Оня идиот - премиер навремето разправяше: "За бога братя, не купувайте."

И те така. Ако видиш, че нещо не ти е изгодно - не купуваш. Продавача сам ще свали цената. Ако не я свали... да си копа там или да си вари на чорба хардуера, ако иска.

П.П. Ако на някой не е ясно - аз лично нищо не продавам. Нито тука, нито където и да е било. Само купувам - ако ми е изгодно.
rombeca

Re: Предложение : Страник модератор на търговския раздел

Мнениеот vellen » 18 Мар 2014, 00:04

Предлагам раздела търговия да се раздели на 2:
1. Verified (moderated) marketplace - само за точни хора, които си държат на думата и не (се опитват) да прецакат никого;
2. Unverified marketplace - за всички останали, но с ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ескроу от форума.
Такова разделение работи много добре на някои известни форуми, и мисля че и тук ще спаси много новаци.
И ако на някой не му изнасят правилата, да бяга в продавалника да се надхитрява с незапознатите хора.
vellen

Мнениеот vmuser » 18 Мар 2014, 00:10

Класифицирането на съфорумци в точка 1 може да се окаже по-трудно отколкото изглежда. Не заради друго, ами всеки е със собствено мнение и нали знаеш - ама той е там, аз не съм там; или пък той е там, ама изигра еди-кой-си - и после спорове дали някой изиграл друг или не.
И на кой въобще ще му се занимава да бъде ескроу, трябва да има и комисионни, става дълга и широка - ако дадеш по-конкретни случаи и ситуации, в които всичко това е работело, ще е много полезно
Аватар
vmuser

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко за BitcoinBG.eu