2GOOD написа:@Странник, Съгласен съм с някой неща от поста ти (по-горние) как се създава дефицит и т.н., но това ние няма как да контролираме. примера с фенерчето на HTC-то беше по повод другия случай с "проблемна" карта, която ти спомена тук. Веднага отговарям на въпроса, ако има проблем с телефона и Екрем (използвам него понеже се занимава с мобилни телефони и части за тях) ми е дал гаранционна карта, то най-вероятно на тази карта ще пише мост. Е аз се обаждам на гаранционния сервиз и си върша работата. Разбира се ако на гаранционната карта пише Екрем Мобайл или каквото и да е там ще се свържа с него. Това което се опитвам да кажа, е че не е правилно да се изисква гаранция от съфорумец при положение, че има такава от официален представител.
Когато купувам продукт с гаранция, било то нов или втора употреба аз изисквам от продавача гаранционна карта, дали ще е екрем, виваком, техномаркет или Странник няма значение.
Така още веднъж сори за спама в темата на продавача, но явно е неизбежно.
Нека ако някой мисли, че забраняването на масови продажби на нови карти е належащо, да формулира промени в правилата за раздела и да ги предложи за гласуване в отделна за това тема !!!
2good .... знаеш ли защо със странника /макар да смятам че със случката с 290-тката не е прав/ си говорите на различни езици ? отговора се крие в червения надпис който си написал. Ако един продукт се продава ЧИСТО НОВ една обява би изглеждала така :
Фирма Далавера ООД със седалище София продава видео карта Sapphire 290 trix на цена от 900лв за брой
в този случай ако Драган Цветанов от село Байлово си купи въпросната карта има всички законни основания да си търси правата ако има някакви забележки към картата.
Какво на практика се случва във форума :
ПОТРЕБИТЕЛ golqmchep продава "чисто нова карта" която е копала само 2 седмици и е все още с найлоните !! Гаранция има ама е на името на Нострадим Ходжа и я обслужва ГОЛЯМА българска фирма. коя е тая фирма и дали ще ти признае гаранцията са подробности.
тука обаче кво се получава. golqmchep продава картата на потребител mladmerindjei. младия милионер знае че като я вземе и пусне тя ще му носи по 365 бтц на месец, защото това е "нормалното" след като картата се наклока на прага на смъртта. да ама картата е ялова и не копае такааа. и при положение че е взета от човек който по абсолютно никакъв начин няма как да докаже че не е знаел за "проблема" на картата ... въпросния човек го отнася, защото хем продава като потребител с всичките позитивни неща от това, хем продава като търговец с избягване на всичките негативни неща от това. това драги ми съфорумници е проблема. аз тука един не видях да напише Фирма еди си коя продава еди си какво. Та не виждам защо да се забранява продажбата на НОВИ КАРТИ във форума при положение че тук нови карти от фирма Х със седалище У и булстат С НЯМА !! поздрави.