Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнения и препоръки за сайта

Модератор: Moderators

Одобрявате ли максимален таван при надценка в проценти по частни обяви във форума?

Да
20
32%
Не
35
56%
Друго мнение
7
11%

Общо гласове : 62

Re: Гласуване за максимален таван при надценки по обяви

Мнениеот georgebg » 26 Яну 2014, 19:04

какво значение има дали някой крие под тезгяха или не , колко карти купува и държи с цел, според вас обявеното - "спекула" ... на първия проблем му е началник, собственик и т.н. т.е. не е мой проблем, на втория проблем му е дали ще реализира стоката и дали ще спечели и т.н. пак не е мой проблем.
Имах захранване , нямах карти - поръчах си от Германия и си реших проблема, после ми дойдоха карти, нямах захранвания - сийсониците 1250 , разбрах че гърмели с 4 290-ки след известен стоически героизъм .. е намерих си 1600W захранвания и съм още по-доволен, ей я европа, нещата си пристигат прилично, хората са точни , цените са несравними с тукашните - какъв е проблема ?
georgebg

Мнениеот Странник » 26 Яну 2014, 19:06

aclass написа:игнорирай търговците, напиши си мнението в обявата им и си готов... погледни темата за 290 Tri-X за примерен текст

Правил съм го преди време и ми беше казано че преча на бизнеса и поста ми беше изтрит...
Аватар
Странник

Мнениеот cnerd » 26 Яну 2014, 19:06

99ufo99 написа:Пазара на тази техника а и не само, не е толкова тесен, че да се побере в рамките на този форум, това първо, второ, всеки който търси нещо и не го устройва цената, може да си го търси и другаде.

Цената е такава, на каквато има клиент да плати. В условия на дефицит, винаги цените са нагоре.. така е и за всяко едно нещо .

Според мен това е всичко, което трябва да се каже в тази тема и във всички други теми в този раздел. Въпреки това, аз ще допълня.

Чета всички теми в секцията Обяви, до сега не съм коментирал цената на нито една от тях, просто защото не го намирам за нужно. Ако някой продава неработеща HD 5870, без гаранция за 1000 лева и има някой друг, който иска да я купи на същата цена, кой съм аз, че да казвам кое колко трябва да струва и кой колко трябва да плати.

Ако наистина искате да правите революции в секция Обяви, коментирайте обявите, които противоречат на правилата, нямат телефон за връзка, нямат снимки, липсва достатъчно добро обеснение или изглеждат като измама, има повече от достатъчно такива на лице.
За всичко останало си има секция "честни/нечестни" търговци, в която всякакви коментари се приемат.
cnerd

Мнениеот 99ufo99 » 26 Яну 2014, 19:10

Flex написа:Хора, карти се вкарват на по бройки, не говорим за 100к изобщо, а за по-малко от 20 карти на магазин. Аз съм точно купувач в момента, и не е само в бг такава ситуацията. И не говорим за 1 човек спекулант за цяла българия също. И за пореден път: продажбата на койни на каквато и да е цена НЕ е спекула. Мост.бг да продава карти ако ще и на 1000 - не е спекула, няколко обаче, в повечето случаи с участие на приятелчета из фирмите да скрият под дюшека картите, докато всичко няма налична нито една и после да ги продават с надценка - е това е спекула.
Много често подобни неща се случват с билетите за концерти например. Ако щат организаторите да го продават и на 1000лв, но тези, които ги изкупуват първите 2 секунди онлайн и после ги продават с 50% надценка, те са спекуланти.

Не съм съгласен с примера за концерта, щото, след като концерта свърши, със "стисканите" билети може си направиш един хубав пионерски огън ;)

Има случаи когато човек е съгласен за плати почти всяка цена , когато иска да придобие нещо ... така че, всеки си решава сам. И аз съм плащал по 500 лв за 5870 - от Германия щото познайте .. нямаше никъде .. но като исках да имам такава производителна карта.. платих, и си струваше всяка стотинка.
Аватар
99ufo99

Мнениеот Странник » 26 Яну 2014, 19:15

georgebg написа:какво значение има дали някой крие под тезгяха или не , колко карти купува и държи с цел, според вас обявеното - "спекула" ... на първия проблем му е началник, собственик и т.н. т.е. не е мой проблем, на втория проблем му е дали ще реализира стоката и дали ще спечели и т.н. пак не е мой проблем.
Имах захранване , нямах карти - поръчах си от Германия и си реших проблема, после ми дойдоха карти, нямах захранвания - сийсониците 1250 , разбрах че гърмели с 4 290-ки след известен стоически героизъм .. е намерих си 1600W захранвания и съм още по-доволен, ей я европа, нещата си пристигат прилично, хората са точни , цените са несравними с тукашните - какъв е проблема ?

Проблема е и си остава че този форум става място за спекулативни обяви- с две думи това е.
Също като теб и аз си реших проблема с поръчка от Германия и в бъдеще смятам да правя същото.
До момента ясно се вижда според резултатите от гласуването че ''търговците'' са повече от копачите.
Форума не е вече това за което беше създаден и се обръща на чиста проба клонинг на продавалник и нищо повече.
Аватар
Странник

Мнениеот 99ufo99 » 26 Яну 2014, 19:18

georgebg написа:какво значение има дали някой крие под тезгяха или не , колко карти купува и държи с цел, според вас обявеното - "спекула" ... на първия проблем му е началник, собственик и т.н. т.е. не е мой проблем, на втория проблем му е дали ще реализира стоката и дали ще спечели и т.н. пак не е мой проблем.

Проблема им колега е, ( без да обиждам никой ) , че масово от новоизлюпените нев-уейв копачи не чуват Немски или ЕЙнглЙски .. и нимогат сЪ оправи по чуждите витрини, ама после щът и гаранция да им обслужваш.

Вярно е, от Германия съм поръчвал кашони с карти, всичко винаги е било точно, и не ти пращат дефектни боклуци, за информация, без да споменавам коя е фирмата от БГ от 1н бокс ( 20 бр. ) карти , 2 си бяха мъртви в кашоните. Едната вече е 20 дена рекламация .. още си я чакам, неработила нито 1 сек. .. ще ма прощавате, ама ПИКАЯ им на такава гаранция !
Аватар
99ufo99

Мнениеот 99ufo99 » 26 Яну 2014, 19:23

Странник написа:

Проблема е и си остава че този форум става място за спекулативни обяви- с две думи това е.
Също като теб и аз си реших проблема с поръчка от Германия и в бъдеще смятам да правя същото.
До момента ясно се вижда според резултатите от гласуването че ''търговците'' са повече от копачите.
Форума не е вече това за което беше създаден и се обръща на чиста проба клонинг на продавалник и нищо повече.

Много се впрягаш, чак като продавалника не е, ( поне по регистрирани потребители и посетители ) .. ама ако стане, няма да навреди.
Що се хабите за нероден Иванчо ??? Дебеловрата-та батка, като има бол пари, що да не си купи карта с + 200 лв в цената ??? като му толкоз акъла.. да плаща .. човека иска нещата да се случват веднага, експресна поръчка .. затова и плаща + в цената. Като иска по-тънко, чака. Това е .. пазар..

Конкретно темата става като онази за декларирането на доходите :) :) Мислите или се правите на Майка Тереза в Биткойн индустрията :) айде нема нужда.
Аватар
99ufo99

Мнениеот obekt » 26 Яну 2014, 19:25

Революция! Спрете форума :), за да не забогатяват мръсните олигарси.
Споменатата обява е пусната от мен, а картите не са мои, така че не ми пука дали ще се продадат.
Ще си позволя да покажа и обратната страна. Проверете ми всички постове - те не са прекалено много. Преди време продадох на някой от форума 4 USB block еръптера за 80 лева общо при пазарна цена тогава 50 лева за брой. Устройства, които лично бях купил от Amazon за 40 евро бройката и използвах за копаене, докато не стана безсмислено с този капацитет. Защо тогава господина не се възпротиви, че ги продавам прекалено евтино и преча на неговата не знам каква вече там измислена кауза ?
obekt

Мнениеот Flex » 26 Яну 2014, 19:30

Не 99ufo99, не ни е такъв проблема. Откакто същестува гъбко, дори паста за зъби си поръчвам от англия - по-близо ми е гъбкото, отколкото супера...
Проблема е, че това е нагла спекула и да, може да се подмине, но трябва ли така? Измами по телефона - ми да не са си давали парите, игноре, държавата скапана - ми изнесете се като не ви харесва, пилешкото в карфур развалено - ми не си купувай пилешко и т.н., до такава неебателност ли я доакрахме? Не може ли за спорта поне да се пробваме да направим нещо, така, че да намалеят измамниците, спекулантите, продаващите ни развалени продукти?
Flex

Мнениеот Странник » 26 Яну 2014, 19:33

Няма да навреди казваш а?
Няма да е зле админа да остави само раздел обяви и точка - какво има друго да се каже освен да си говорим за далаверката?
И който е толкова наивен да мисли че спекулата не го засяга - много се лъже - удря го право в джоба.
Никой не говори да бъде Майка Тереза ,говорим пак за пари все пак.
Явно доста мазохисти има тук и им харесва да ги гърбят яко с по 100 че и повече лева отгоре .
Или явно доста търговци има вече тука.- много повече от копачите.
В най-скоро време мисля да помоля админа да ми изтрие регистрацията тук...
Айде със здраве си останете - в скоро време тук само обяви ще има и нищо друго ново.
Аватар
Странник

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко за BitcoinBG.eu