Мнения и коментари относно раздела за Обяви

Мнения и препоръки за сайта

Модератор: Moderators

Re: Мнения и коментари относно раздела за Обяви

Мнениеот CYPER » 06 Мар 2014, 19:04

Странник написа:
flavius написа:Предлагам при продаване за хардуер за копане на каквото и да е било, задължително да се прави сметка колко би изкарал дадения хардуер за 4-5 месеца напред, за да се създаде усещане у незапознат купувач какво купува и за колко! Разбира се, че няма да бъде абсолютно точно изчисление, но може да се вземе под внимание средното повишение на трудността от последните 4-5 месеца и да се направи относително близка прогноза. Идеята ми е да няма: продавам нещо, което би изкарало парите си наполовина или ако има такава обява, то купувачът да е наясно с това.

Подкрепям мнението напълно!

Персонално до CYPER !
Колега все повече ми падаш в очите при положение че съм чел твои технически коментари миналата година когато започвах.
И други хора ти го казват и аз ще го спомена също - надменно гледаш на всички.
Та на въпроса - а ако не си избие парите до така наречения таван купувача - продавача дали ще му върне разликата?
И преди ти го казах и пак ще ти го повторя че май се налага:
Тук не е Англия и хората се трепят по улиците за 20 лева вече.
Основната идея всъщност ако още не си го схванал че тук е форум,а не е-bay или продавалник.
Който не му харесва да си продава стоката на друго място.
Който ще продава тук с оферти тип чист обир - няма да го бъде и ще коментирам както ми харесва и колкото ми харесва.
Мошениците нямат място тук с две думи.
От друга страна като оставим празните ви приказки - не казвате нищо съществено защото има няколко основни факта.
-брои се суха пара
-трудността расте
-цената на BTC никой не може да предвиди накъде ще отиде -нито купувача,нито продавача за да се гарантира каквото и да е.
Така че не ми говорете празни приказки стил ала -бала ами кажете нещо по същество като факт с който да докажете че горните факти не са истина.
Затова е крайно наложително админа да вземе пряко отношение и да се подкрепя феърплей в този форум.
Всякакви опити за такъв чист обир като обявата за Jupiter да бъдат санкционирани по преценка на админа и модератори.
Само така ще има коректност и ред в раздела купувам/продавам.Иначе всичко все повече прилича на сбирщина типове със съмнителни цели в този форум.
Пак ще го повторя за неразбралите за пореден път - не съм против търговията,нито завиждам на някого.
Няма нищо по хубаво от феърплей и взаимно изгодна търговия в която да се развиват истински бизнес отношения с
бъдеще.
Който още не го е разбрал това толкова по зле за него.

И аз едно време броих суха пара вместо да купя 60 койна директно и на всичко отгоре чаках да получа това, за което съм платил.
Къде беше тогава да ми кажеш как шведите ме набутват и как си е чист обир?
И като си такъв голям закрилник на новобранците що не те виждам да роптаеш из темите на Марто, който продава 24GH/s за 190 евро, което като цена е още по-зле?
Последна промяна CYPER на 06 Мар 2014, 19:13, променена общо 1 път
CYPER

Мнениеот Chris__ » 06 Мар 2014, 19:05

marincho написа:Без търговци във форума.
Не знам, на НАП ли трябва да давам темите, за да проверят тия чаркове дето са "на склад"(цитирам една особено нагла обява).

Дай ги на операта... :)
Chris__

Мнениеот Странник » 06 Мар 2014, 21:13

CYPER или се вдетиняваш или направо ставаш смешен.
Откъде да зная аз или който да е друг какво ще правиш,
купуваш или не.Да си идвал да ме попиташ или да коментираме случайно?
Така че бъди така добър да не се вдетиняваш в случая с очевидни неща.
Отделен е въпроса че ако ми говориш за KNC ( шведите?) нямам как и какво да коментирам
освен това което виждам.А именно че ценообразуването им е повече от атрактивно по всеки
смисъл.Вече само потребители които са имали работа с тях могат да кажат с факти кой с какво
е бил набутан.В случая аз не мога да кажа каквото и да е след като не съм купувал нищо от тях.

Марто за разлика от търговците е производител и нямам основания да му предявя претенции.
Като не ми харесва неговата цена си търся друг и това е.
Ти пазарил ли си се с KNC за нова стока и продукт?
За нов автомобил в магазина няма как да се пазариш също нали?
Но след 2 г. ако се продава в автокъща мога да се пазаря.
Както и да го въртиш или сучеш - това е всичко друго но не и
почтена търговия и коректен бизнес.
И въобще не си обективен в случая.
Още не си коментирал трите прости факта които споменах по горе
след като си такъв защитник на ''почтената свободна търговия'' .
Няма как да кажеш на черното бяло.
Аватар
Странник

Мнениеот CYPER » 06 Мар 2014, 22:04

Да разбирам, че понеже копачките на Марто са нови то за теб е приемливо да са с по-висока цена за GH/s, но когато дадена копачка вече е ползвана е просто немислимо да струва толкова?
Само да напомня, че говорим за ASIC копачка, а не за автомобил. Разликата е, че при първото няма промяна в свойството да извършва това, за което е купено - от първия до последния ден прави едно и също нещо без промяна в качеството.

А в края на краищата цените са такива, каквито позволява пазара. Аз и затова не продавам тук - пазарът е прекалено тесен, а "специалистите" са прекалени заети да защитават новобранците, вместо да изкарат някой лев.
CYPER

Мнениеот Странник » 06 Мар 2014, 22:29

Специално защо купувам или не копачки от Марто няма нищо общо с логиката на търгашите тук,нито с това
колко пари излиза на гигахаш.Съвсем други мотиви ме движат.
CYPER защо се правиш на приятно разсеян ?Какво общо има какво прави копачката и как го прави с това
че трудността се покачва?Споменах автомобила като пример за ценообразуване.
На идиоти ли ще се правим още?
Ти ще си купиш ли тази копачка на тази цена като си много голям защитник на ''честните почтени търговци'' ?
Бъди така любезен и коментирай каква цена ти даваш за тази копачка от обявата ако си купувач.
Някой леФ се изкарва и с почтена търговия и работа,а не с откровен обир каквато е тази обява.
Аватар
Странник

Мнениеот CYPER » 07 Мар 2014, 00:11

Странник написа:Специално защо купувам или не копачки от Марто няма нищо общо с логиката на търгашите тук,нито с това
колко пари излиза на гигахаш.Съвсем други мотиви ме движат.
CYPER защо се правиш на приятно разсеян ?Какво общо има какво прави копачката и как го прави с това
че трудността се покачва?Споменах автомобила като пример за ценообразуване.
На идиоти ли ще се правим още?
Ти ще си купиш ли тази копачка на тази цена като си много голям защитник на ''честните почтени търговци'' ?
Бъди така любезен и коментирай каква цена ти даваш за тази копачка от обявата ако си купувач.
Някой леФ се изкарва и с почтена търговия и работа,а не с откровен обир каквато е тази обява.

Аз дотук разбрах, че мотивите ти са: Да не набутваме новобранците.
Последно копачките на Марто толерираш ли ги? Може ли новобранец да си ги купи и ще го защитиш ли?

Голям си алтруист ей, пък аз "обирам" невинните хора по Ebay и много ми е гадно ще знаеш :lol:
CYPER

Мнениеот 2GOOD » 07 Мар 2014, 00:25

Вижте, Българите имаме поговрки за почти всичко, включително и за ситуацията в момента:

Не е луд този, който яде баницата!

Но тук сме форум и сме се събрали да си помагаме, поне аз с такова впечатление съм останал :)

Моето мнение съм го казвал много пъти включително в тази тема...
1. Свободен пазар, всеки има право да продава каквото си иска (стига да е легално) на избрана от него цена.
2. Свободен форум, всеки има право да изразява мение по теми публикувани в него, спазвайки добрия тон и уважение към другите участници в дискусията.

Да, някой беше казал, че информацията е пари и да когато аз инвестирах в ASIC нямаше кой да каже какво ще стане, просто защото никой не знаеше това, но когато някой продава устройство на цена 5 койна при положение, че то няма как да изкара повече от 3 койна през целия си живот ми се вижда несправедливо. Просто не виждам причина тази информация да не се споделя с потребителите. Тук е имало и обяви на приемлива цена за биткойн ASIC оборудване и нещата са се продавали сравнително бързо. Затова раздела трябва да остане, както и не мисля че е редно да налагаме каквато и да е регулация на цените в него, просто за момента всеки е свободен да ги коментира, пак казвам без излишен спам - кратко ясно и точно в един пост.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Странник » 07 Мар 2014, 01:35

CYPER написа:.......

Аз дотук разбрах, че мотивите ти са: Да не набутваме новобранците.
Последно копачките на Марто толерираш ли ги? Може ли новобранец да си ги купи и ще го защитиш ли?

Голям си алтруист ей, пък аз "обирам" невинните хора по Ebay и много ми е гадно ще знаеш :lol:

Разбрал си само половината,но другата част твърдо ти убягва и даже едва ли се досещаш дори .
Явно съм те надценил.
Или пък тия проценти и леФ отгоре съвсем са ти притъпили доста качества?
Какво може или не може да си купи един новобранец си е негова работа,както казваш ти - целия интернет е публично
достояние.
Написал съм тема точно по този въпрос и всеки да си прави сметката.
Нека пак да припомня за неразбралите - тук е форум за копачи ,а не продавалник или е-bay.
Най -добре се смее този който се смее накрая. :mrgreen:
Аватар
Странник

Мнениеот marincho » 07 Мар 2014, 02:51

2GOOD написа:1. Свободен пазар, всеки има право да продава каквото си иска (стига да е легално) на избрана от него цена.

Нали знаеш, че тези дето продават "нови, неразпечатани", и тия дето имат "на склад", са 100% нелегални и не плащат данъци? А такъв вид търговия, подлежи на облагане, според българските закони.
Щото, едно е аз да ти продам на леля двата чифта стари цървули, а съвсем друго е да купя два кашона нови и да ги пусна с х% надценка.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот 2GOOD » 07 Мар 2014, 03:15

marincho написа:
2GOOD написа:1. Свободен пазар, всеки има право да продава каквото си иска (стига да е легално) на избрана от него цена.

Нали знаеш, че тези дето продават "нови, неразпечатани", и тия дето имат "на склад", са 100% нелегални и не плащат данъци? А такъв вид търговия, подлежи на облагане, според българските закони.
Щото, едно е аз да ти продам на леля двата чифта стари цървули, а съвсем друго е да купя два кашона нови и да ги пусна с х% надценка.

Всеки сам си носи отговорност за действията, ние няма как да знаем дали някой си плаща данъците, дали издава фактура и т.н. До колко си спомням даже имаше компютърна фирма с обява тук, които си правеха безплатна реклама, но след като това може да е от полза за потребителите на този форум не виждам проблем, а дали фирмата е изрядна не мога да кажа.

Като цяло разбирам какво имаш в предвид, може би трябва да въведем правило за забрана на системна търговия или нещо подобно, но как ще определим кое е системна и въобще има ли нужда от това.

Моят пост беше повече насочен към копачи продаващи техните си употребявани устройства. Но пък да забраним да се продават НОВИ продукти също е глупаво, примерно аз мога да ги си закупя захранване и след 3дни да реша, че не ми трябва...

П.С.
===
Като се замисля, обяви от сорта на продавам 20 нови, неразпечатани карти могат да бъдат изтривани, но трябва ясно да се формулира в правилата.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко за BitcoinBG.eu