Мнения и коментари относно раздела за Обяви

Мнения и препоръки за сайта

Модератор: Moderators

Re: Мнения и коментари относно раздела за Обяви

Мнениеот dobo79 » 24 Фев 2014, 18:56

marincho написа:Без търговци във форума.

Защо?
Когато се нуждая от миньорски хардуер,форума е първото място което посещавам.
Аватар
dobo79

Мнениеот dobo79 » 24 Фев 2014, 19:01

2GOOD написа: Моето лично такова, е че пазара е свободен, но освен това и словото е свободно ;)

Аз съм на същото мнение.
Аватар
dobo79

Мнениеот liminat » 24 Фев 2014, 19:28

С нашата помощ може да попречим на някой човечец да купи ръждива копачка за /примерно/ 2000 лв, да си изкопае 0,66 биткойна и да ги продаде някой слънчев ден при курс /примерно/ 88000 евро/биткоин. В това занятие нищо не е такова, каквото изглежда.
Тогава ще си каже човека "ей, добре, че беше оня пич да ме вкара в играта, не бях вземал апартамент досега за 2000 лв. и малко ток".
Последна промяна liminat на 24 Фев 2014, 20:40, променена общо 1 път
liminat

Мнениеот cnerd » 24 Фев 2014, 19:49

dobo79 написа:

Защо?

тука само да не стават грешки, аз мисля, че Маринчо има предвид всички регистрирани по ДДС :)
cnerd

Мнениеот marincho » 24 Фев 2014, 23:08

dobo79 написа:

Защо?

Тук излъга доста сериозно. Май първо посещаваш https://bitcointalk.org/index.php?board=137.0 , то пак е форума, но все пак...
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Re: Продавам KNC Jupiter Bitcoin Miner Ноемвриски 675 Gh/s

Мнениеот vmuser » 06 Мар 2014, 13:44

Аз пак ще кажа, нека хората предлагат, каквото имат да предлагат и за колкото пари смятат, че е разумно да поискат. Нека има хора, които допълват темата с осведомителни постове относно бъдещата евентуална покупка - алтернативни цени, възвращаемост на инвестицията, линкове към сайтове, които предлагат същото/подобно нещо (ново/използвано) и т.н. и постовете са спрат до ТУК. От там насетне нека всеки, който е заинтересован сам да прецени, ако трябва да пита в други теми с осведомителна цел преди да похарчи толкова много пари, но да НЕ се спами всяка една тема и винаги да се влиза в спорове, полемики защо цената е такава кой кого се опитал да набута и т.н. Цената сама ще падне, ако дни наред никой не се заинтересова от обявата, така че всички излишни коментари са просто за триене...
Аватар
vmuser

Re: Продавам KNC Jupiter Bitcoin Miner Ноемвриски 675 Gh/s

Мнениеот CYPER » 06 Мар 2014, 15:07

vmuser написа:Аз пак ще кажа, нека хората предлагат, каквото имат да предлагат и за колкото пари смятат, че е разумно да поискат. Нека има хора, които допълват темата с осведомителни постове относно бъдещата евентуална покупка - алтернативни цени, възвращаемост на инвестицията, линкове към сайтове, които предлагат същото/подобно нещо (ново/използвано) и т.н. и постовете са спрат до ТУК. От там насетне нека всеки, който е заинтересован сам да прецени, ако трябва да пита в други теми с осведомителна цел преди да похарчи толкова много пари, но да НЕ се спами всяка една тема и винаги да се влиза в спорове, полемики защо цената е такава кой кого се опитал да набута и т.н. Цената сама ще падне, ако дни наред никой не се заинтересова от обявата, така че всички излишни коментари са просто за триене...

Има един, дето се мисли за ангел хранител на новобранците и е на всяка обява мерудия :lol:
CYPER

Мнениеот flavius » 06 Мар 2014, 15:54

Предлагам при продаване за хардуер за копане на каквото и да е било, задължително да се прави сметка колко би изкарал дадения хардуер за 4-5 месеца напред, за да се създаде усещане у незапознат купувач какво купува и за колко! Разбира се, че няма да бъде абсолютно точно изчисление, но може да се вземе под внимание средното повишение на трудността от последните 4-5 месеца и да се направи относително близка прогноза. Идеята ми е да няма: продавам нещо, което би изкарало парите си наполовина или ако има такава обява, то купувачът да е наясно с това.
flavius

Мнениеот CYPER » 06 Мар 2014, 16:04

flavius написа:Предлагам при продаване за хардуер за копане на каквото и да е било, задължително да се прави сметка колко би изкарал дадения хардуер за 4-5 месеца напред, за да се създаде усещане у незапознат купувач какво купува и за колко! Разбира се, че няма да бъде абсолютно точно изчисление, но може да се вземе под внимание средното повишение на трудността от последните 4-5 месеца и да се направи относително близка прогноза. Идеята ми е да няма: продавам нещо, което би изкарало парите си наполовина или ако има такава обява, то купувачът да е наясно с това.

Ми след като ще се дават някакви гаранции за възвращаемост може ли да се сложи и таван и всичко, което купувачът изкара над този таван да е длъжен да даде на продавача?
Мале какви сте ми защитници на новобранците, случайно да не се набута някой. Къде бяхте като се поръчваха масово Авалони и BFL-и :lol: или тогава не можехте да предвиждате бъдещето :lol:
CYPER

Мнениеот Странник » 06 Мар 2014, 17:49

flavius написа:Предлагам при продаване за хардуер за копане на каквото и да е било, задължително да се прави сметка колко би изкарал дадения хардуер за 4-5 месеца напред, за да се създаде усещане у незапознат купувач какво купува и за колко! Разбира се, че няма да бъде абсолютно точно изчисление, но може да се вземе под внимание средното повишение на трудността от последните 4-5 месеца и да се направи относително близка прогноза. Идеята ми е да няма: продавам нещо, което би изкарало парите си наполовина или ако има такава обява, то купувачът да е наясно с това.

Подкрепям мнението напълно!

Персонално до CYPER !
Колега все повече ми падаш в очите при положение че съм чел твои технически коментари миналата година когато започвах.
И други хора ти го казват и аз ще го спомена също - надменно гледаш на всички.
Та на въпроса - а ако не си избие парите до така наречения таван купувача - продавача дали ще му върне разликата?
И преди ти го казах и пак ще ти го повторя че май се налага:
Тук не е Англия и хората се трепят по улиците за 20 лева вече.
Основната идея всъщност ако още не си го схванал че тук е форум,а не е-bay или продавалник.
Който не му харесва да си продава стоката на друго място.
Който ще продава тук с оферти тип чист обир - няма да го бъде и ще коментирам както ми харесва и колкото ми харесва.
Мошениците нямат място тук с две думи.
От друга страна като оставим празните ви приказки - не казвате нищо съществено защото има няколко основни факта.
-брои се суха пара
-трудността расте
-цената на BTC никой не може да предвиди накъде ще отиде -нито купувача,нито продавача за да се гарантира каквото и да е.
Така че не ми говорете празни приказки стил ала -бала ами кажете нещо по същество като факт с който да докажете че горните факти не са истина.
Затова е крайно наложително админа да вземе пряко отношение и да се подкрепя феърплей в този форум.
Всякакви опити за такъв чист обир като обявата за Jupiter да бъдат санкционирани по преценка на админа и модератори.
Само така ще има коректност и ред в раздела купувам/продавам.Иначе всичко все повече прилича на сбирщина типове със съмнителни цели в този форум.
Пак ще го повторя за неразбралите за пореден път - не съм против търговията,нито завиждам на някого.
Няма нищо по хубаво от феърплей и взаимно изгодна търговия в която да се развиват истински бизнес отношения с
бъдеще.
Който още не го е разбрал това толкова по зле за него.
Аватар
Странник

ПредишнаСледваща

Назад към Всичко за BitcoinBG.eu