Как да си сменям ип-то без брой пъти? заради момиче :D

Всичко свързано с компютрите, новини, хардуер, софтуер, проблеми, съвети ...

Модератор: Moderators

Отговор

Мнениеот vellen » 07 Юни 2014, 18:48

Преинсталирай DoItAgain-а.
А колегата caaxy ти е написал как се сменя МАК адрес и то под Линукс и не виждам как това би то помогнало.
П.С. Кажи къде да гласуваме ;) Ще ударим 1 рамо, а може и повече ;)
П.С.2. Ако поспамиш малко в социалните мрежи стена, групи (примерно на всички блокове в Срудентски град) и т.н. също ще имаш успех.
vellen

Re: Как да си сменям ип-то без брой пъти? заради момиче :D

Мнениеот filchef » 07 Юни 2014, 20:23

DoItAgain e програма която е писана преди да се появи ундос виста така че трябва преди да я ползваш да и укажеш да се пуска като Уиндос ХР сервиз пак 3 мод.Също трябва да имаш инсталиран нетфрамеуорк по голям от 2.0
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот vellen » 07 Юни 2014, 20:45

При мен работи на 7ца без да я пускам в режим за съвместимост. А за .NET фреймуорка съм съгласен.
vellen

Мнениеот farmdve » 07 Юни 2014, 21:55

Пич, и аз така веднъж щях да купувам таблет за едно момиче, после разбрах каква беше всъщност. Според мен обещанието, което си направил е меко казано глупаво. Не е реалистично. Надявам се не си се обидил много, но знам каква изпитваш, и обещанието ти, и накрая чак се осмисля обещанието.
1JYFJnWKmhAwK9FMM3TM2SCjhCuc1qKc4r
farmdve

Мнениеот Svetla998 » 27 Авг 2014, 09:23

И на мен ми се наложи да сменям IP в офиса, но клипчетата, които са накачени в YouTube изискват инсталацията на софтуер. Още се чудя как да го направя така, че да не залепя някой вирус на работния компютър... Някой от вас може ли да го обясни накратко, като за сравнително глупава девойка? :angelic-halo:
Svetla998

Мнениеот LT530 » 27 Авг 2014, 14:49

Цък

Като искаш да смениш IP-то натискаш онова бутонче горе в ляво което прилича на глава лук
LT530

Мнениеот ZAX » 30 Авг 2014, 15:26

Той тора съвсем ли се грижи сам за всичко, че аз пък си го ползвам дълго време на едно и също IP, без въобще да го затварям. Когато се наложи да го сменя, просто го рестартирам цялостно и разбира се проверявам дали си е взел ново (все пак има една много малка вероятност пак да е захапал същото). Сменям го вече при пуснат Тор само ако е твърде бавно и докато захапе по-бързо прокси. Но не знам дали принципа на работа е точно такъв какъвто си мисля и дали не правя твърде много ненужни неща, но така съм си свикнал от други методи, където се налагаше дори бърза преинсталацийка при всяка смяна (иначе те хващат по нещо си... уж кукита и всичко е забранено, ама...). А бързата преинсталацийка става за минутки отново с подходящият софтуер ;')

П.П. Никоя кифла не си струва труда, дори той да ти коства само 5 минутки, да напишеш бота...
ZAX
Spammer

Мнениеот vellen » 31 Авг 2014, 19:30

Надали мисли, че е кифла, като се занимава с нея. Пък и така да е, като те сърбят ръчичките (искаш да си пробваш възможностите) и т.н. що да не напише бот, програмка и т.н.
Аз днеска например, направих една да проверява IP на зададен скайп потребител и да извежда whois информация за него, точно за едно момиче (p.s. не да я следя, а тя да я ползва). Прост bat файл + curl + whoiz в SFX архив. Ако на някой му е интересно, ето: https://www.dropbox.com/s/rc9z8by7yrsm6 ... 4.exe?dl=0
Нарочно не правя bat файла на EXE, за да няма обвинения от хора и антивирусни програми.
P.S. А някой по разбиращ, може да ми даде съвет, как да проверявам второ IP (ако потребителят има 2 IP-та се извеждат така: 111.111.111.111 222.222.222.222 (с интервал между тях), аз трябва да ги подавам едно по едно към whoiz програмката. Въпросът е как?
vellen

Мнениеот ZAX » 01 Сеп 2014, 00:46

Като начало разгледай вградените в скайп команди и може да се окаже че излишно си усложняваш живота... В момента се сещам само за "/showplaces", но не показва IP а само кой и от къде се е логнал (под къде се разбира името на компютъра), но щом го има това като инфо, трябва да има и IP-то. То още преди микромеките ти записваше даже макадреса, а какво остава сега... Гейщината е пълна както винаги... Има ли адекватна алтернатива, с която да си запазиш анонимността е по-големият въпрос за мен?
ZAX
Spammer

Мнениеот vellen » 01 Сеп 2014, 20:47

Като алтернатива предлагам: Jabber (XMPP) през TOR, като криптираш съобщенията с PGP.
Всъщност в днешно време, за каква анонимност, може да говорим:
1. Телефоните ни с Андроид - всичко на сървъра на Гугъл - контакти, съобщения, календар, посетени сайтове, и т.н.
2. Google Chrome - аналогично
3. Други 'облачни' услуги
4. Бисквитки, които ни следят всяко наше действие в Интернет. И съм сигурен, че целта на това е МНОГО по-голяма от таргетирана реклама.
(имаше една добра статия по темата, ама не знам къде я гледах).
* Лично аз съм решил, че вече е късно да мисля за анонимност, андроид, гугъл, фейсбук, цялата ми информация на 2 облака. Нито съм знаменитост, някой да се радва на голите ми снимки, нито нищо :D
vellen

ПредишнаСледваща

Назад към Компютри, Технологии и Програмиране