Компрютъра при последния ъпдейт на уиндос ми направи чалъм - работи 5-6 минути и ненадейно спира и не иска да се стартира по едно време след 10-тина изключвания от контакта изчакване и повторно включване сам се оправи.
Търся тестови програми за мемтест - и тест за натоварване на процесора и за тест на тръдите дискове за да разбера какъв може да е проблема - ако знаете такива фрии програмки ще съм ви признателен не ми се ще да инсталирам кракнати програми щото сиренцето е безплатно само в капана за мишки.
Още една подробност - дъното ми е за смяна и може и да е от него - първо му изчезна звука преживях го някак с външна звукова карта и след това USB3 слотовете почнаха да дават че не могат да разпознаят устройството като им забуча флашка - опитах да му ъпдейтна биоса но не ми дава - дъното е ASROCK-FM2A88M-HD+
Така че дайте някой идеи как да натоваря останалите компоненти освен дъното - в краен случай може и платена програма но да не е много скъпа че дъното ми го гледах е към 100лв - за платена програма чиста от вируси