Биткойн България ???

Модератор: Moderators

Биткойн България ???

Мнениеот marto74 » 09 Яну 2014, 02:18

Колеги,
който следи новините за Биткойн по света , като мен е забелязал , че по подобие на Bitcoin foundation в щатите почват да се появяват и в други страни НПО организации, на потребителите и въобще хората ангажирани и заинтересовани от Биткойн в различни страни.
Пред месец четох за създадена такава организация в австралия , днес видях че и в Словакия има.
Мисля че е време да помислим за нещо такова и в БГ.
Съображенията са ми следните :
1. Оборота на БТЦ в България само ще нараства , т.е. скоро ще стане интересен на данъчните власти.
2. В резултат на т.1 и на медийните писания , често неясни и объркани ще започне по някое време и процес на регулация и рестрикции в законодателството.
3. Има остра нужда от систематизиран и коректен източник на информация за всички хора които сега научават за валутата.

Мисля че тук е мястото на такава неправителствена , некомерсиална организация, с която да може държавата да комуникира и която да информира .
Още смятам че от този форум , като най-изчерпателния изтомник за инфо за Биткйн в България трябава да тръгне подобна организация.

Нека всеки сподели своето виждане и позиция по въпроса
marto74
Hardware Developer

Re: Биткойн България ???

Мнениеот kopacha » 09 Яну 2014, 03:03

И аз съм си го мислил това, хайде да се организираме и да направим нещо? Има ли някой който е наясно от къде може да се започне
kopacha

Мнениеот man0l » 09 Яну 2014, 12:15

Идеята е повече от добра, според мен са необходими да бъдат привлякани и юристи/адвокати за каузата. А и една от каузите може да бъде популяризация сред населението на България и презентиране пред търговците за възможностите на биткоин, за да могат да включват btc като разплащателно средство. Бих се join-нал в едно такова НПО ;)
https://trak.ink dropshipping automation
Аватар
man0l

Мнениеот solarcenter » 17 Яну 2014, 20:19

Трябва да се регистрира Асоциация , примерно "Българска Биткойн Асоциация " ... така си правят всички гилдии , ако искат да си оперират , да се популяризират , да защитват членовете си , примерно да участват в контактни групи с Власт и други по отношение на законодателни и обществени параметри на раотната среда ..! Лошото е ,че в повечето случаи става въпрос за лица от стопански живот / юридически и физически / , а при нас иде реч за доста "виртуални " неща , електронни пари , леко "хакерски" индивиди и това е като ,че ли е в противоречие с "асоциираността" и "популярността" ..! Но ще дойде момент и може би ще се наложи нуждата от подобна организация - като почнат да пишат текстове за облагане ... кой ще " защити " дигиталните миньори и техния къртовски денонощен труд зад греещите монитори и бучащите асици ..? Или пък кой ще направи едно сайтче , та да събира желаещи BG търговци , които са съгласни да приемат койни ..? Ама си трябва членски внос , една хубава секретарка /студента в МЕИ-то 4-ти курс/ , офисче ....И такива неща ... Всичко с времето си !
solarcenter

Мнениеот filchef » 17 Яну 2014, 20:22

Ето и франция ще си прави Асоциация http://bitcoinexaminer.org/france-plans ... oundation/
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот filchef » 17 Яну 2014, 20:45

Ето тук http://bitlegal.net/#index се вижда отношението на официалните власти спрямо Биткойн първата задача на подобна асоциация в България е да влезе в този списък със зелен шрифт - Permissive
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Назад към Общи Дискусии