Помощ - черен екран с курсор на мишката при зареждане

Модератор: Moderators

Помощ - черен екран с курсор на мишката при зареждане

Мнениеот eliteware » 31 Дек 2017, 23:00

След рестарт на компютъра с уин 10 съм...Просто се зарежда черен екран и бял курсор на мишката и не се вижда нито една икона...има функционалности като да стартирам таск мениджъра и др. Но това е...опитах няколко метода и от youtube нищо не става ... Дори като написах в new task "explorer.exe" дава някав ерор (x0002f) примерно...с две карти съм 7950ки ...цял месец си копа без грижи и забиване...ако някой има идея и му се е случвало това, надявам се да сподели съвет.
eliteware

Re: Помощ - черен екран с курсор на мишката при зареждане

Мнениеот stylius » 01 Яну 2018, 04:49

Най-вероятно - драйвери. Като слагаш карти се получава същото докато Windows-а си намери драйверите за новодобавените карти, с тази разлика, че се оправя след време. Махни всички карти без една и запали Windows-а. След което махни старите драйвери с DDU и ги преинсталирай, после добави картите отново.
stylius

Мнениеот eliteware » 01 Яну 2018, 09:40

Благодаря..ще го пробвам :)
eliteware

Мнениеот eliteware » 01 Яну 2018, 11:00

Как го излъгах само аз си знам...по български хахахах....20 рестарта... от таск мениджъра стариране на msconfig в diagnostic mode...зареди всичко но без интернет...не можах да го пусна нета ...пак рестарти под сейф мод нищо не барникаг по драйвери...и пак в някав мод нормал ли беше диагностик ли не знам вече ....и тръгна всичко...даже са намали консимацията с 30 вата хахах...нз какво се случи...явно молбите ми бяха горещи...Новата година започна с чудо хахах..
eliteware

Мнениеот Mateev » 01 Яну 2018, 14:07

Когато инсталираш стари дисплейни драйвери с мод за bllockchain копане, задължително изключваш чекбокса за автоматични ъпдейти. Освен това задължително по време на инсталацията изключваш мрежовия кабел на LAN-а, защото повечето инсталации автоматично ходят в интернет и проверяват за нови ъпдейти. Това е всичко.

И още нещо - ако все пак си инсталирал някакви нови драйвери, и те не проработят, то тогава обикновената деинсталация не помага. За да се почисти компютъра от всички остатъци от драйверите, трябва да се превключи в SAFE Mode и след това да се извърши деинсталацията. За деинсталация на AMD драйвери се използва специалното приложение AMD Cleanup Utility, но както вече казах - задължително в SAFE Mode.

Знам ги тези неща, защото преди 2 дена и аз преминах през цялата тази простотия. Загубих цял ден в мъки, инсталации, преинсталации и рестартирания, докато най-накрая реших да използвам жокера "позвъни на приятел". Та с негова помощ успях да поправя всичко буквално за 5 минути.

ПС: При AMD карти аз използвам драйвери Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23 и след тях atikmdag-patcher-1.4.6, който сертифицира драйверите, за да може Windows-а да ги приеме за коректни.
Mateev

Мнениеот jamiemirror » 01 Яну 2018, 14:28

Windows системите предлагат и Restoration Point да си направи човек, преди да почне експериментите - както и след успешния им финал :)
jamiemirror

Мнениеот eliteware » 01 Яну 2018, 14:30

Благодаря много това директно симго записвам защото може в скоро време пак да се наложи да правя магии :)
eliteware

Мнениеот dob » 01 Яну 2018, 14:54

Mateev написа:Когато инсталираш стари дисплейни драйвери с мод за bllockchain копане, задължително изключваш чекбокса за автоматични ъпдейти. Освен това задължително по време на инсталацията изключваш мрежовия кабел на LAN-а, защото повечето инсталации автоматично ходят в интернет и проверяват за нови ъпдейти. Това е всичко.

И още нещо - ако все пак си инсталирал някакви нови драйвери, и те не проработят, то тогава обикновената деинсталация не помага. За да се почисти компютъра от всички остатъци от драйверите, трябва да се превключи в SAFE Mode и след това да се извърши деинсталацията. За деинсталация на AMD драйвери се използва специалното приложение AMD Cleanup Utility, но както вече казах - задължително в SAFE Mode.

Знам ги тези неща, защото преди 2 дена и аз преминах през цялата тази простотия. Загубих цял ден в мъки, инсталации, преинсталации и рестартирания, докато най-накрая реших да използвам жокера "позвъни на приятел". Та с негова помощ успях да поправя всичко буквално за 5 минути.

ПС: При AMD карти аз използвам драйвери Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23 и след тях atikmdag-patcher-1.4.6, който сертифицира драйверите, за да може Windows-а да ги приеме за коректни.

тоя пач май е за друго?
AMD/ATI Pixel Clock Patcher modifies the AMD/ATI video driver to allow higher resolutions and refresh rates by removing the 165 MHz pixel clock limit for single-link DVI and HDMI, the 330 MHz limit for dual-link DVI, and the 400 MHz limit for VGA.
dob

Мнениеот stylius » 01 Яну 2018, 14:59

Мда, "сертифициране" на драйверите не е точната дума, но е факт, че определени драйвери не работят с карти с модифициран биос. Блокчейн бета драйверите нямат проблеми, но не с всички драйвери е така, та това е малко "страничен ефект" :)
stylius

Мнениеот 6iva4a » 01 Яну 2018, 15:51

Можете и с последните драйвери да си копаете, само трябва да превключите това:

Изображение

За всяка карта.
6iva4a

Назад към Общи Дискусии