Здравейте!
Радвам се, че открих този форум. За биткойн знам от 2 години. Съжалявам, че не се включих още тогава. В началото имах времето, но не и пари за инвестиция. После имах парите, но не ми беше приоритет. До някъде съм в час с идеята зад "виртуалните монетки", но не и в детайли.
Е да, ама от няколко дена ми попадат пред очите обяви за ASIC-ци. Гледам например Technobit S-hash миньорът, който се продава от човек във форума за 1200 лева. Виждам и курса на биткойн.
Парите, да речем, че ги имам и съм леко хазартна личност, готов съм да направя хода и да похарча 1000+ лева за хардуер.
И тук ми изникват въпросите:
1. С един такъв ASIC, могат ли да се "копаят" други валути, например Litecoin?
2. Заслужава ли си инвестицията, според вас. Не искам да ставам милионер от това. Идеята ми е да "изкопая" по-голямата част от цената на хардуера, да го продам на ниска цена и да съм (примерно) 200-300 лева напред. Ако хардуера се изплати сам - още по-добре.
Разбира се, наясно съм, че нито трудността, нито курсовете, могат да се предвидят. Все пак ще съм благодарен, ако чуя вашето мнение по въпроса, сигурен съм, че има хора, които копаят от доста време. Има и хора, които продават машини за копаене.
Предварително благодаря на всеки, който е прочел темата.
Поздрави!