Търся съвет: Заслужава ли си "копането"?

Модератор: Moderators

Търся съвет: Заслужава ли си "копането"?

Мнениеот zilog » 13 Ное 2013, 21:40

Здравейте!

Радвам се, че открих този форум. За биткойн знам от 2 години. Съжалявам, че не се включих още тогава. В началото имах времето, но не и пари за инвестиция. После имах парите, но не ми беше приоритет. До някъде съм в час с идеята зад "виртуалните монетки", но не и в детайли.

Е да, ама от няколко дена ми попадат пред очите обяви за ASIC-ци. Гледам например Technobit S-hash миньорът, който се продава от човек във форума за 1200 лева. Виждам и курса на биткойн.

Парите, да речем, че ги имам и съм леко хазартна личност, готов съм да направя хода и да похарча 1000+ лева за хардуер.
И тук ми изникват въпросите:

1. С един такъв ASIC, могат ли да се "копаят" други валути, например Litecoin?
2. Заслужава ли си инвестицията, според вас. Не искам да ставам милионер от това. Идеята ми е да "изкопая" по-голямата част от цената на хардуера, да го продам на ниска цена и да съм (примерно) 200-300 лева напред. Ако хардуера се изплати сам - още по-добре.
Разбира се, наясно съм, че нито трудността, нито курсовете, могат да се предвидят. Все пак ще съм благодарен, ако чуя вашето мнение по въпроса, сигурен съм, че има хора, които копаят от доста време. Има и хора, които продават машини за копаене.

Предварително благодаря на всеки, който е прочел темата.
Поздрави!
Последна промяна zilog на 13 Ное 2013, 22:08, променена общо 1 път
zilog

Re: Търяс съвет: Заслужава ли си "копането"?

Мнениеот ggeorgiev » 13 Ное 2013, 21:44

1. Не, с тези устройства могат да се копаят само SHA256 валути.
2. Тук еднозначен отговор няма, погледни в някой калкулатор, прецени риска и времето за избиване и реши какво да правиш.
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот skrubalov » 13 Ное 2013, 21:45

Asic. Не си заслужава да купуваш. Най доброто е да купиш монети за тези пари и да продадеш когато ти е изгодно.
skrubalov

Мнениеот ekrem » 13 Ное 2013, 21:46

Добре дошъл в форума.

1.АСИК за лайткойн не стават
2.повечето колеги са на мнение че е доста късно за почване от нулата тези които сме закупили асици малко или много ако не и цялата част на инвестицията е закупено с изкопаното,но все пак ти ще плащаш в лева възможно е да се възвърне но никой не може да ти го гарантира поради няколко фактора които си ги написал и са ти ясни.в крайна сметка избора е твой.
Аватар
ekrem

Мнениеот zilog » 13 Ное 2013, 22:05

Мерси за бързите и отзивчиви отговри!

При купуването на монети виждам следните минуси:
Купувам няколко монети при курс ХХХ. Дали курсът ще падне или ще се качи спрямо тази цена, аз няма как да знам. При всички случаи, обаче, чакам докато достигне благоприятна за мен стойност.
При купуването на хардуер, обаче, пак чакам, но поне в това време "произвеждам" монети.
Дори и курсът да се срути, пак имам някакъв актив от пари - самият хардуер, тъй като мога да го продам. Ако обаче, съм купил само койнове и падне цената, единственото, което мога да правя е да седя и да чакам.
zilog

Re: Търся съвет: Заслужава ли си "копането"?

Мнениеот ekrem » 13 Ное 2013, 22:22

времето за чакане за по добър курс напоследък се оказва по късо от колкото да чакаш да произведеш или да избиеш
Аватар
ekrem

Мнениеот CYPER » 13 Ное 2013, 22:29

zilog написа:Дори и курсът да се срути, пак имам някакъв актив от пари - самият хардуер, тъй като мога да го продам. Ако обаче, съм купил само койнове и падне цената, единственото, което мога да правя е да седя и да чакам.

Ако курсът падне този хардуер просто забравяш да го продадеш, тоест ситуацията е същата като да имаш койни. Интересът към ASIC хардуера и пряко свързан с цената на койните.
CYPER

Мнениеот Spoon.Net » 13 Ное 2013, 22:33

според мен каквото и да си намислил и е свързано с биткойни е загубена кауза. верно си закъснял с 1-2 години. това че си знаел и че не си направил нищо когато е имало много повече смисъл от сега си е за яд работа. за лайткойни обаче работата е друга. все още се копаят само с видеокарти, който винаги можеш да впрегнеш да тикат яки игрици или просто да продадеш за поне половината пари /геймъри винаги ще има/. ако искаш съвет от мен /човек който се интересува само от лайткойн/ купи 2-3-4 ... карти и пускай да копаят. имай в предвид че трябва да вземеш карти който още поне година ще са актуални а това е поне седма серия /не че има 8-ма :)/ като от всичко което съм прочел и от малката сметка която мога да направя на база това което правя аз с моя хардуер + резултатите на колегите е карта наречена 7950. поздрави.

п.п. нещото което много ми помогна а и все още го гледам от време на време макар да знам почти всички стойности на изуст :) ще намериш тук :
https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот zilog » 13 Ное 2013, 22:56

Хм...

Май ме отказахте да копам биткойни. Остават две възможности:

Купувам монети и чакам по-висок курс.
Или купувам хардуер за лайткойн.
zilog

Мнениеот 2GOOD » 13 Ное 2013, 23:01

zilog написа:Хм...

Май ме отказахте да копам биткойни. Остават две възможности:

Купувам монети и чакам по-висок курс.
Или купувам хардуер за лайткойн.

При тази цена, на биткойна е много трудно да се вземе решение - нещата са доста динамични. Ако беше попитал преди 2 седмици щях да ти кажа твърдо койни сега нещата са повече на кантар, ето ти един полезен калкулатор за евентуална възвращаемост:
http://btcinvest.net/en/bitcoin-mining- ... ulator.php

Сложи скок на трудността 30% със спад от около 1-2 процента.

Успех
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Следваща

Назад към Общи Дискусии