В общи линии търсих но тук всички говорите за копачки пуснати на 24 часа а мен ме интерисува "нещо" което работи по команда за 1 до 4 часа (6 теоретично ако няма други маймуни на клона) . По възможност командата да е дистанционна (по нет, след включване на захранването или чрез GSM модул). Към момента като място за работа е определен хладилен фургон със работеща инсталация, дори и да има около 20 киловата отделени има кой да се грижи и поддържа вътре около 15 градуса. Поне от към захранване и охлаждане е осигурено.
Просто извинете новобранеца но както ви слушвам явно става въпрос за някаква сесия на изчисления, явно като не завърши сесията и отпаднеш и вероятно губиш своята си споделена част от "изчуканото в басейна". В случая ме интерисува нещо коренно различно - РИГ-овете или копачките стоят незахранени, има моменти в които просто има излишък от електроенергия да се подаде сигнал част по част да си тръгнат, след определено време се подава сигнал и пак част по част да започнат да се гасят. Има ли някъде да се прочете - за колко става синхронизацията и реално товаренето на риг-а, колко е минималната сесия и колко му трябва да му се подадде сигнал и да се спре без да се губи изкопаното все пак. Не говоря за определена валута, вероятно повечето ще се превалутира така че ако има някоя от по-младите валути с по-кратка сесия и по-гъвкав алгоритъм ще се радвам да споделите.
Като конкретна идея.. назря наскоро, не е проблем да се сподели просто не ми е в ресора това копане... силата ми е на друго място.