TREZOR, KEEPKEY, LedgerNano

Модератор: Moderators

TREZOR, KEEPKEY, LedgerNano

Мнениеот Metamorph » 17 Юни 2016, 20:56

Здравейте. Гледах сравнение между тези портфейли и се двоумя. Не толкова от цената, колкото от удобството.
Всъщност какво точно би ми помогнало едно такова устройство, освен да мога да си достъпвам парите без притеснения за компютъра на който го правя?
И още... щом в устройството се помещават само частните ключове, аз как ги слагам там?
Също така , щом може да се ползва на различни компютри, на тях трябва ли да са инсталирани портфейли? И всъщност ... абе нещо не мога да го вдяна. Как работи като има само ключовете. Аз и на моя комп си имам ключовете ,ама файда няма докато не изтегля цялата база от 60 и кусур гигабайта блокчейн. Явно няма как да се мине без базата. Всъщност кое как става? Каква е идеята?
С какво ме улеснява това нещо?

И си записваме поредица от думи за да си възстановим всичко ако устройството се повреди или загуби. Ама с друго устройство ли можем да го възстановим? Или е паралелно на обикновения начин за достъп с валет.дат през bitcoin-qt ?
Ако може някой да даде малко разяснения. Благодаря.
Metamorph

Re: TREZOR, KEEPKEY, LedgerNano

Мнениеот Spoon.Net » 17 Юни 2016, 22:21

ползвам нано. много удобно нещенце. зарежда за секунди. ползва хром и приложение към него. за улеснение ... е въпрос на вкус, тук по скоро говорим за сигурност.
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот Metamorph » 18 Юни 2016, 00:22

Е да де - сигурността е нещото за което са направени тез нещица.
А малко повечко разяснения?

Аз по принцип не искам да си правя компромиси с компютърните вируси, че човек никога не знае какво щъка в компютъра му. Има и друго . Компютъра седи в къщи , аз съм навън. Вярно че мога да си нося флашка с валет.дат на нея в криптиран вид и пак ще ми е сигурно. Дори да се срути блока , аз до парите си ще имам достъп.

На LedgerNano така или иначе трябва да му се помнят тея думи за възстановяването, понеже всичко се случва - изгубен, счупен. И в крайна сметка аз пак ще нося флашка с думите в криптиран вид. И тогава вече започва да се появява и понятието "улеснение" :)

Айде Legder-a е малък ,а тия другите две - да се чудиш в кой джоб да ги пъхаш. :)
Metamorph

Мнениеот Monero » 12 Сеп 2016, 12:20

щом теглиш целият блокчейн явно не си запознат с deterministic wallets. Simple Payment Verification (SPV) wallet също ще ти свърши работа, без да имаш нужда да теглиш целия блокчейн, плюс това private ключовете ти са криптирани дори и да се доберат до тях ще отнеме много време да разбият енкрипшъна.Избери си от тук някой SPV портфейл: https://bitcoin.org/en/choose-your-wallet

Ето как работят wallet-ите който не се нуждаят от изтегляне на целия блокчейн, когато в тях са поместени частните ключове от тях можеш да генерираш публичен ключ и биткойн адрес, но обратният механизъм не е валиден.
Изображение

Ownership of bitcoin is established through digital keys, bitcoin addresses, and digital signatures. The digital keys are not actually stored in the network, but are instead created and stored by users in a file, or simple database, called a wallet. The digital keys in a user’s wallet are completely independent of the bitcoin protocol and can be generated and managed by the user’s wallet software without reference to the blockchain or access to the Internet.
Monero

Назад към Общи Дискусии