Освобождаване на миньори от митница

Модератор: Moderators

Освобождаване на миньори от митница

Мнениеот face » 14 Юни 2016, 10:49

Здравейте,

някой има ли опти с освобождаване на миньори от митница. Ридиймнах си едни S5-ици от хашнест, които сега са на митницата. Както сигурно знаете всичко там се плаща в биткойн а от митницата искат документ за пейпал или SWIFT превод! Какво да им дам? Хеш на трансакцията в блокчейна ли? :-) А и цената на самия копач как да я определя? Помагайте!

/f
face

Re: Освобождаване на миньори от митница

Мнениеот 2GOOD » 14 Юни 2016, 11:32

face написа:Здравейте,

някой има ли опти с освобождаване на миньори от митница. Ридиймнах си едни S5-ици от хашнест, които сега са на митницата. Както сигурно знаете всичко там се плаща в биткойн а от митницата искат документ за пейпал или SWIFT превод! Какво да им дам? Хеш на трансакцията в блокчейна ли? :-) А и цената на самия копач как да я определя? Помагайте!

/f

В този случаи наистина има проблем - там че си ги redeem-нал има ли някакъв документ - емейл в който пише колко акции е струвала едната машина и последната цена на акция можеш да определиш ориентировъчна цена и с копия от писмата или разпечатка от сайта... знам ли.

Има друго китаеца като ги праща е длъжен да обяви стойност - и най-добре (направо си е задължително) в/у нея да си платиш ДДС-то.

Ако стойността е много ниска, казваш имах дялове в едно начинание и тези ги бракуват вече и ми ги пращат :mrgreen:

В най-лошия случай от АМ ще отворят един алиекспрес и ще напишат там Antminer S5 - първото което излиза е 149$
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот bradli » 14 Юни 2016, 12:17

Ако освобождаваш за първи път ще ти трябва йори номер от митницата, който се вади за 1 ден.
Би трябвало да имаш invoice с обявена стойност в бтс или долари.
Ако е в бтс ще ти сметнат по текущ курс.
Напиши декларация за пред митницата.

Пример:

Декларация

От .......

Да се представи пред митнически служители.

Пратка номер DHL: 147 007 7442
Описание на стоката: Устройство за набавяне на виртуална валута – 1 брой
Цена на стоката: 1308.54 USD
Цена за доставка: 57.93 USD
Обща стойност: 1366.47 USD

Прилагам снимки(документи или имейл кореспонденция, където да е видно за какво става на въпрос) :
дата подпис
bradli

Мнениеот johnkill » 14 Юни 2016, 14:32

А в митницата какъв документ имат за цената? Как така искат SWIFT - значи имаш международен документ с някаква цена. Кой ти прави митническата декларация без цена? От 15 години пиша митнически декларации ама нещо питаш, а не даваш пълна информация. Опиши подробно да ти дадем съвети, а ти си реши кой да слушаш
johnkill

Мнениеот face » 14 Юни 2016, 15:31

Към пратката има "фактура" в която цената е $20 за миньор. Тъй като от митницата са наясно, че китайците пишат много ниски стойности на пратките искат документ за платената цена. Аз тези миньори съм ги платил в биткойн и то преди много време. В крайна сметка ги спряха от употреба и аз трябваше да избирам между това да ги загубя или да ми ги изпратят. Платих за транспорта пак в биткойн. Сега как да доказвам колко пари съм дал, при положение, че и аз не знам.

/f
face

Мнениеот johnkill » 14 Юни 2016, 15:45

Сега моя съвет е следният. Предполагам разбираш малко английски.
Правиш една обяснителна бележка свободен текст, в която обясняваш от тяхно име (BITMAIN), че това са употребявани излезли от употреба машини много стари модели и са нерентабилни вече S5 и че цената действително е 20$ само за митнически цели/(PRICE IS FOR CUSTOMS PURPOSE ONLY). Спрени са от производство преди половин година и вече не се продават като нови. Ако трябва копирай и обяснението от Битмейн защо ги спират. Идеята е да напишеш повече защо са излезли от употреба.
След това копирай там лого на Битмейн и го направи като официална бланка там с подписи и други глупости и го дай на митница само като копие.
Не им показвай цена като нови. Имаш няколко причини за това. Стоката дефакто е употребявана. Кога си я плащал няма значение - факт е че сега вкарваш употребявана стока. Ако искат SWIFT кажи че е през paypal и там монтажирай някакво плащане и им дай едно копие.
Винаги могат да се заяждат ама така е тая идиотска институция.

PS.Не се връзвай на никого с цена като за нови. Сега ги вкарваш и цената важи към днешна дата. Все едно ако съм купил нова кола в САЩ преди 10 години и ако днес си я вкарвам да ми я обмитят като нова. Няма такъв филм.
johnkill

Мнениеот tel » 15 Юни 2016, 10:58

Аз съм освобождавал с принтирано копие от транзакция на Pyapal, но в твоя случай ще е интерено. Може би има и опция,все едно е подарък и не е закупуване машинката сега. Най-добре просто се обади и ги питай каква точно е процедурата, ако не е закупено сега, ами преди 4-5 месеца и няма бележка с цена и подобни.
Ако съм помогнал с нещо:
Изображение 1Lo29gCsoqs6QNN1w3jenR69v1ST1ao6WH
Аватар
tel

Мнениеот johnkill » 15 Юни 2016, 11:09

tel написа:Аз съм освобождавал с принтирано копие от транзакция на Pyapal, но в твоя случай ще е интерено. Може би има и опция,все едно е подарък и не е закупуване машинката сега. Най-добре просто се обади и ги питай каква точно е процедурата, ако не е закупено сега, ами преди 4-5 месеца и няма бележка с цена и подобни.

Какво пречи и в неговия случай да мине като тебе с принтирано копие. Относно подаръка съвета не е добър според мен. Опита ми в бранша говори съвсем друго. Според всички международни закони (и Български също) всяка стока си има себестойност дори и подарената. Така че лафа с подаръка не минава пред митница. Освен това подаръците са само от физическо на физическо лице, а тук има фактура от фирма. Освен това подаръците имат винаги мито от 2,5%, а до 150 ЕВРО когато една от двете страни е фирма има само ДДС. В този случай и над 150 ЕВРО пак няма, но това е друга тема.
Пита ли митничар за цена и оня види ли голяма сума искам да гледам отстрани как ще обмитиш на по-малка после. Те не се трогват от нищо и не ги интересува истината, а само какви документи им предоставяш.

PS.Ако още не е минал митница момчето нека ми пише на лично да му дам телефона си за да му кажа всички варианти. Тука спирам да пиша, че само им давам идеи какво да правят тъпите митничари.
johnkill

Назад към Общи Дискусии