Хартиен носител

Модератор: Moderators

Хартиен носител

Мнениеот Metamorph » 15 Дек 2015, 11:41

Здравейте.
Прочетох няколко сайта с информация , но от това ми възникнаха само още въпроси.
Може ли чрез публичния и частния ключ да запиша всичко необходимо за да възстановя портфейл?
Гледам че частния ключ се отнася до определен публичен адрес, но в портфейла има вкарвани пари от различни адреси. Не бих искал да вкарвам всеки един по отделно - може да забравя някой.
Има ли по-коректен начин за обща обработка?
А относно това дали ще се записва частния ключ като символи или картинка , това не е важно. Важното е да е възможно с него да бъде възстановен целият портфейл.
Metamorph

Re: Хартиен носител

Мнениеот bruter » 15 Дек 2015, 13:16

1. отвори Help -> Debug window -> Console
2. walletpassphrase <твоята–парола–за–отключване-на-твоя-портфейл> 3600 -> отключва портфейла ти за 1 час
3. listreceivedbyaddress 0 true -> показва всички публични адреси, даже и тези в които няма никакви коини
4. dumpprivkey <address> -> показва частния ключ към съответния публичен адрес
5. walletlock -> заключва портфейла

Ако трябва да записваш много частни адреси а не ти се пише толкова, прати всички коини на един публичен адрес и запиши само неговия частен ключ.
На прос човек мое да му набиеш само един .Ур, акъл нема как да му набиеш
bruter
Bitcoin Fanatic

Мнениеот Metamorph » 16 Дек 2015, 10:27

Интересно. Сложих bitcoin-qt, замених съществуващия файл с един от бекъпен запис от преди години. Поиска ми rebuild. Сканира все още, но не ми изписва нито един адрес за получаване, а има и два адреса с по 5-6 символа, което няма как да стане, а трябва да са реални според имената им. И какво излиза? Пазиш бекъп, а при нужда той не сработва.
Metamorph

Мнениеот 2GOOD » 16 Дек 2015, 11:11

Metamorph написа:Интересно. Сложих bitcoin-qt, замених съществуващия файл с един от бекъпен запис от преди години. Поиска ми rebuild. Сканира все още, но не ми изписва нито един адрес за получаване, а има и два адреса с по 5-6 символа, което няма как да стане, а трябва да са реални според имената им. И какво излиза? Пазиш бекъп, а при нужда той не сработва.

Не би трябвало да има проблем, ако го приеме програмата. Какви 5-6 символа, нещо не разбирам
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Metamorph » 16 Дек 2015, 13:22

Няма да покажа снимка, ще покажа направо текста.
Ето какво се получава при командата
listreceivedbyaddress 0 true
{
"address" : "1Wh4bh",
"account" : "Bit Minter",
"amount" : 0.00000000,
"confirmations" : 0
},
{
"address" : "1Wh4bh",
"account" : "BTK Guild",
"amount" : 0.00000000,
"confirmations" : 0
}

Адреси от 6 символа . В самата програма точно същите адреси стоят в страницата "Адреси".
Нещо от версията на биткоин клиента ли е?
Metamorph

Мнениеот Metamorph » 13 Яну 2016, 08:44

След като повече от месец го чаках да се ресканира на един компютър, го пуснах на друг (по-силен) и за два,три дни беше готово. На стария в сметката имаше някакви биткоини, на този сега няма нищо. Версията на bitcoin-qt на новия комп е последната. на другия беше 0.8 нещо си.
И какво сега - пазя си стар портфейл и не мога да го ползвам . Сега ще пробвам и с друг пак запазен по някое време ,но ако бях запазил само този? И примерно другите се затриват.
Metamorph

Мнениеот 2GOOD » 13 Яну 2016, 13:58

Пробвай със стара версия на клиента, например
http://sourceforge.net/projects/bitcoin/files/Bitcoin/bitcoin-0.6.3/ - линка не работи, по-късно ще ти изровя стара версия

Няма нужда да го индексираш, просто си експортирай частните ключове и ги вкарай в нов wallet.dat

Ако портфейла ти е защитен с парола и ми имаш доверие, може да ми го пратиш да го погледна.

EDIT:
Можеш да го импортираш директно в blockchain.info
https://blockchain.info/wallet/import-wallet

Ако нямаш доверие на блокчейна инфо, можеш да експортнеш ключовете и с pywallet:
https://github.com/jackjack-jj/pywallet

И да си ги импортираш където желаеш - например в новия биткойн портфейл.

следвай ръководството за инсталация на pywallet от гитхъба или погледни тук:
viewtopic.php?f=6&t=3185
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Metamorph » 13 Яну 2016, 19:32

Благодаря за информацията.
Все пак всичко това, което правих е само за теста. Естествено ,че съм се подсигурил ,но стана странно защо този портфейл не сработи.
Странно и друго - казах,че ще пробвам с по-нов файл и вече рескана е готов. учудващо бързо. И всичко е налице.
Приемам , че предишният файл по някакъв начин е повреден. Не знам възможно ли е въобще. Дали криптацията е от значение? Доколкото си спомням по едно време портфейлът който имах не беше криптиран. Не би ли трябвало програмата да си го разпознае сама?
Жалко само че темата е за хартиен носител , а темата се изкриви доста встрани :)
Metamorph

Назад към Общи Дискусии