Здравейте,
в биткойн средите съм все още пълен новобранец и предимно чета и тествам всичко, което се сетя или до което имам достъп. Дори не смея да твърдя, че съм и новобранец но прехвърляйки доста теми ми направи впечатление, че се изказват понякога правилни, друг път доста грешни твърдения по въпросите свързани с митница като МИТО, ДДС, Такси и т.н. И понеже от поне 15 години съм в тоя бранш реших, ако някой се интересува как стоят нещата да пита конкретно, а аз ще му дам отговор. Естествено както всичко в България и тука закона не е единствения верен и правилен път затова понякога отговора ми може да има 2-3 решения и цени, а не само един вариант. Освен това всяка митница си коли и беси по свой си манталитет и си работят, като че са всяка е в различна държава. Вариантите понякога са доста и за да не объркам някого е най-добре да обяснявам конкретно, а не само по принцип. Пък и понякога някои неща минават между капките и само ще се плашим предварително пък той се оправил и без митница.
И понеже съм от Бургас естествено най-полезен мога да съм към тези, които ползват услугите на тази митница.