Transaction rejected by our node. ??? /Electrum/

Модератор: Moderators

Transaction rejected by our node. ??? /Electrum/

Мнениеот kmetax » 29 Окт 2015, 21:29

Здравейте,
вече втори път ми излиза на чейна това съобщение: Transaction rejected by our node. Reason: Non-canonical signature: High S Value
Втори ден показва в портфейла, показва транзакцията в червено въпреки, че от другата страна е получена. Какво означава?
Ако ме удари селянин важи ли ми гражданската отговорност?
Аватар
kmetax

Re: Transaction rejected by our node. ???

Мнениеот kmetax » 29 Окт 2015, 21:49

А ето и следващото : Transaction rejected by our node. Reason: An outpoint is already spent in [108460288]
Аватар
kmetax

Мнениеот filchef » 29 Окт 2015, 23:53

kmetax написа:Здравейте,
вече втори път ми излиза на чейна това съобщение: Transaction rejected by our node. Reason: Non-canonical signature: High S Value
Втори ден показва в портфейла, показва транзакцията в червено въпреки, че от другата страна е получена. Какво означава?

Трябва да си обновиш Bitcoin Core QT до последната версия Bitcoin Core: 0.11.1 защото е открита сериозна пролука в сигурността на протокола за локални мрежи и за това транзакциите със старите версии няма да вървят.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот kmetax » 30 Окт 2015, 00:37

Проблемът е, че съм с портфейл Electrum и дори след последната версия деинсталирах всичко и го сложих на ново пак показва последната транзакция в червено. Блокът е потвърден.
Аватар
kmetax

Мнениеот 2GOOD » 30 Окт 2015, 00:43

kmetax написа:Проблемът е, че съм с портфейл Electrum и дори след последната версия деинсталирах всичко и го сложих на ново пак показва последната транзакция в червено. Блокът е потвърден.

Това вече звучи нормално, все пак транзакцията е потвърдена, т.е. ти се опитваш да направиш Double. Не знам на Electrum как се търкаха tx
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот dark-thirty » 30 Окт 2015, 01:00

И аз имах подобен проблем с версия 2.4.4, но при мен транзакциите изобщо не тръгваха, трябваше да рестартирам портфейла и чак тогава се получаваше.
Ето обяснението на ThomasV - Old versions of Electrum (before 2.5.1) produce transactions with high S values.
These transactions are now nonstandard. This does not mean they will be rejecteed, they might still be accepted by a miner.
However, it is likely that you will not see them in the memory pool of most nodes.
So please upgrade Electrum to the latest version.
#cryptoanarchy
Аватар
dark-thirty

Мнениеот kmetax » 30 Окт 2015, 01:04

ъпгрейднах го и сега всичко е ок, бързо мина потвърждение с тест към моя портфейл на малка сума, не знам до колко е меродавно, но въпреки червеният цвят на транзакцията всичко стана ок
Аватар
kmetax

Мнениеот filchef » 30 Окт 2015, 20:14

kmetax написа:Проблемът е, че съм с портфейл Electrum и дори след последната версия деинсталирах всичко и го сложих на ново пак показва последната транзакция в червено. Блокът е потвърден.

И аз съм с Електрум и до колкото чета във форума им последната версия е отстранила тоя проблем проблемна ти е само тая транзакция - или ще мине щото не всички нодове още са обновени или ще я забрави мрежата и ще ти се върнат обратно биткоините.Междувпрочем вчера излезе нов ъпдейт на Електрум 2.5.2 може да си сложиш него но не вярвам да помогне защото транзакцията вече е изпратена. От Електрум 2.5.1 тоя проблем е отстранен но явно си я пратил с по стара версия.
Ако блокът е потвърден може да мине известно време някой неъпдейтнати нодове да ти потвърдят транзакцията ако това не стане все едно че транзакциятати е попаднала в дублиран блок и мрежата ще я забрави.
Освен в червено колко потвърждения ти дава на транзакцията.

PS.Видях че си се оправил но вече бях написал поста си.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Назад към Общи Дискусии