Проблем с плащане ??

Модератор: Moderators

Проблем с плащане ??

Мнениеот skycat » 16 Сеп 2015, 20:44

Здравейте,
от скоро реших да се включа и аз в боравенето с биткоин валутите, инсталирах си и си защитих портфейл на моя компютър - Bitcoin QT и всичко започна да се случва..
Назначих си 3-4 адреса за получаване на плащания, всичко премина нормално, От няколко места ми изпратиха символични сумички от сатошчета и всичко си мина нормално - първо ми пишеше, че трябва да се валидират от поне 6 потребителя, мина известно време, сега преводите са ми валидирани от над 1000 потребителя - както написах вече - всичко е нормално.. поне според мен.. и поне до миналия ден.. ?!?

Случката: "Преведоха" ми от един сайт отново малка символична сумичка - пробно.. НО в портфейла ми сумата остана сивичка.. няколко часа.. След това не бях се заглеждал.. на следващия ден - хоп - превода го нямаше.. кликнах на секцията "Транзакции" и там го видях.. НО пред него има кръстче, а не отметка както на останалите преводи. След като кликна на него, получавам следното съобщение:
Status: conflicted
Date: 15.9.2015 г 14:21
From: unknown
To: 1G2fTpAd... (own address, label: test prevod)
Credit: 0.00027199 BTC
Net amount: +0.00027199 BTC
Transaction ID: 1bfec2e824a83cf8acd5ed....-000

Можете ли да ми разясните защо е станало така, аз мога ли да направя нещо за да си получа тези пари и т.н. ? За първи път ми се случва и ми се иска да се науча какво да правя, че да не ми се случва повече..
П.С. Адреса и номера на транзакцията съм си ги съкратил аз, но на "From" така си ми излиза и на мен.. ???

Поздрави
skycat

Re: Проблем с плащане ??

Мнениеот 2GOOD » 16 Сеп 2015, 21:26

Последните дни биткойн мрежата е натоварена и ако си получил малка сума (както казваш ти сатошита) и с малка или без такса за транзакцията то тя най-веоятно ще се забави с потвържденията и ще остане сива известно време, най-добре кажи ID-то на транзакцията за да можем да разберем какво точно се случва.

Накратко нищо не зависи от теб, изпращащия е този който създава транзакцията.

В повечето подобни случаи транзакцията се потвърждава до няколко дни.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот skycat » 16 Сеп 2015, 23:55

Значи на практика все пак ще си получа парите?

Стойността и транзакцията са: Net amount: +0.00027199 BTC
Transaction ID: 1bfec2e824a83cf8acd5edfa2204acfadd8c9fff16bd9624ef283f331fc7db82-000
Аз как (къде) мога да проверявам? Също така защо ми излиза като непознат адрес на изпращащия? Толкова много неизвестни имам :)

Поздрави
skycat

Мнениеот 2GOOD » 17 Сеп 2015, 00:28

skycat написа:Значи на практика все пак ще си получа парите?

Стойността и транзакцията са: Net amount: +0.00027199 BTC
Transaction ID: 1bfec2e824a83cf8acd5edfa2204acfadd8c9fff16bd9624ef283f331fc7db82-000
Аз как (къде) мога да проверявам? Също така защо ми излиза като непознат адрес на изпращащия? Толкова много неизвестни имам :)

Поздрави

Тази биткойн транзакция е с по-нисък приоритет и затова се бави, но според мен ще се потвърди. Можеш да следиш статуса на транзакцията през някой от блок експлорерите, например тук:
https://blockchain.info/tx/1bfec2e824a8 ... 331fc7db82

Непознат адрес излиза, защото всеки може да има "колкото си иска" адреси, биткойн е замислен така че за всяка транзакция да се ползва нов адрес. Например имаш получени 0.5 биткойна, от тях изпращаш 0.1 на Иванчо, когато правиш транзакцията биткойн не може да вземе част от получено, винаги се тегли целия входящ трансфер, т.е. нареждат се 0.5 койна на два адреса съответно 0.1 на Иванчо и 0.4 на нов твой адрес за ресто. В самата програма този адрес не е пряко видим, но в мрежата се вижда. По същата логика, изпращащия може всеки път да ти нарежда от различни адреси или ако той желае може да използва винаги един и същ. При първия вариант до голяма степен се запазва анонимността на изпращащия биткойни.

Доста от темите са разисквани във форума :)
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот skycat » 17 Сеп 2015, 07:12

Благодаря за изчерпателния отговор.

Прочетох доста неща, но определено не съм всичко на 100% и за това имам пропуски. Извинявам се за повторението..

Поздрави
skycat

Мнениеот LT530 » 17 Сеп 2015, 12:25

2GOOD написа:и затова се бави, но според мен ще се потвърди.

По-вероятно е да увисне. Изпращача е вкарал в тази транзакция непотвърден превод от предишна. Направо си прилича на бъгав скрипт. :D
LT530

Мнениеот Metamorph » 30 Сеп 2015, 22:51

Имам и аз такова плащане конфликтно. Но в моя случай, аз пращам на някого.
Пуснах ID на търсачката в blockchain.info и ми каза че не са и чували за блок съвпадащ с този хеш.
Според мен няма и да чуят. Решил съм да зачистя конфликта чрез команда bitcoin-qt -zapwallettxes
Това което ме притеснява е след реконструкция на транзакциите да не вземе да опише всяка транзакция с днешна дата. Все пак искам да си виждам всяка транзакция кога е била.Не че не съм си ги експортнал в .cvs файл де...
Някой може ли да каже точно какво ще се случи при тая команда.
И всъщност има ли друг изход от ситуацията с висяща конфликтна транзакция?
Metamorph

Мнениеот 2GOOD » 01 Окт 2015, 00:36

Metamorph написа:Имам и аз такова плащане конфликтно. Но в моя случай, аз пращам на някого.
Пуснах ID на търсачката в blockchain.info и ми каза че не са и чували за блок съвпадащ с този хеш.
Според мен няма и да чуят. Решил съм да зачистя конфликта чрез команда bitcoin-qt -zapwallettxes
Това което ме притеснява е след реконструкция на транзакциите да не вземе да опише всяка транзакция с днешна дата. Все пак искам да си виждам всяка транзакция кога е била.Не че не съм си ги експортнал в .cvs файл де...
Някой може ли да каже точно какво ще се случи при тая команда.
И всъщност има ли друг изход от ситуацията с висяща конфликтна транзакция?

Иначе си прав, във твоят портфейл транзакциите преди оставаха с текущя дата (възможно е още да е така), но винаги можеш да видиш дадена транзакция в някой онлайн блокчейн експлорер кога се е потвърдила в мрежата

Коментари по темата с триенето на транзакции тук:
Тук сме коментирали малко по темата:
viewtopic.php?f=6&t=3185
Аватар
2GOOD
Site Admin

Назад към Общи Дискусии