Здравейте,
от скоро реших да се включа и аз в боравенето с биткоин валутите, инсталирах си и си защитих портфейл на моя компютър - Bitcoin QT и всичко започна да се случва..
Назначих си 3-4 адреса за получаване на плащания, всичко премина нормално, От няколко места ми изпратиха символични сумички от сатошчета и всичко си мина нормално - първо ми пишеше, че трябва да се валидират от поне 6 потребителя, мина известно време, сега преводите са ми валидирани от над 1000 потребителя - както написах вече - всичко е нормално.. поне според мен.. и поне до миналия ден.. ?!?
Случката: "Преведоха" ми от един сайт отново малка символична сумичка - пробно.. НО в портфейла ми сумата остана сивичка.. няколко часа.. След това не бях се заглеждал.. на следващия ден - хоп - превода го нямаше.. кликнах на секцията "Транзакции" и там го видях.. НО пред него има кръстче, а не отметка както на останалите преводи. След като кликна на него, получавам следното съобщение:
Status: conflicted
Date: 15.9.2015 г 14:21
From: unknown
To: 1G2fTpAd... (own address, label: test prevod)
Credit: 0.00027199 BTC
Net amount: +0.00027199 BTC
Transaction ID: 1bfec2e824a83cf8acd5ed....-000
Можете ли да ми разясните защо е станало така, аз мога ли да направя нещо за да си получа тези пари и т.н. ? За първи път ми се случва и ми се иска да се науча какво да правя, че да не ми се случва повече..
П.С. Адреса и номера на транзакцията съм си ги съкратил аз, но на "From" така си ми излиза и на мен.. ???
Поздрави