Хайде да ударим соло блок (25BTC) с наети мощности ?

Модератор: Moderators

Хайде да ударим соло блок (25BTC) с наети мощности ?

Мнениеот larry12 » 01 Мар 2015, 21:05

2GOOD: Условия за участие както и адреса може да видите в поста ми по-долу:
viewtopic.php?f=3&t=2963#p31386

Изображение

Виждам в чат-а се споменава за наемане на наети мощности и пускането им да копаят соло ? Дали ще се съберем достатъчно хора които да се включат в идеята примерно с 0.05 или 0.1 BTC/човек и да наемем от найс-а ? Всички вярвам видяхме пича с 250TH как думна 2 блока.... що пък и ние да не думнем ? :pray:

**ПРИМЕР

Пускаме 2 видa билети - 20бр. х 0.1 BTC или 40бр. х 0.05 BTC :shifty:

20 човека х 0.1BTC/човек = 2BTC
Ако имаме 2 BTC ще можем да наемем около 3PH за 2ч.
Ако ударим блок 25 BTC/ 20 човека = 1.25BTC или 1,15BTC печалба ?

**Или евентуално ако се чувстваме големи късметлии да пуснем 500-600TH/s за по-дълго време, моментната цена на 1 TH/DAY=0.0112BTC т.е. с 2 BTC ще вземем 178TH за 1 ден или ~360TH за 12 часа

Принципно има доста "ако"-та но пък защо да не пробваме за идеята с по 10-20$ ?

Не съм наемал никога мощности и нямам идея как се прави т.е. по-добре да ги наеме някой наясно с нещата и с добра репутация във форума примерно колегата @Drakyla ако му се занимава или на 2GOOD
:whistle:

Аз бих рискувал 0.1-0.2 :btc: ако се съберем достатъчно хора :wink:
Последна промяна larry12 на 02 Мар 2015, 20:27, променена общо 7 пъти
Аватар
larry12

Re: Хайде да ударим блок с наети мощности ?

Мнениеот kopacha » 01 Мар 2015, 21:17

Аз съм твърдо за доста отдавна си го мислех да го предложа, радвам се че и ти го мислиш Лари :) само че за 2 часа вероятноста съвсем става хазартна за малко повече ще трябва, но важна е идеята!!! Аз съм за влиза със 0,3
kopacha

Мнениеот larry12 » 01 Мар 2015, 21:22

Времето и скороста са ориентировъчни, въпросът е да сондираме мнения и дали има хора които са съгласни да рискуват с 10-20$ за идеята да си върнат инвестицията х10 евентуално.

Да кажем че на повечето копачи не им се рискуват по 0.1 :btc: , правим входа в "лотарията" 0.05 :btc: (мисля е нормална и не голяма сума) събираме за 400-500TH за 1 ден и стискаме палци, с тая скорост вярвам имаме реален шанс за печалба :think:
Аватар
larry12

Мнениеот kokoboko » 01 Мар 2015, 21:37

Аз съм за 2goog da go napravi
kokoboko

Мнениеот larry12 » 01 Мар 2015, 21:41

Стига да иска с/у някъв % аз също съм твърдо ЗА той да го направи ако му се занимава, макар че имаме достатъчно други колеги с които сме работили и на които АЗ лично вярвам. :wink:

Малко хора сме в "бизнеса" вярвам който се захване няма да си плюе на името.
Последна промяна larry12 на 01 Мар 2015, 21:43, променена общо 2 пъти
Аватар
larry12

Мнениеот upuHka » 01 Мар 2015, 21:41

аз съм за Дракула !
нищо не е вечно..
Аватар
upuHka
Spammer

Мнениеот flavius » 01 Мар 2015, 22:23

+1 от мен. Интересна идея, струва си да се пробва.
flavius

Мнениеот 2GOOD » 01 Мар 2015, 22:46

За да не пускам нова тема пиша тук, линк от първия пост.

larry12 написа:ДОВЕЧЕРА 02.03.2015г. колегата 2GOOD ще пусне адрес на който всеки желаещ да се включи в нашата Solo Lotto (така реших да се казва, пуснах темата, имам право :shifty: ) ще може да изпраща :btc: в зависимост от това с колко дяла/билета/входа иска да участва в нея.

Минимален депозит/вход - 0.01** :btc:
Максимален - няма

Всички транзакции са видими в blockchain-a така че нЕма скрито покрито. Всеки ще може да наблюдава адреса към който ще копаем и който 2GOOD като човек с безупречна репутация в биткойн обществото ще държи, вярвам никой не би се съмнявал в него, ако някой има дори най-малки съмнения моля да подмине темата и да се придържа към простичките неща в живота.

**всеки депозит под 0.01 ще бъде смятан за дарение и няма да бъде зачетен като валиден такъв, моля платете таксата за трансфера към общият адрес.

Така ето ги условията:
    * всеки дял е на стойност 0.01 BTC
    * може да участвате с колкото дяла желаете
    * за да се включите в това налудничаво начинание е нужно да изпратите избраната от вас сума (кратна на 0.01) на следния адрес: 1LottoB6oNLrh9gtwXSh1XsBLjpvCzY3J3
    * всеки депозит под 0.01 ще бъде смятан за дарение и няма да бъде зачетен като валиден такъв
    * важно е адреса от който изпращате да е ваш и да имате контрол над него - не използвайте борси, басейни и т.н.
    * препоръчително е транзакцията да е направена от 1 адрес, в случай че харчите биткойни от няколко адреса за транзакцията може да се наложи да подпишете съобщение от 1 от тях на кой адрес искате да си получите евентуалната печалба
    * наградата се разпределя пропорционално на участниците според общия брой дялове
    * подготвям специален басейн за целта на начинанието (все още остава отворена възможността да се копае и в басейна на Дракула)
    * в случай, че не са се събрали достатъчно средства цялата операция се прекратява и койните се връщат на адресите от които са изпратени
    * всеки участник може да се откаже до 12 часа преди закупуването на мощност, за целта трябва да подпише съобщение с адреса, от който е изпратил койните
    * средства се събират до 5.3.2015 (датата подлежи на коментиране)
    * мощности ще бъдат наети от един или повече сайта, като периода на наемане и обема ще бъдат решени в последствие
    * горните условия са в процес на уточняване
    * такса/fee не се събира, разбира се ако намерим 2-3 блока ще се наложи да ги полеем напълно доброволно :mrgreen:

Състоянието на портфейла може да следите в блокчейн-а
https://blockchain.info/address/1LottoB ... LjpvCzY3J3

Важно е да се отбележи, още веднъж, че това начинание е рисковано и не гарантира нищо :)

Изображение

2GOOD написа:Ако държите да съм аз няма проблеми, ще помагам. Разбира се може и дракула или някой друг да го направи.

Ето как виждам аз идеята...може да се каже, че един дял от тази кооперация струва 0.01, всеки влиза с колкото си иска дялове като ги изпраща на адрес посочен от организатора. Всеки участник трябва да изпраща койни от адрес на който може след това да си получи евентуалната награда. Минимума за стартиране на начинанието ще е да кажем 2BTC, като ще има срок 2-3-5 дни или колкото решим да се съберат парите. Като изтекат дните и не са се събрали достатъчна сума за риск можем да спрем начинанието и да върнем биткойните или да рискуваме и с по-малка сума. След като намерим блок, в което не се съмнявам ;) според броя дялове на всеки участник се изпраща съответната награда. Всичко е прозрачно вижда се в блокчейна кой, какво, накъде :)

Въпросът ми е, дали тази мощност да бъде насочена към басейна на Дракула или ще искате да се вдига друг басейн специално за начинанието !? Ако е в басейна на Дракула и не намерим блок, то има макар и малък шанс след време ако се намери блок отново да вземем част от наградата, но от друга страна дори и сега наградата ще е разделена с досегашните потребители на бесейна.

Какво е вашето мнение
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Drakyla » 01 Мар 2015, 23:33

2GOOD написа:Въпросът ми е, дали тази мощност да бъде насочена към басейна на Дракула или ще искате да се вдига друг басейн специално за начинанието !? Ако е в басейна на дракула и не намерим блок, то има макар и малък шанс след време ако се намери блок отново да вземем част от наградата, но от друга страна дори и сег анаградата ще е разделена с досегашните потребители на бесейна.

Какво е вашето мнение

Малко уточнение за наемите и после ще обясня защо цитирах 2гъъд .

Имайте предвид , че вярно цялата скорост на nicehash и westhash общо е 3ПХ .. но тя е 3ПХ на принципна на наддаване . Тоест дори да сложите цена от 0.013 на ТХ и за известно време да имате цялата скорост .. никой не може да гарантира ,че няма да се появи някой който да даде 0.0131 за 1ПХ да кажем и тогава първият бид остава с 2ПХ и вторият взима 1ПХ. За да имате пак 3 трябва да вдигнете цената и от там разходите .

Колкото за цитата .. ако използвате моя пуул отсега казвам , че предварително трябва да го рестартирам за да отворя порт с минимална трудност от 8192 и максимална от 16384 . Причината е , че в тези 2 сайта за наемане на скорости се плаща на шер .. и след като цената е същата за 4 шера с 4192 трудност и 1 шер с 16384 по-добре да се накарат да смятат по-големи шерове и да не се плащат за малки трудности които вероятно няма да свършат работа (не че и големите са гаранция , но все пак).
Иначе 2гъъд е прав .. ако се наемат скорости и се намери блок .. участниците досега ще вземат част от блока (тоест няма да си го разделите само наетите скорости) и ако не се намери блок при наемите , а в последствие .. тогава пак нещо ще се получи на адреса за наема .

Ако е моя пуул е най-добре да не съм аз човека който се занимава с наемите (конфликт на интереси) . Ако се налага ще обясня на които си изберете за 20-30 мин как стават нещата (нищо сложно) и той да ги контролира .

Поздрави
Drakyla

Мнениеот larry12 » 01 Мар 2015, 23:36

@2GOOD, това с дяловете от 0.01 е добра идея защото ще се включат повече хора но как ще следим дяловете....ако станат много.

за басейна аз нямам претенции, ако шанса е нас ще ударим..... :shifty:

Относно скоростите които ще наемем, според мен ще е глупаво да издумкаме всичко на 3ПХ за час-два, по-добре да е нещо по-малко като скорост за повече време (нямам идея каква е скороста която реално ни трябва за блок, някой по-вещ да се намеси :) ), така хем няма да оберем всичко от найс-а и да се налага да вдигаме разходите за наем, хем тръпката на изчакване ще е по-дълга :whistle: :whistle:

Ако искате да съберем примерно 2BTC на адрес като междувременно се разберем каква скорост и за колко време да наемем ?
Аватар
larry12

Следваща

Назад към Общи Дискусии