Да спасим ЖИВОТ с Bitcoin!

Модератор: Moderators

Да спасим ЖИВОТ с Bitcoin!

Мнениеот king_pin » 05 Авг 2014, 01:39

Колеги, приятели,
Знам колко трудно е да повярваш в истината на дадено блготворително начинание. Самият аз съм бил винаги скептичен, но тогава как да си помогнем един на друг.
Повода да създам този сайт - www.bitcoinsaves.org с вик за помощ, е левкемията, която върхлетя моя приятелка - Наталия Велева, само на 26 години.
Искам да и дам надежда, а понеже никой не е застрахован, идеята ми е с този сайт да помогна на хора, които имат нужда.
Обръщам се към всички, които ме познават и ми имат доверие и към тези, които биха повярвали в мен, за да подадем ръка на една.

Изображение
"Скъпи мой приятели и познати, добри хора, имам една огромна молба към вас. На 30.06.2014г. с ужас разбрах, че страдам от остра левкемия – една от най-коварните болести на този век. За да живея трябва да ми се направи костно мозъчна трансплантация в Германия, стойността на която е непосилна за мен и близките ми – 250000 евро. За това моля всеки, който има желание и възможност да ми помогне, аз съм само на 26 години.
Благодаря ви от сърце"

Повече информация, можете да намерите на www.bitcoinsaves.org, както и в някой медии.
Дарителската сметка е в Пощенска банка на името на Наталия Ценкова Велева:
IBAN - BG72BPBI79421020541901

Целта е да съберем средства и чрез виртуални валути:
BTC: 1J4i4TNSFWh1BcJF9qto12N2ZnWM6JrC9j
LTC: LdUaVDWNsdojqwjSQc71b3pyycWMVGXBrc
PPC: PRQduNxmLkeBdbPmkKUWqDp7WePaKULEQPОще няколко думи от мен:
Ракът на Наталия е тип М1, който е със най-висока степен на успешно лечение, при млади хора - над 80%, но в Германия, у нас не искам и да коментирам.
За съжалкение обаче левкемията е остра и се развива бързо, затова трябва да сме експедитивни каквото и да правим.
Аз съм сигурен, че развитието ще бъде благоприятно, но ще продължа да опитвам да събирам сретства чрез www.bitcoinsaves.org
Всякаква подкрепа, идей и предложения са добре дошли, казвам се Филип Красини и заедно с мой приятели искаме да помогнем.

Искам спецялно да благодаря на колегата 2GOOD, който пръв се отзова и анонимните дарители, които вече изпратиха средства по портфейлите.
king_pin
 
Мнения: 12
Регистриран на: 07 Юни 2013, 20:59

Re: Да спасим ЖИВОТ с Bitcoin!

Мнениеот king_pin » 05 Авг 2014, 01:40

Здравейте, колеги,
Публикувам едно писмо от бащата на момичето:

" От името на моята дъщеря Наталия и от мое име сърдечно благодаря за вашето съчувствие и милосърдие. Чрез обявената дарителска сметка в Пощенска банка - от 24 юли до 7 август т.г. - в дарителската сметка са постъпили дарения в размер на 38 хиляди евро. С DMS кампанията ( от която аз не съм се отказал напълно) нещата за съжаление стават бавно. Разговарях с Десислава Христова от Фондация „Помощ за благотворителността в България”. Тя обясни, че събраните средства могат да бъдат получени месец и половина след пускането на есемесите. Т.е. след плащането на сметките от страна на съответния мобилен оператор. Смята се за успешна кампания, ако за около месец се съберат 25-30 000 лева .т.е 12-15 хил. евро. При немалко от случаите за дарителство за лечение в чужбина сумата е далеч по-скромна. В случая със заболяването на Наталия този срок е много дълъг, тъй като ни отпраща чак в средата на октомври, когато ще бъде много късно.

Жизнено важно е Наталия, която в момента е в процес на втора химиотерапия, да замине още през септември за трансплантация на костен мозък в клиниката на професор Арнолд Генсер в Хановер. С него сме в постоянен контакт. Намерен е и донор в съответствие 10:10. По мнение на специалисти по хематология в тази клиника са с 10 пункта по добри от всички германски клиники.
Трансплантацията на костен мозък е много сложен процес, при който се изисква невероятен професионализъм. Т.е. много опит , висока мотивация на медицинския персонал и перфектни лечебни условия откъм стерилност и съпътстващо лечение. Това е от изключителна важност при възникване на здравословни усложнения. (Химиотерапията при лекуването на левкемията е в неколкократно по-високи дози в сравнение с другите ракови заболявания. Вследствие на това падат всички показатели от кръвния ред и имунната защита се срива. Налага се пълен 24-часов постоянен и ефикасен контрол върху състоянието на организма на пациента и незабавно противодействие при отключване на инфекция или друг вид заболяване. Химиотерапията най-често удря сърцето, черния дроб, далака, бъбреците, сърцето. Възможни са кръвоизливи в стомаха и мозъчни кръвоизливи при силно падане на хемоглобина и тромбоцитите.

След трансплантацията следва период на лекарствена терапия за адаптация и потискане на реакцията на организма за отхвърляне на чуждия на практика костен мозък. След успешното му„присаждане” започва постепенното възстановяване на кръвните показатели – новият и здрав костен мозък ( без ракови клетки ( бласти) и поражения) влиза в функциите си.)
За трансплантацията е възможно да бъде оказана финансова подкрепа и от Министерството на здравеопазването. По опита от други случаи, обаче сумата, която евентуално би могло да бъде отпусната, ще бъде по-малка дори и от половината от средствата, заявени в офертата на клиниката в Хановер. Последната, съгласно офертата дори надхвърли с още 10 хил. евро заявената в началото сума от 250 хил. евро.

За да се разсеят евентуални съмнения изпращам до Преслав копие от оригиналната оферта от клиниката в Хановер, както копие от нейния превод . Изпращам и копие на удостоверението от Националната хематологична клиника в София за лечението на Наталия и за откриване на дарителска сметка в Пощенска банка.
В заключение искам да напиша няколко изречения от името на Наталия, която в момента се възстановява след една доста силна и агресивна химиотерапия под наименованието „Клара”. Тя е впечатлена от факта, че в България, а и в чужбина има толкова много добри и отзивчиви хора, знайни и анонимни, които отделят средства от оскъдния си бюджет, за да й помогнат с пожелание за вяра и успех в оздравяването. Силно се надява, че военнослужещите и военните служители от Българската армия, както и резервистите ще направят всичко, което е по силите им, за да се събере животоспасяващата за нея сума.

Изказва гореща благодарност към всички тях! Благодари и на всички журналисти от националните и регионални печатни и електронни медии,както и на своите приятели от Фейсбук, които проявяват съпричастие и съдействат за разгласяване на информацията, свързана с нейната дарителска кампания.

Хиляди благодарности и от мен, Ценко Велев
ЗА КОНТАКТ: 0887990748; 0887-43-21-61, ИМЕЙЛ : [email protected]
king_pin
 
Мнения: 12
Регистриран на: 07 Юни 2013, 20:59

Re: Да спасим ЖИВОТ с Bitcoin!

Мнениеот BeSeN » 15 Авг 2014, 20:03

Според мен много добра инициатива! Дано помоща стигне на време!
BeSeN
 
Мнения: 28
Регистриран на: 17 Мар 2014, 22:25

Re: Да спасим ЖИВОТ с Bitcoin!

Мнениеот vellen » 16 Авг 2014, 17:45

И аз се включих с 0.017 БТЦ (т. к. 17 е щастливото ми число).
vellen
 
Мнения: 136
Регистриран на: 07 Юни 2013, 07:55

Re: Да спасим ЖИВОТ с Bitcoin!

Мнениеот king_pin » 19 Авг 2014, 12:39

Благодаря ви за подкрепата!
Въпреки, че малко средствя се събират в портфейлите, по дарителската сметка вече се събраха над 40 000 EUR, а вече сигурно са повече.
В момента комуникираме и с други болници в Германия, за съжаление с по-нисък,.. да го наречем рейтинг, но с малко по-достъпни цени от порядъка на 150-200 хил. евро.
Държавата също ще отпусне пари, но максимум 60-80 хил. евро. Така, че вече сме доста по-блузо до успех! :)
king_pin
 
Мнения: 12
Регистриран на: 07 Юни 2013, 20:59

Re: Да спасим ЖИВОТ с Bitcoin!

Мнениеот king_pin » 22 Сеп 2014, 23:28

Здравейте Приятели,
Първо искам да се извиня, че не съм предоставял информация вече 3 седмици.
Както много от вас сигурно са чули телевизията и радиото, преди 3 седмици Натали най-накрая замина за Германия, след като бяха събрани необходимите средства. :)
Спокоен, че най-накрая всичко ще е наред се отдадох на почивка, в болницата. :(
Слава богу с мен вече всичко е наред, но уви миналата седмица научих, че все още не са започнали необходимите процедури в болницата в Германия.
Явно немските колеги са се поучили от нашите лекари. Не искам да коментирам, какво и защо още се мотаят, но е факт, че повече от 2 седмици наталия и баща и са принудени да чакат в хотел до клиниката, което отново е свързано с финанси.

Ако погледнете wallet-ите, ще видите, че все още се пълни. Това е защото, аз дублирах сумата от мен, а със събраните от нас виртуални валути мислех, да направя още някое добро дело, но явно кампанията да помогнем на Наталия продължава.

Затова се обръщам към всички вас отново. Макар да не съберем много, аз ще го дубирам, а когато всичко приключи щастливо, предлагам да гласуваме, какво да направим с парите в wallet-ите (около 600лв.)


Ако някой има въпроси или дей, нека да ми пише. Също информация може да намерите и тук.
king_pin
 
Мнения: 12
Регистриран на: 07 Юни 2013, 20:59


Назад към Общи Дискусии

Кой е на линия

Регистрирани потребители: android.androidov, elektrik, Facira, George, Google [Bot], maerc, nik, Shmitkata, shulio, svetli76