Лилии па ударийме таваня - Биткойн трудността

Модератор: Moderators

Re: Лилии па ударийме таваня - aka Bitcoin Diff.

Мнениеот crab » 24 Сеп 2013, 13:27

Ще скача , като докараха 60ГХ копачки на хората :))) Ще видите вие от другата седмица с платките от Марто как ще скочи още веднъж трудността :lol:
crab

Мнениеот Foxtail » 24 Сеп 2013, 13:30

хаха да аз го смятах малко преди 31.12.2013 да чукнем 1 000 000 000 :) а на втори февруари (деня на младите дървари) може и трудността яко на ни го издървари и да почнем да влизаме в кокове дето само 60Гх машинки го стигат :)
Foxtail

Мнениеот cnerd » 24 Сеп 2013, 15:16

:D
на 1 000 000 000 трудност 60GH/s са около 0.5 :btc: месечна печалба
ако мене питате, тва ASIC-ите беше едновременно гениална и малоумна идея
cnerd

Мнениеот tenax » 25 Сеп 2013, 17:33

148,819,200

айде на повишението :)
tenax

Мнениеот Foxtail » 25 Сеп 2013, 17:34

уууууууууу, жив да не бях :):) ше го ядем 100% месечно :):)
Foxtail

Мнениеот skrubalov » 25 Сеп 2013, 17:49

Ще расте стабилно. Поне докато не докара асиците да копаят на загуба. А това може да е доста скоро....
skrubalov

Мнениеот Foxtail » 25 Сеп 2013, 17:51

е те ще измислят най-новата пре-ордър платка "Тарзан" за 2025 година с 100 пета хаша и нема проблеми :)
Foxtail

Мнениеот skrubalov » 25 Сеп 2013, 18:15

Теоретично да.........

Нека да споделя какво ми се върти в главата напоследък, а вие ме поправете ако греша.
Замисляли ли сте се че скоро под 28 нанометра няма да видим чипове/копачки? Най-много да усвоят 22 нанометра но едва ли.... По-надолу не ги виждам нещата. А следователно няма да има много голяма разлика в консумацията на гх/с... верно ще има архитектурни оптимизации, но те няма да могат да докарат толкова голям прираст спрямо консумацията...
Аз съм решил за сега да си сложа платките на марто да копаят ( като пристигнат) и да чакам момента в който стигнем на ръба. Изкопаното за месеца да покрива тока, или да си на минус. Ей тогава ще стане много интересно. Сега всички наливат невероятно много пари в хардуер, но скоро той ще последва картите... не заради друго а заради лесната печалба която обещава.
Та стигнем ли този момент си мисля има два сценария:
1. Получава се баланс на мрежата ( виж ноември 2012-януари 2013), тоест изкопаното носи малка печалба, при вдигане на трудността голяма част от потребителите спират машините или се пренасочват към други валути. И така до следващата трудност, която е по-ниска и се включват повече хора. И после пак се завърта колелото
2. Огромна изчислителна мощност. Всички продават(Ах този скпоценен ROI), за да си изплатят първоначалната инвестиция, цената бавно започва да пада. Много хора влезли за спорта(чули че има нещо, не прочели, не следят новини) се отказват. Много други се отказват за да минимизират загубата си, понеже виждат че "тая работа няма да я бъде". Остават големите играчи, ентусиасите и тези с безплатен ток. Следва голямо икономическо сътресение което подтиква хората към децентрализирана валута. Цената скача с пъти ( 10 пъти за да бъдем по-точни) и пак се започва отначало.
Според мен момента за инвестиция е точно като стигнем някакъв паритет ( ще има много отказали се, евтини копачки и т.н.)аз поне мисля да правя така.
Всичките ми тези разсъждения са просто проекция в бъдещето на минали събития свързани с индустрията, повтарящи се на някакъв интервал от време (~ 18 месеца). Не казвам, че ще стане така... просто се надявам да стане.
skrubalov

Мнениеот cnerd » 25 Сеп 2013, 19:11

Между другото, аз съм на горе долу същото мнение като теб.
Всеки е на ясно, че бясното препускане нагоре по скалата на скоростта на мрежата, не може да се задържи.
В самата си същност, това е един огромен, бързо надуващ се, балон. Хората не са свикнали да гледат на машината с която ще изкарват пари като на валута/акция/облигация и заради това е малко по-трудно да възприемат ASIC-ите като нещо, което може да донадуе балона.
Увеличаването на скоростта на мрежата в момента изненадва всички, понеже никой не очакваше, че ще се налеят толкова много пари в асици за толкова малко време. В резултат на всичко това стана следното нещо:

всички цифри в уравнението са бутафорни
1) Купуваме Продукт Х, от който има 1001 броя на цена Y. Още 1000 човека купуват същият продукт и други 1000 искат да си го купят, но не могат.
2) Понеже са закупени всички 1000 продукта, а има търсене за още толкова, цената се увеличава в зависимост от търсенето.
3) В този момент все още никой не разполага с продукта, но цената му се покачва. Самите характеристики на продукта все още са без значение, понеже те са само фиктивни. Цената на X е вече Y*2
4) Поевява се продукт X*2 с цена Y*2/3, от него има 5000 бройки и всичките 1000 човека, които са искали да си купят X се пренасочват към новия продукт
5) X започва да се обезценява понеже това, което предлага вече няма същата стойност.
6) X се доставя и преди да е започнал да работи цената му вече е Y/2
7) Вече разполагаме с 1001 продукта, общо капиталовложение от 1001*Y*2 и текуща маркетингова оценка 1001/Y/2.
8) Появява се дупка в размер 4 пъти между инвестиция и текущата стойност
9) Цената на X започва да пада без възможност за увеличение, понеже причината X да се обезценява е защото X се обезценява (знам, звучи тъпо, но е така). Единствената спирачка за това рязко падане на цените е доверието на хората в продукта и надеждите им да не са толкова на загуба, колкото си мислят (в стоковите пазари термина е resistance barrier).
10) Балона се пука и X вече се бори за цена Y/20

Без дори да зачекваме темата за дификълтито, на този етап ASIC-ите се самопрецакаха. Разбира се това изобщо не може да се каже за производителите.

ASICMiner били направили 3 милиона рефъндове... боли ги кура тях. Според мен повечето от производителите имаха готови продукти много преди да започнат да шипват, просто ги държаха за да могат да правят кинти от тях. Как става така, че BFL и ASICMiner почнаха да шипват баш тогава, когато устройствата им вече копаеха под себестойността си?

Да, междо другото, skrubalov, аз също залагам на 28nm копачите, но въпроса тук също е: "Колко ще се произведат и за какъв интервал от време". Другия сериозен въпрос е кога ще се балансира мрежата, кога ще се пренасити един вид.
Според мен това ще се случи, когато 10-15 много големи играча налеят яко пари в цялата схема. (да речем 15 организации с 5% дял на мрежата, 25% за всички останали) Ако малките не могат да се вредят, а големите дори не щат да почват, щото вече има твърде много други големи като тях, тогава всичко ще се успокои.
Но... това мен не ме брега, щото и така и инак съм извън играта с копането на :btc:. И като се има предвид, че аз го правех предимно за забавление, ми е доста криво, щото вече забавлението ми струва твърде скъпо.
Последна промяна cnerd на 25 Сеп 2013, 21:24, променена общо 3 пъти
cnerd

Мнениеот Foxtail » 25 Сеп 2013, 19:24

ами при положение, че все по малко играчи копаят интереса на хората към БТЦ намалява в следствие на това цената му предполагам ще падне защото намаления интерес ще намали търсенето ... дори в момента няма кои знае къде да си похарчиш койните освен за нови лопати :):)
Foxtail

ПредишнаСледваща

Назад към Общи Дискусии