Модератор: Moderators
dobo79 написа:Интересно защо ще ни търсят декларация на парите при банков превод(получаване).Тези пари не са ли декларирани от изпращача било то елена Рудолф или Мечо Пух.Не ги разбирам много тези неща и гледам да работя с малки суми и разумно.А иначе интересно ми е какво ще е становището от НАП по въпроса.Според мен не беше нужно запитването,но щом вече е факт то няма връщане назад.И аз го разбирам въпроса по простичък начин:бай Петко дава едни пари на бай Михал на ръка за шише ракия,което е произведено в мазето на първия.Кой и защо е необходимо да плаща за тази "транзакция"?
Всеки месец всички ние си плащаме тока за да я изкараме тази стока(биткоин)на пазара.Плащаме ДДС ,зелени енергии и незнам си какво.Това не е ли достатъчно?В момента цената на биткоина е висока и всички(грешка-някои)искат да си плащат данъците от приходите.Какво би се случило ако цената на биткоина се срине и не можем да си плащаме разходите по производството му?Тогава също ли ще сте съгласни да плащате 10% върху загубата?
Хайде моля ви се!Мислите ли че "Цар Киро" и семейството му плаща данъци?Мислите ли че има счетоводство при тях?Мислите ли че някой ги пита откъде са им доходите за скъпарските автомобили?Мислите ли че някой от тях си плаща най малкото осигуровките си?И това както добре знаете не е единствен случай.Ще плащам когато Биткоин стане официална валута с всичките и плюсове и минуси.Това че този месец съм изкарал 1000лв не мисля нито да декларирам нито да плащам нищо.Накрая на месеца като си платя сметката за тока -ето я моята част към бюджета.Ако мислите че вие ще оправите България.....с мижавите си 10% жестоко се лъжете.Хората по високите етажи откраднаха и продължават да крадът милиони-милиарди и никой не ги закача.Помислете върху това.
Странник написа:Благодаря колега Foxtail за отзива.
Ще се опитам да финализирам анализа в най-завършен вид.
1.Плащане на данъци за хардуер - плащаме си го.
2.Плащане на данъци за ел.енергия - плащаме си го.
3.Плащане на данъци за търговия с биткойн - плащаме си го по смисъла на предния ми пост.
4.Плащане на данъци за други разходи - разбирай интернет,резервни части,консумативи,кафета по безсънните нощи за борба с борси и копачките - плащаме си ги.
5.Вкарване в държавата на свежи пари - евро,долари и др. - това е свеж приток на конвертируема валута в държания оборот на средства - даже за медал можем да претендираме...
Тогава вече не виждам къде и за какво може да ви се предяви обвинение за данъчни нарушения.
Ако има допълнения и коментари ще са добре дошли за конструктивна дискусия и спор ако трябва за да се оформи краен извод и стратегия за всички по този въпрос.
Като цяло генералната ми визия и съвет е да се снишавате под радарите,да не се навирате между шамарите и да не викате хиените при себе си,а не да давам тон в живота на който и да е.
Ако ви сложат под лупа въпросните хиени - покрай това ще се хванат за нещо друго което даже не сте си мислели че е проблем в случая.
Все някога ще дойде ден в който биткойн икономиката ще влезе в регулация по смисъла на темата и едва тогава вече ще му мислим.
Въз основа на подадена от вас подобна информация не изключвам възможност за неправомерно ползване (продаване на трети заинтересовани лица)на тази информация за изнудване или просто да станете цел за обир от чисто битов характер.
Хора всякакви - затова бъдете по внимателни.
dobo79 написа:... Хайде моля ви се!Мислите ли че "Цар Киро" и семейството му плаща данъци?Мислите ли че има счетоводство при тях?Мислите ли че някой ги пита откъде са им доходите за скъпарските автомобили?Мислите ли че някой от тях си плаща най малкото осигуровките си?...
Странник написа:Като цяло доколкото ми е известно търговия с произведения на изкуството и борсова търговия са освободени от данъци.
В този смисъл търговията с биткойн си е виртуален продукт близък до борсовата търговия повече.
Това е визията ми за спасяване от подобни проблеми и усложениния....
Регистрирани потребители: 2GOOD