Ще погледна от друг ъгъл на нещата.
Все още като отида в магазина ми искат левче за един хляб,а не биткойни.
Това на свой ред ме докарва неизбежно до факта че се намираме в преходен период.
Преди седмици при поредния голям скок на трудността и аз очаквах да скочи цената на биткойн.
Но се случи нещо съвсем друго- трудността скочи много сериозно ,а цената се срина противно на очакванията ми до 68 евро.
Тези дни цената скочи осезателно...за вероятна причина визирам кризата в Сирия и задаващите се
последствия от това дали ще има военни действия,коалиция и т.н. фактори.
Не бива да се подминава и с по-предна дата факта че Германия подкрепи биткойн официално като
го призна юридически за финансов инструмент.
Като хипотетичен сценарии ако гигантите в интернет като Google,Amazon и др. започнат да оперират
предимно с биткойн цената още повече ще излети нагоре предвид статистиките че онлайн пазаруването
добива все по-големи размери по целия свят.
От друга страна някои анализи ясно показват и директни дъмпингови удари по борсите за биткойн с цел да се срине
доверието.не бива да се подминават и редицата действия от САЩ и други правителства които директно действат
против биткойн системата.
Забавното в моите очи е че именно яростните противници на биткойн ще изпаднат в изолация все по-осезателно на
фона на други страни като по този начин ще се довършат окончателно.
В завършек с тези съображения и размисли исках да посоча че не само процентите,сметките и алгоритмите решават
крайната стойност дали някой ще си върне инвестицията.
Непредвидимия съществен фактор според мен си остава и доверието.