TREZOR биткойн портфейл

Модератор: Moderators

Re: TREZOR биткойн портфейл

Мнениеот flavius » 30 Сеп 2014, 11:00

аз ползвам това: https://hardwarewallet.com/ 10 евро бройката, не 120$. За 120$ компютър ще си купя и ще ми останат пари... Който е запознат, компютър може да върши същата работа.
flavius

Мнениеот steffo » 30 Сеп 2014, 11:57

flavius написа:аз ползвам това: https://hardwarewallet.com/ 10 евро бройката, не 120$. За 120$ компютър ще си купя и ще ми останат пари... Който е запознат, компютър може да върши същата работа.

Това определено е в пъти по-добро предложение от трезора, може би ще се насоча към него.
steffo

Мнениеот dobo79 » 30 Сеп 2014, 12:44

Интересно решение наистина.Честно да си кажа не бях го срещал досега.Чудно ми е обаче откъде идва тази огромна разлика в цената,като на пръв поглед устройствата може би да са почти еднообразни.Всъщност може и да са доста различни хардуерно,но крайната цел е еднаква.В този случай с времето ще се разбере кой продукт е по-сигурен в работата си.Определено това си мисля че ще окаже влияние върху цената на Трезора,за който дори и като разбрах за този негов заместител не съжалявам че си го купих.
Доста често евтиното излиза по-скъпо,както съм казал и по-горе и се надявам в този случай да не съм прав след време.
Аватар
dobo79

Мнениеот LT530 » 30 Сеп 2014, 13:01

flavius написа:аз ползвам това: https://hardwarewallet.com/ 10 евро бройката, не 120$. За 120$ компютър ще си купя и ще ми останат пари... Който е запознат, компютър може да върши същата работа.

Информативно, чипа както какъв се вижда в драйверите или хром?
LT530

Мнениеот flavius » 30 Сеп 2014, 13:31

Това дава Mac OS:

Composite Device:

Product ID: 0x1b7c
Vendor ID: 0x2581
Version: 0.01
Speed: Up to 12 Mb/sec
Location ID: 0xfa130000 / 6
Current Available (mA): 500
Current Required (mA): 100

LT530 написа:

Информативно, чипа както какъв се вижда в драйверите или хром?
flavius

Мнениеот ZAX » 30 Сеп 2014, 14:22

Мда, както казах, имаше го и преди, има го и сега на много по адекватна цена. Не че имам какво да пазя, но 10 евро ще прежаля (за колекцията)

Иначе аз ползвам съвсем обикновена флашка и то с така оплювания от доста колеги мултибит и също не виждам разлика... Като дори не го правя с цел трезор, а с цел като отида някъде да не мъкна повече от една флашка (вместо нетбука примерно). Пък винаги има къде да се бодне и не оставя никакви следи.

Та трезорът е съвсем същото но просто различен софтуер има на него (предполагам). И кое е по-добро едва ли някой тук може да каже, според мен всичките ще са достатъчно добри.

Даже като се замислиш трезора не е ли с дори по-слаба или примерно същата защита като на други такива изгъзици, които обаче стават и за всичко останало, например: http://www.emag.bg/pamet-usb-corsair-pa ... ESQ12BBBM/

Единственото което мен ме притеснява от цялата работа са доста бързите темпове с които стандартите се менят, което разбира се не е непременно свързано с някакъв технологичен напредък, а просто повод да те принудят да си купуваш нови боклуци. И дали няма след неочаквано кратко време този трезор да е за кофата, понеже ще е съвместим само с морално остарели машини?

Но при всеки случай децата ви няма да могат да го прочетат никъде, а внуците ви ще трябва да се примолят за достъп до някой случайно работещ музеен експонат...

Поради което аз трицифрена сума ще прежаля за нещо такова, само когато то е автономно и ми се гарантира че ако го заровя някъде, след 100 години който го изрови ще може да го ползва с минимални усилия по осигуряването на съвместимост.

$100 отгоре за 2 копченца и циферблатче от часовник, не благодаря!
ZAX
Spammer

Мнениеот steffo » 30 Сеп 2014, 17:16

Аз си направих поръчка за HW-1, като това което ме мотивира е ниската цена, обстоятелствотоq че получавам 2 хардуерни портфейла и че се предлага бекъп на портфейла в случай на физическа повреда на устройството. Бекъп се предлага и при трезора, но там става хептен дебело, защото ти трябва второ устройство. Тук второто идва като бонус за общо 20 евра, което е съвсем приемливо за нашего брата.
steffo

Мнениеот Bathory » 02 Окт 2014, 18:18

Как точно работи това HW-1?Не е ли просто една карта памет с пин,която пази частните ключове и ако е така каква е причината да го ползвам,след като мога да си криптирам една флашка просто!?Това предполага да имам блокчейн-а ъпдейтнат на нещото към,което ще включа у-вото нали?
Bathory

Мнениеот LT530 » 02 Окт 2014, 19:02

Bathory написа:Как точно работи това HW-1?Не е ли просто една карта памет с пин,която пази частните ключове и ако е така каква е причината да го ползвам,след като мога да си криптирам една флашка просто!?Това предполага да имам блокчейн-а ъпдейтнат на нещото към,което ще включа у-вото нали?

Не е! Това е смарт карта от която веднъж записан частния ключ не можеш да го извадиш. И подписваш само с нея.
LT530

Мнениеот ZAX » 05 Окт 2014, 10:33

Значи със сигурност не струва повече от 10 евро, щом е само това...
ZAX
Spammer

ПредишнаСледваща

Назад към Общи Дискусии