Bitcoin портфейл

Модератор: Moderators

Re: Bitcoin портфейл

Мнениеот Flex » 05 Дек 2013, 10:23

Като общо понятие да. Някой ден ще преброят атомите във вселената. Някой ден ще пътуваме до други галактики. Някой ден ще се телепортираме насам-натам и т.н. Тук е математика, чиста математика и то публично достъпна от 20 години насам - единствения начин да намериш частния ключ е да го сметнеш а това по текущите стандарти не може да стане в близките 1000000 години. Шансове имат квантовите компютри за които се говори предните 20 години също, но и това е с ужасна изчислителна мощ. С други думи макар теоретично е възможно, практически няма особено голям смисъл да вкараш топ-500 суперкомпютрите за 100 години да ти смятат ключа, че да могат да извадят едното ти биткойнче. Практически е неразбиваемо.
Flex

Мнениеот marincho » 05 Дек 2013, 11:32

Практически, много неща са неразбиваеми. Затова, хората ги крадат, не ги разбиват. :wink:
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот Flex » 05 Дек 2013, 12:46

Точно така, затова davidorento като си е изкарал частния ключ и оперира от лайв дистрибуция е много по-сигурен от борса/онлайн портфейл/каквото се сетиш там.
Недостатъци на борса/портфейл:
- хиляди пъти по-привлекателни за атака
- койните се държат "на открито" - за да може да се оперира с тях изобщо, не е на всяка клиентска транзакция някой да буутва лайв цд и да си пише паролите
- разчита се на повече народ да са честни и да не се полакомят за няколко секунди да станат с 10 милиона по-богати без да могат да ги хванат

Та човек самостоятелно може да си организира много по-сигурно местенце за портфейла отколкото всички борси взети заедно, стига да му се занимава.
Flex

Мнениеот ZAX » 05 Дек 2013, 16:37

Големия спец Майти, преди време се опита да ми хакне адрес от борсата, много се смях на жалките му опити. Само приплака по-късно че било с парола :mrgreen:

Не може да различи домашния ми компютър (към който нямаше атаки от про хакера) от борса. Ама дано е бил по упорит, че да са го наказали :mrgreen:
ZAX
Spammer

Мнениеот embacho » 05 Дек 2013, 19:47

blockchain.info е добър баланс между сигурност и удобство. Аз затова съм избрал тях - портфейла е криптиран с твоя парола + имат two way authentication.

Т.е. хакнтат ли те теб - 2WA те пази
Хакнат ли тях - паролата те пази

Трябва едновременно и теб и портфейла да хакнат (което не е невъзможно)

P.S.Смяната на парола е препоръчителна, но много рискова, тъй като няма връщане назад.
P.S. Ако биткойна стане 100 000$, ами ще се замисля и за други опции ;-)
P.S. Разпределение на биткойните на повечко места също е опция за ограничаване на щетите.
embacho

Мнениеот CYPER » 05 Дек 2013, 21:24

Аз тия дни си мислех - вместо параноично да се занимавам с LiveCD дистрибуции всеки път, до колко е сигурно Ubuntu през Windows Virtual PC?

Машината пак ще е онлайн, но като че ли Ubuntu по-трудно се хаква.
CYPER

Мнениеот Flex » 05 Дек 2013, 21:54

Ама кейлогър на основната машина ще ти запише паролата на уолета, която въвеждаш в убунтуто. Самия уолет обаче по-тежко ще ти го вземат, доста по-сигурно е, да. Каквото и да сложиш реално във виртуална машина върши работа, и ХП да е, просто спира момента със скриптче, което претърсва пц-то за уолета и го праща нанякъде. Само дето тая виртуална махина трябва да я ползваш само за това.
Flex

Мнениеот CYPER » 05 Дек 2013, 22:05

Flex написа:Ама кейлогър на основната машина ще ти запише паролата на уолета, която въвеждаш в убунтуто. Самия уолет обаче по-тежко ще ти го вземат, доста по-сигурно е, да. Каквото и да сложиш реално във виртуална машина върши работа, и ХП да е, просто спира момента със скриптче, което претърсва пц-то за уолета и го праща нанякъде. Само дето тая виртуална махина трябва да я ползваш само за това.

Аз парола ръчно не пиша. Първата част се взема с Copy-Paste от Password Manager програма, а 2рата се пуска автоматично от Yubikey.
Вече до каква степен keylogger може да я запише цялата + да открадне портфейла е отделен въпрос, ама Kaspersky бди денонощно 8)
CYPER

Мнениеот Flex » 06 Дек 2013, 00:36

Е идеалка си значи :)
Flex

Мнениеот 2GOOD » 06 Дек 2013, 00:39

embacho написа:blockchain.info е добър баланс между сигурност и удобство. Аз затова съм избрал тях - портфейла е криптиран с твоя парола + имат two way authentication.

Т.е. хакнтат ли те теб - 2WA те пази
Хакнат ли тях - паролата те пази

Трябва едновременно и теб и портфейла да хакнат (което не е невъзможно)

P.S.Смяната на парола е препоръчителна, но много рискова, тъй като няма връщане назад.
P.S. Ако биткойна стане 100 000$, ами ще се замисля и за други опции ;-)
P.S. Разпределение на биткойните на повечко места също е опция за ограничаване на щетите.

blockchain.info наистина е много добре, като пробив в сигурността може да се окаже бакъпа, който прави да кажем на пощата. Ако атакуващия има KeyLogger ти знае паролата за бакъпа, както и паролата за пощата = пълен достъп до PrivateKey.

Нещо на която да обърнете внимание ;)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Общи Дискусии