TREZOR биткойн портфейл

Модератор: Moderators

Re: TREZOR биткойн портфейл

Мнениеот kopacha » 23 Сеп 2014, 16:21

Ами Закс сложи си Сот или застраховка на апартамента ще ти е по спокойно :) А що се отнася по темата искам да попитам този портфейл на какъв принцип работи? Или по скоро от къде имам гаранция че няма да се развали портфейла и да остана без койни? Мемори карта ли има някаква вътре собствена памет ли? Наи Опасното на такъв тип устройство е да не се повреди нещо според мен и да останеш без койни? Тоест въпроса ми това по сигурно ли е според ваs от блокчайн със 2fa и защо?
kopacha

Мнениеот 2GOOD » 23 Сеп 2014, 16:47

kopacha написа:Ами Закс сложи си Сот или застраховка на апартамента ще ти е по спокойно :) А що се отнася по темата искам да попитам този портфейл на какъв принцип работи? Или по скоро от къде имам гаранция че няма да се развали портфейла и да остана без койни? Мемори карта ли има някаква вътре собствена памет ли? Наи Опасното на такъв тип устройство е да не се повреди нещо според мен и да останеш без койни? Тоест въпроса ми това по сигурно ли е според ваs от блокчайн със 2fa и защо?

Има "seed' от 10-на думи, които всъщност са ти нужни за възстановяване на частния ключ при повреда/загуба на устройството. Думите се записват на лист хартия, окйто пазиш.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот kopacha » 23 Сеп 2014, 16:53

Благодаря за пояснението
kopacha

Мнениеот ZAX » 23 Сеп 2014, 17:11

@dobo79, Не ме разбра. Исках да кажа че много отдавна и от двете места вече няма какво повече да вземат... А готиното на това да нямаш нищо е именно фактът че няма какво да ти вземат и си спиш спокойно :mrgreen:

Разбира се и нищо да нямаш, пак се намира какво да ти вземат... Но, ако си взема трезор или ще трябва да го глътна или да си купя и сейф в който да го пазя... Та за какво да си усложнявам живота заради някакви стотинки, няма смисъл според мен.

Но да, ти като имаш повече нормално е да те тресе параноята... Дори аз съм си ги пръснал по борси и т.н. И е цяло чудо че още не съм го ял от нито една от скамналите в които съм бил (ама то там само нови монетки дето съм копал и не са се търгували другаде...), все се усещам на време и тегля... Копам, продавам и теягля... Защото сиромашията не ми позволява да стискам... Но пак искам да подчертая че си говорим за двуцифрени суми в лева са тези които "рискувам", чакай ки по-висок курс примерно. Точно в момента общо по всички борси да имам 100 лева най-много, а вчера тъкмо изпразних и портфейла, че и там имаше още цели 100 лева по сегашен курс... И така... Но се чудех замисли ли се че може да са ти хакнали паролата по съвсем друга причина, ако въобще са ти я хакнали наистина... Вероятността това да е човек на когото сам си я казал е най-голяма! Знам че не ти се вярва, но създадох и поддържах гейм сървър преди време и колкото и на мен да не ми се вярваше, винаги когато имаше обран акаунт, това не беше от пробив в сигурността (не защото тя беше непробиваема, пък и аз не съм толкова арогантен като пазителя, че да държа чужди неща в написан от мен код (и все пак респект за което, аз не мога да хейтвам такива хора без причина), бях се доверил на изпитани методи, които явно си бяха достатъчни), а именно от някой от най-добрите ти приятели или някой роднина (всъщност така е доста по-лесно, като се замислиш)... Такива са хората просто...

@kopacha Е той сота какво ще ми помогне? Последния път са влезли през балкона на втория етаж и са пребъркали чантата на майка ми, която и е била до главата й и това се случва докато спи, без да я събудят (макар че след нощна смяна вероятно е нормално)... И вероятно някой я е проследил от банкомата или от златаря, защото тъкмо беше си взела заплатата и беше купила едно скромно подаръче за племенницата ми... Аз отивам до магазина, не се бавя повече от половин час, някой шибан наркоман примерно влиза почва да рови, аз се прибирам и си излиза пак през балкона, а аз дори не съм разбрал, както и тя... става след обяд и гледа портмонето празно... Това покрива ли го застраховката...

Тъкмо пък аз си бях легнал, когато някакъв ужасяващ рев ме събуди, а мен наистина нищо не може да ме събуди (дето има един лаф и да ме биеш и да ме е*еш, аз си спя...) и ставам гледам майка си в прединфарктно състояние. Абе пак добре че не се е събудила по време на обира че тогава кой знае какво щеше да стане...

Значи, аз искам само едно единствено нещо, не искам съд и присъда за този човек, искам само да ми го посочат, публично ще го разчленя и после ще си го излежа, няма проблеми! Всеки знае какво означава да ти вземат заплатата, която е предварително похарчена, нали? (поне така са над 90% от българите предполагам). И аз просто не мога да разбера що за изрод трябва да си за да обереш беден човек, който си изкарва парите с честен труд, с кръв, пот и сълзи...

П.П. И тук просто не мога да не спомена хора като marto74 и spoon.net, които също нямат скрупули да крадат от такива хора. Даже хората сами им дават парите си, а те после просто не ги връщат, когато не могат да изпълнят поръчката, трезорът ще ми помогне ли срещу такива хора?

П.П.П. Всъщност откраднаха ни телевизора още при първия обир преди 10-тина години, при следващите, които са били с взлом и не е имало хора в апартамента само са разхвърляли, но явно са бнили суеверни, защото веднъж откраднали телефон за 5 лева, друг път скъсани обувки... Дет се вика, колкото да не си тръгнат с празни ръце поне... И въпреки това не се отказват, но все пак сота не е оправдан, защото просто няма какво да се пази, а ще е просто един допълнителен разход и иронията е в това че именно последния обир ни докарва до там да изпаднем в невъзможност да си позволяваме подобни "луксове" като застраховки... Но какво точно правят сотаджиите, гарантират ти че ще дойдат до еди колко си минути и ще видят разбит и обран апартамент, а после застрахователите ще ти кажат докажи че са ти откраднали нещо, как ще докажеш? Айде докажи че майка ми е обрана след като има само един изкривен райбер на балконската врата... Айде докажи че си имал някакво злато или техника купена втора ръка...

П.П.П.П. И за да е пълен купона ми откраднаха и колелото няколко дни по-късно (а за мен то беше като кола, направо ме инвалидизират, и понеже пари на куп нямам да си купя ново, тея пари които ще дам по градски транспорт и таксита ще са двойно и тройно на ново колело и то само до края на годината примерно...), ама съвсем буквално просто вече не остана какво да ми откраднат... Та защо да си купя този трезор? С какво той е по-добър от това да си запазя портфейла на флашка за 5 лева?

П.П.П.П.П. Пояснението на @2GOOD напълно ме отказа. Тази система със сидовете и неща които пазиш на хартия тотално ме отблъскват, така че вече знам че никога няма да си го купя... По-лесно някой ще ми намери хартийката и ще си го "възстанови" отколкото някой да ми разбие акаунта в която и да е борса, поща или каквото и да било което не е физически при мен, а да не говорим че ще ги забравя, ако въобще подлежат на запомняне или просто ще загубя хартийката. Това е възможно най-глупавата система за сигурност, и точно заради нея не харесвам и не ползвам електрум! Даже само като чуя за нея и ми се обръщат червата...
ZAX
Spammer

Мнениеот dobo79 » 23 Сеп 2014, 17:36

Тук съм съгласен с теб.Щом няма какво да пазиш то Трезора не ти трябва наистина,та дори и да му смъкнат цената след време.
Аватар
dobo79

Мнениеот dobo79 » 24 Сеп 2014, 14:43

kokoboko написа:много лесно за работа и е красиво като изработка

Днес пристигна и моето Трезорче.
Потвърждавам думите на колегата.
Кода за намаление вече не важи,така че цената си остава 120$ на този етап.
Аватар
dobo79

Мнениеот alwa1 » 26 Сеп 2014, 21:25

Целта оправдава средствата, особено ако ще се държат повечко бтц
alwa1

Мнениеот dobo79 » 27 Сеп 2014, 12:09

alwa1 написа:Целта оправдава средствата, особено ако ще се държат повечко бтц

Когато някой загуби дори 1 бтц(за повече да не говорим)заради кражба,породена от злонамерен софтуер или хакерска атака то тогава ще му се е искало да си беше закупил това устройство.Както и да е.Не искам да ангажирам никой с някакви убеждения да си купи или не.Който е решил -вече го е направил.Мога само да кажа че използването на джаджата е много удобно.Няма вече да се правят бекъпи и всякакви други гимнастики.Не че е нещо сложно,но все пак.
90% от монетите ми са вече в Трезора и мога да твърдя че ми е доста по-спокойно от преди.
Аватар
dobo79

Мнениеот kokoboko » 27 Сеп 2014, 15:34

И на мене.
kokoboko

Мнениеот ZAX » 28 Сеп 2014, 02:58

Вчера се занулих от всякъде и се обзалагам че ми е още по-спокойно от на вас :mrgreen:
ZAX
Spammer

ПредишнаСледваща

Назад към Общи Дискусии